Leren schoenen schoonmaken

Met ons stappenplan maak je eenvoudig je leren schoenen schoon. Je leest het hier!
Leren schoenen schoonmaken

Schoenen schoonmaken. Het blijft een uitdaging voor veel mensen. Hoe krijg je dat krasje eruit, die vieze vlekken en hoe houd je je leren schoenen netjes? Allemaal vragen die wij geregeld binnen krijgen.

In dit artikel ga ik je stap voor stap helpen. Ik vertel in ons stappenplan: ‘leren schoenen schoonmaken’ hoe je dit het beste kunt doen en hoe je kunt voorkomen dat je leren schoenen zo vies worden. Straks zien jouw schoenen er weer als nieuw uit!

Schoenen onderhoud: Waarom is dit zo belangrijk bij leren schoenen?

Leer is een natuurlijk product. Natuurlijk producten hebben regelmatig wat onderhoud nodig. Het onderhoud zorgt er voor dat leer niet kan uitdrogen, extra bescherming krijgt en dat je schoenen geheel waterdicht zijn. Hierdoor zorg je direct voor een langere levensduur van jouw schoenen.

Van welk leersoort zijn mijn schoenen?

Wanneer je aan de schoonmaak van je schoenen wilt beginnen, is het van belang dat je zeker weet van welk soort leer je schoenen zijn gemaakt. Elk leersoort vraagt namelijk om een andere schoonmaak behandeling. Hieronder een overzicht van de verschillende leersoorten, zodat je eenvoudig kunt herkennen van welk materiaal jouw schoenen zijn gemaakt.

In dit artikel licht ik uit hoe je glad lederen schoenen eenvoudig kunt schoonmaken. Wil je nubuck leren schoenen of suéde leren schoenen schoonmaken? Klik dan onder de afbeelding op het leersoort.

Veel voorkomende problemen waardoor je lederen schoenen wilt schoonmaken

Iedereen kent wel een paar vieze schoenen waarbij je denkt, hoe komen die zo vies. Hier een overzicht met veel voorkomende problemen waardoor het belangrijk is om je leren schoenen regelmatig schoon te maken.

 • Strepen
 • Regen
 • Vlekken
 • Nat gras
 • Verkleuring
 • Vetvlekken

Boven genoemd zijn de meest voorkomende problemen die wij ervaren, waardoor je je schoenen wilt schoonmaken.

Hiermee maak je leren schoenen schoon

Natuurlijk is het hartstikke handig om te weten hoe je aan je vlekken, vuil of strepen op je schoenen komt, maar belangrijker is: hoe ga je je leren schoenen schoonmaken? Laten we beginnen bij het begin. Wat heb je nodig. Hieronder een overzicht van de schoen onderhoud producten die nodig zijn om je leren schoenen weer helemaal netjes te krijgen.

Je weet nu wat je nodig hebt wanneer je je schoenen wilt schoonmaken. Let op: dit is nog niet de verzorging van het leer, de bescherming en om kleur van je schoenen bij te werken.

Straks vertel ik je stap voor stap hoe je je lederen schoenen het beste kunt schoonmaken in ons eenvoudige stappenplan. Ik laat nu eerst de producten zien die je nodig hebt om je schoenen te verzorgen, kleur te herstellen en te beschermen.

Hoe NIET je schoenen schoonmaken

Online lees je heel wat verschillende manieren om je leren schoenen schoon te maken. Maar klopt dit wel? Wij zijn van mening dat dit niet allemaal het gewenste resultaat geeft zoals zou moeten of word benoemd. Bij Allesoverschoenen.nl zijn wij van mening dat je alles zelf eerst moet uittesten voor je hier een advies over geeft. Omdat wij veel vragen krijgen over het schoonmaken met azijn en of schoenen in de wasmachine kunnen, hebben wij dit uit getest of dit daadwerkelijk werkt. Je leest het hieronder.

Leren schoenen schoonmaken met azijn

Is het verstandig om je schoenen met azijn schoon te maken? Wij vinden van niet! In een eerder geschreven artikel laten wij onze test zien op verschillende materialen. Met een voor en na foto is het resultaat goed te zien. Bekijk hier het artikel: schoenen schoonmaken met azijn.

Leren schoenen wassen in de wasmachine

Mijn advies is om geen leren schoenen in de wasmachine te doen. Leren schoenen zijn niet bestemd tegen de warmte, het vele ronddraaien en om klets nat te worden. Tevens kan het schade aan de schoenen brengen en aan de wasmachine.

Wil je hier alles over lezen? Bekijk dan het artikel: ‘schoenen in de wasmachine‘! In dit artikel vertel ik je hier alles over en laat ik zien in een video wat er gebeurd wanneer je schoenen in de wasmachine doet.

Leren schoenen schoonmaken: stappenplan

Voor het schoonmaken van jouw leren schoenen volg je dit eenvoudige stappenplan:

 1. Wanneer je wilt beginnen met het schoonmaken van je leren schoenen, is het belangrijk dat je schoenen goed droog zijn.
 2. Borstel het losse vuil en stof van je schoenen met de schoenborstel.
 3. Spuit op een aantal plekken het schuim uit de leer cleaner op je schoenen.
 4. Laat dit 5 minuten intrekken.
 5. Haal het resterende schuim van de schoenen af met het microvezel doek.
© Allesoverschoenen.nl

Lederen schoenen poetsen, verzorgen en beschermen: stappenplan

Als het goed is zijn je schoenen nu goed schoon. Het enige dat nog nodig is is de verzorging van het leer, bescherming en als het nodig is, de kleur bijwerken. Het komt geregeld voor dat je schoenen dof van kleur worden of een kale plek krijgt door het schaven of stoten van je schoenen. Volg hiervoor dit eenvoudige stappenplan:

 1. Smeer je schoenen in met de voedende crème. Let op: wanneer de schoenen geen kale plekken bevatten is het verstandig om kleurloos te gebruiken. Heeft je schoenen kale plekken, gebruik dan dezelfde kleur als je schoenen zijn.
 2. Poets dit uit met een uitpoetsborstel.
 3. Laat dit 10 minuten intrekken.
 4. Spray je schoenen in met de protector.

Eenvoudig hé! Je schoenen zijn weer helemaal schoon, verzorgd en beschermd. Ze zien er weer als nieuw uit!

De voedende crème is een tube waar schoenpoets in zit. Hierdoor kan de poets niet uitdrogen en is het makkelijker op te brengen. Met de protector bescherm je je schoenen tegen water en vuil. Hierdoor kan het vuil niet snel in het leer trekken en is het schoonmaken van je lederen schoenen een stuk eenvoudiger.

Conclusie!

Online lees je dat verschillende manieren van leren schoenen schoonmaken mogelijk is. Zoals met azijn of in de wasmachine. Goed om te weten is dat wij elke manier van schoonmaken zelf uittesten en onze mening hierover uiten.

Onze conclusie is dat het schoonmaken en verzorgen van leren schoenen het beste gedaan kan worden met de verzorging producten die hiervoor gemaakt zijn. Zo heb je het beste resultaat en vergroot je de levensduur van jouw schoenen.

Veel gestelde vragen

Kan je leren schoenen schoonmaken met dreft?

Nee. Dit geeft niet het gewenste resultaat. Daarnaast is het ook niet goed voor het leer van je schoenen.

Kan je leren schoenen wassen in de wasmachine?

Nee. Lederen schoenen kunnen niet gewassen worden in de wasmachine. Bekijk ons artikel voor de complete uitleg met video.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts