Nike Air Max voor hielspoor

Het dragen van de juiste Nike Air Max voor hielspoor zorgt voor een sneller herstel van je voetklacht.
Nike Air Max voor hielspoor

Hielspoor is een pijnlijk gevoel onder de hak van je voeten. Dit kan doortrekken naar de holte van je voeten en naar boven toe. De meeste mensen krijgen hielspoor door overbelasting of door een langere periode op te platte schoenen te lopen.

Het sportmerk Nike heeft een groot aantal schoenen en sneakers in de collectie. Lang niet allemaal zijn geschikt voor hielspoor. In dit artikel licht ik uit of Nike Air Max voor hielspoor geschikt zijn en waar je het beste op kunt letten bij het kopen van hielspoor schoenen.

Hoe ontstaat hielspoor

Zoals ik eerder vertelde komt hielspoor meestal door een overbelasting van de peesplaat. Dit is de binnenboog van je voeten. Overbelasting kan door verschillende oorzaken komen. Ik heb de meest voorkomende oorzaken op een rij gezet:

  1. Te lang op platte schoenen lopen. Met name na de zomermaanden zijn er veel mensen met hielspoor klachten. Dit komt omdat veel mensen dan langdurig op platte slippers lopen. Bij platte slippers of schoenen wordt de hak van de voet volledig belast.
  2. Veel staan of lopen. Je lichaam is iets gewend. Wanneer je opeens veel meer staat op loopt, kan dit voor een belasting zorgen bij de hak.
  3. Voettype. Iedere voet is anders. Een holle voet of een platvoet is een stuk gevoeliger waardoor een overbelasting eerder voor kan komen dan bij een ‘standaard’ voet.

Bekijk hier de Nike Air Max collectie!

Zijn alle Nike schoenen geschikt bij hielspoor?

Nee. Niet alle Nike schoenen zijn geschikt bij hielspoor. Zoals ik eerder vertelde kan hielspoor opspelen door te lang op te platte schoenen te lopen. Nike heeft ook diverse modellen in de collectie die te plat zijn.

Nike Air Max voor hielspoor klachten?

De Nike Air Max is één van de modellen dat juist wel geschikt is voor hielspoor. Bij hielspoor is het belangrijk om schoenen met vering uit te kiezen. De Nike Air Max zijn daarom de beste Nike schoenen voor hielspoor!

Door het air-unit in de loopzool, geeft het model veel demping en ontlast het de hak.

Zijn alle Nike Air Max voor hielspoor geschikt?

Ja. Alle Nike Air Max schoenen zijn voor geschikt bij hielspoor klachten. Let er we op dat de schoenen ook stevigheid bieden. Kies daarom voor Nike Air Max die van leer gemaakt zijn. Wanneer je een te zachte schoen draagt die de peesplaat niet ondersteund, dan zal je merken dat het niet genoeg helpt om de klacht te laten verdwijnen. Hieronder heb ik de meest geschikte Nike Air Max voor hielspoor op een rij gezet.

Wat kan je nog meer doen dan goede Nike schoenen voor hielspoor dragen?

Hoe lastig en vervelend het ook is, maar rust nemen is één van de belangrijkste dingen die je kunt doen. Naast rust nemen en goede Nike schoenen dragen, kan je ook een hielspoor element in je schoenen dragen. Dit zorgt direct voor ontlasting aan de hak en ondersteuning aan de peesplaat.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts