Alles over: slippers waar steunzolen in kunnen

Beste slippers waar steunzolen in kunnen

In de zomermaanden is het een stuk lastiger om lekker te lopen voor mensen met steunzolen. In dichte schoenen kan je meestal de zool er wel uit halen, maar bij slippers is dat toch heel anders. Na het lezen van dit artikel is het voor jou een eitje om slippers waar steunzolen in kunnen te kopen. Ook vertel ik waar je op moet letten bij het aanschaffen van goede slippers.

Waarom steunzolen in slippers?

Wanneer je steunzolen in slippers draagt, krijg je de meeste ondersteuning. Op maat gemaakte zolen bieden altijd meer stevigheid dan een ‘standaard’ inlegzool. Door steunzolen te dragen in slippers, krijgen de voeten meer rust en worden minder belast.

Goede slippers voor voetklachten

De meeste voetklachten ontstaan door langdurig op verkeerde schoenen of verkeerde slippers te lopen. Met name na de zomermaanden zien wij een toename aan hielspoor klachten. Dit komt omdat slippers over het algemeen relatief plat zijn, waardoor de hiel volledig belast word. Gelukkig zijn er genoeg slippers goed voor mensen met voetklachten. In het tabel kun je zien welke slippers voor welke voetklacht geschikt is.

Merk slippersGeschikt voorBekijk >
FitFlopHielspoorBekijk >
ZlippoHallux ValgusUitverkocht
XsensibleDoorgezakte voeten – Hielspoor Bekijk >
Finn Comfort Overbelasting van voetboogBekijk >
JoyaHielspoorBekijk >
HartjesHallux ValgusBekijk >
DureaSmalle en brede voetenBekijk >

Welke slippers bij hielspoor?

Bij hielspoor is het belangrijk dat je slippers koopt die niet te plat zijn. Door slippers te kopen met een kleine hakverhoging (maximaal 3 cm) ontlast je de hak. Naast hakverhoging is ook demping erg belangrijk. Koop slippers met veel demping. Uit eigen ervaring en die van vele andere, ben ik het meest enthousiast over deze slippers. Door de unieke constructie in de loopzool werkt de slipper direct tegen je hielspoor klachten. Dit zijn overigens geen slippers waar steunzolen in kunnen.

In een eerder geschreven blog: ‘slippers voor hielspoor‘ ga ik dieper op de voetklacht in en vertel ik je alles over de beste slippers voor hielspoor klachten.

Beste slippers waar steunzolen in kunnen

Steunzool slippers kom je niet vaak tegen. Toch is er meer keuze in dan je zou denken. Als het gaat om de beste slippers waar steunzolen in kunnen, dan kom je maar bij een paar merken uit. De beste slippers moeten namelijk voldoen aan heel wat punten. Hier moet je op letten bij het aanschaffen van de beste slippers waar steunzolen in kunnen.

 • Geeft de slipper genoeg demping
 • Heeft de slipper een fijne afwikkeling
 • Kan de binnenzool eruit
 • Als de binnenzool eruit is, is dan de diepte diep genoeg voor je eigen steunzool
 • Is het materiaal van de slipper van leer, dit is namelijk het beste materiaal voor goede slippers.

Je weet nu waar je op kunt letten bij het aanschaffen van de beste slippers waar steunzolen in kunnen. Ik heb een Top3 gemaakt waar ikzelf erg enthousiast over ben, dit zijn ze.

#01 Hartjes slippers voor steunzolen

Door de zachte en soepele materialen die gebruikt worden zijn deze slippers heerlijk comfortabel om te dragen. Daarnaast zijn ze ook nog eens ultra licht en duurzaam.

De rubber PU zolen zijn slijtvast en gaan lang mee. De binnenzool van slipper is wat dikker, waardoor je eigen steunzool hier mooi in past. Een ideale slipper waar steunzolen in kunnen.

#02 Durea slippers waar steunzolen in kunnen

Uniek is het merk Durea met de maakwijze dat zei gebruiken.

Durea gebruikt ‘gebroken’ leesten. Dit houdt in dat er twee wijdte maten in één schoen of slipper gezet wordt. Zo heb creëer je meer ruimte bij de tenen in de breedte, maar behoud je een smalle hiel.

De slippers zijn in verschillende wijdte maten verkrijgbaar.

#03 Finn Comfort slippers waar steunzolen in kunnen

Het Duitse merk Finn Comfort is een merk dat zachte en comfortabele slippers in het assortiment heeft.

De slippers vallen net wat breder dan gemiddeld. Door de flinke kurken inlegzool die het merk Finn Comfort gebruikt, kan je eigen steunzool er gemakkelijk in. De Finn Comfort slippers behoren dan ook tot de betere steunzool slippers!

Welke slippers zijn goed voor je voeten?

Slippers met een goed voetbed. Dit soort slippers geven de juiste ondersteuning dat nodig is. Het verbeterd de houding en voorkomt diverse voetklachten. Bij slippers waar steunzolen in kunnen zijn ook goed voor de voeten. Door een op maat gemaakte steunzool te dragen krijg je de steun die voor jouw voeten nodig is.

Bij schoenmerken zoals Xsensible of FitFlop vind je een uitgebreide collectie aan slippers die goed voor je voeten zijn.

Welke slippers lopen lekker?

Slippers met een goede afwikkeling, demping en een ondersteunend voetbed. Bij slippers waar steunzolen in kunnen hoef je natuurlijk niet op het voetbed te letten van de slipper zelf. Demping en een goede afwikkeling zijn wel belangrijk. Slippers voor steunzolen zijn voorzien van het comfort dat nodig is.

Het merk Finn Comfort heeft slippers in het assortiment met een kurken voetbed. Het kurk geeft je de juiste ondersteuning en demping. Dit zijn ook slippers waar steunzolen in kunnen.

Bij het merk Joya zie je slippers met een goede afwikkeling en de juiste demping.

Bekijk ook eens onze blogs over sandalen en schoenen voor steunzolen!

Welke maat slippers kopen?

Dit is afhankelijk van het merk slippers dat je wilt kopen. Als je de maat van een slipper vergelijkt met een schoenmaat, dan kun je meestal één maat kleiner kopen dan dat je schoenmaat is. Dit komt omdat de tenen in een slipper al vrij liggen. In een schoen zitten de tenen opgesloten, waardoor extra ruimte bij de tenen nodig zijn.

Mijn steunzool past niet in mijn slippers, wat nu?

Dit komt heel vaak voor. Je hebt een steunzool en die wil je in de goede maat slippers doen. Je komt er al snel achter dat je steunzool te lang is voor de maat slipper dat je nodig hebt. Wanneer je een paar schoenen koopt, is het van belang dat je ruimte over houdt bij de tenen. Ook wel over lengte genoemd. Bij een slipper is dit niet nodig. Draag je de goede maat schoenen met steunzolen, dan zal je steunzool dus net te groot zijn voor een paar slippers. Wil je toch je slippers waar steunzolen in kunnen? Gebruik dan één setje steunzolen specifiek voor je slippers en één setje steunzolen voor je schoenen. Zo ervaar je het meeste comfort.

Moet je steunzolen altijd dragen?

Niks moet natuurlijk, maar een advies is het wel. Het is verstandig om zo veel als mogelijk op je steunzolen te lopen. Dit zorgt voor de meeste rust aan je voeten. Ook verbeterd het je gehele houding.

Veel gestelde vragen over slippers

In welke slippers krijg je geen zweetvoeten?

Leren slippers of slippers met een kurken voetbed. Leer is een natuurlijk product waardoor het goed ventileert. Kurk is ook een goed ventilerend materiaal.

Is op slippers lopen gezond?

Nee. Meestal zijn slippers te plat en bieden te weinig stevigheid. Natuurlijk zijn er een aantal slippers wel goed om op te lopen. Dit kun je lezen in ons artikel.

Total
0
Shares
2 comments
 1. Beste Roy,
  Dank je wel voor de goede uitleg. Ik heb steunzolen voor doorgezakte voorvoeten + hallux valgus en ben een man.
  Ik ben al jaren op zoek naar betaalbare slippers en sandalen waar ik mijn steunzolen in kan doen. Helaas zonder succes.
  De slippers die jij aanbeveelt zijn voor dames. Ik heb maatje 44. Zijn er ook slippers voor mannen?
  Alvast dank voor je reactie.

  1. Hi Ernst,

   Excuus voor de late reactie. Bij slippers en sandalen voor steunzolen is het belangrijk dat je genoeg stevigheid krijgt en dat er genoeg diepte in de sippers of sandaal zit, zodat je steunzool er goed in past. Helaas is dit bij goedkopere merken niet het geval. Hierdoor kom je automatisch op een wat hoger prijssegment.
   Denk hierbij aan merken zoals: Xsensible en Finn Comfort. Het merk Rieker heeft ook nog een heren sandaal in de collectie die geschikt is voor steunzolen. Dit is wel wat betaalbaarder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer