Welke schoenen zijn waterdicht?

Ben jij opzoek naar waterdichte schoenen? Bij Allesoverschoenen.nl lees je welke schoenen waterdicht zijn! Alle tips vind je hier.
waterdichte schoenen bij allesoverschoenen.nl

Het najaar staat weer voor de boeg en dus moeten de schoenen meer beschermt worden. Al hoewel deze zomer er ook flink wat regen buien geweest zijn. Je wilt een paar schoenen die 100% waterdicht zijn, maar welke zijn dat? Elke keer worden je voeten toch weer nat. Het is best lastig! Heel veel schoenen zijn goed water afstotend, maar 100% dat weer net niet. In deze schoenen blog over, welke schoenen zijn waterdicht? vertellen wij alles waar je op moet letten bij het kopen van schoenen die 100% waterdicht zijn!

Leren schoenen

Een goede schoen is over het algemeen van leer gemaakt. Leer is een beschermend materiaal dat goed water afstotend is. Dit houdt in dat de schoenen een klein buitje best goed droog houd, maar ga je in de stromende regen lopen, dan worden alsnog je voeten nat. Ook wandelingen in het hogere gras is niet helemaal geschikt voor een leren schoen. Een leren schoen kan dit wel even droog houden, maar al snel zal je merken dat de schoenen ook aan de binnenkant nat worden.

Leren schoenen zijn dus uit zichzelf goed water afstotend, maar niet 100% waterdicht. Je kunt een leren schoen wel waterdicht maken. Met een klein beetje onderhoud zijn ze al waterdicht. Het enige dat je hoeft te doen is de schoenen eens per 3 a 4 weken inspuiten met een protector. Door een bescherm laagje op de schoenen te spuiten, zorgt dit ervoor dat de regen druppels niet naar binnen kunnen, maar wel de zweet druppels naar buiten kunnen. Omdat dit een bescherming van buiten af is, is het belangrijk om dit te blijven herhalen. Zo blijven je schoenen langer mooi en heb jij schoenen die waterdicht zijn.

Schoenen met Gore-Tex

Wat zijn waterdichte schoenen

Welke schoenen zijn waterdicht? Er zijn maar weinig schoenen echt waterdicht. Gore-Tex is een membraan dat een schoenen waterdicht maakt. Gore-Tex is een voering aan de binnen kant van je schoenen. Het membraan is zo gewoven dat de regen druppels niet naar binnen kan, maar dat de zweet druppels wel naar buiten kunnen. Een Gote-Tex schoen is 100% waterdicht, maar blijft wel goed ventilerend. Nu weet je welke schoenen waterdicht zijn!

Verschil tussen leer of Gore-Tex schoenen

Er zijn een aantal verschillen tussen leren schoenen en Gore-Tex schoenen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje.

Verschil tussen leren schoenen en Gote-tex schoenen

Schoenmerken met waterdichte schoenen

Met name de wandelschoen merken hebben waterdichte schoenen in hun assortiment. Denk hierbij aan de volgende merken:

Naast deze merken maken ook andere merken wel is schoenen met een Gore-Tex membraan. Dit is wel ieder seizoen verschillend. Komend seizoen brengt bijvoorbeeld het merk Gabor rollingsoft een sportievere Gore-Tex schoen uit. Dit is een schoen met een comfortabel afwikkeling en 100% waterdicht. Wil je meer lezen over waterdichte schoenen? Lees dan hier verder.

Ook het merk Xsensible schoenen heeft een waterdicht systeem uit gevonden. Dit lijkt op een Gore-Tex voering, maar zei noemen dit een Dry-X systeem. Het komt vrijwel op het zelfde neer. Ook van dit merk kan je dus waterdichte schoenen kopen.

Wil jij meer weten over wandelschoenen die waterdicht zijn? Lees dan de volgende blogs.

Wat zijn goede wandelschoenen ‘ ‘ Xsensible stretchwalker schoenen

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts