De beste schoenen met vering

Schoenen met vering

Schoenen met demping zorgen ervoor dat gewrichten, knieën en onderrug ontlast worden. Zeker als je veel staat of loopt zijn schoenen met vering erg belangrijk. Door de juiste schoenen te dragen voorkom je diverse voetklachten of een overbelasting.

Wat zijn goede schoenen?

Goede schoenen zijn schoenen die de voeten de juiste ondersteuning bieden dat nodig is. Hierdoor krijgt je hele lichaam een betere houding.

Natuurlijk moet een goede schoen aan veel meer voldoen dan alleen de stevigheid. Dit is wel per voet verschillend. Iedere voet vraagt om een andere schoen. In het volgende punt vertel ik je meer waar je op kunt letten bij het kopen van goede schoenen.

Hier moet je op letten bij het kopen van goede schoenen

Zoals ik net vertelde is het belangrijk dat goede schoenen de juiste ondersteuning bieden. Natuurlijk komt daar nog veel meer bij kijken. Dit zijn een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten bij het kopen van goede schoenen.

  • Vering: Schoenen met vering zorgen voor het ontlasten van gewrichten. Door schoenen te dragen met een dempende zool belast je de voeten, knieën en rug minder.
  • Ondersteuning: De ondersteuning zit hem in het voetbed en de loopzool. Hierdoor gaat de voet in de juiste houding staan.
  • Hielkap: Goede schoenen zijn voorzien van een verstevigde hielkap. De hielkap zorgt ervoor dat je niet letterlijk naast je schoenen kunt gaan lopen.
  • Afwikkeling: Een goede afwikkeling zorgt voor ontlasting bij de voorvoet. Ook voor diverse voetklachten zoals een hallux valgus is dit erg belangrijk.

De beste schoenen met dempende zool (dames en heren)

Mijn voorkeur gaat uit naar de Xsensible stretchwalker schoenen. Dit vind ik de beste schoenen met dempende zool voor dames en heren. Dit komt omdat de schoen naar mijn idee compleet is. De schoenen hebben een fijne afwikkeling, een dempende zool en bied de juiste ondersteuning.

Schoenen-met-vering-Allesoverschoenen.nl_

Voordelen van schoenen met vering

Schoenen met vering zorgen voor verlichten aan de voeten. Als je geen demping/vering in de schoenen hebt, wordt de voet in zijn geheel belast (met het lichaamsgewicht). Schoenen met vering vangen voor een groot gedeelte het lichaamsgewicht op. Hierdoor heeft de voet minder belasting.

Natuurlijk is er ook meer dan dat. Je loopt namelijk bijna op wolkjes. Wanneer je op dit soort schoenen loopt, ervaar je bijna geen schoenen aan de voeten.

Welke schoenmerken hebben een ruim aanbod aan schoenen met vering?

Wil je echt op wolkjes lopen? Dan zijn het maar een paar schoenenmerken die echt heel veel demping in de zool hebben. Dit zijn de beste schoenmerken met vering:

  • Xsensible schoenen met vering
  • FitFlop schoenen met dempende zool
  • Joya schoenen met vering
  • Nike schoenen met vering

Top 5 beste schoenen met vering

Natuurlijk wil je alleen het beste van het beste. Ik heb een top 5 beste schoenen met vering voor je gemaakt. Dit is mijn persoonlijke voorkeur, maar ook de ervaring van andere.

#01 Xsensible schoenen met vering

Sinds het jaar 2015/2016 is het merk Xsensible een nieuwe slag in geslagen. Het is van een degelijk comfort schoenenmerk omgetoverd tot een hip merk dat comfortabele schoenen maakt.

De Xsensible stretchwalker schoenen zijn voorzien van goede schokdempende zolen en de juiste ondersteuning dat nodig is.

In de voorvoet zit een afwikkelplaat. De schoenen behoren dus ook tot de schoenen met afwikkelzool.

#02 FitFlop schoenen met dempende zool

FitFlop is een uniek concept. Met name voor mensen met hielspoor is dit een hele fijne schoen.

De zolen die het merk FitFlop gebruikt zijn uit drie hardheden gesneden. Dit zorgt voor een verbeterede houding, veel demping en een goede afwikkeling.

Tip: Loop niet in één keer de hele dag op je nieuwe FitFlop schoenen. Bouw dit een klein beetje op. Je gaat namelijk andere spieren gebruiken dan dat je normaal doet.

#03 Joya schoenen met vering

Joya schoenen staan voor comfort! Het merk Joya is een schoenenmerk dat de natuurlijke houding en afwikkeling willen verbeteren.

Bij het dragen van de Joya schoenen train je het spierstelsel en ontlast je tegelijkertijd de voet- en beengewrichten evenals de rug.

Natuurlijk zijn de Joya schoenen ook gewoon leuk en heel zacht aan de voeten.

#04 Nike schoenen met vering (dames en heren)

Wie kent ze niet! De Nike schoenen met vering.

Misschien is dit wel de meest populaire schoen met dempende zool. De Nike Airmax.

Nike Airmax staan bekend om het luchtkussentje in de loopzool. Hierdoor loop je zacht en comfortabel.

Let er wel op dat dit soort schoenen minder stevig zijn dan de andere schoenmerken die worden genoemd.

#05 Skechers schoenen met dempende zool

Je kent ze vast wel van de reclame, Skechers schoenen die in de wasmachine kunnen.

De heerlijke zachte zolen met een memory foam voetbed zorgen voor heel wat demping en verlichting aan de voeten.

Het enige nadeel van de Skechers is dat de stevigheid beperkt is. Dit is bij de bovengenoemde schoenmerken net wat beter.

Goede schoenen voor de hele dag staan

Als je een hele dag staat of loopt dan is het belangrijk om stevige schoenen met vering te dragen. Door de juiste schoenen te dragen ontlast je de voet- en beengewrichten evenals de rug. Dit kun je het beste doen op Xsensible stretchwalker schoenen en Durea schoenen.

Beide zijn goede schoenen waar je de hele dag op kunt staan. Het merk Xsensible is net wat zachter en gebruikt stretchleer. Het merk Durea gebruikt vier wijdte maten en is wat steviger/stugger.

Wanneer schoenen vervangen?

Dit verschilt per persoon. Iedereen slijt zijn schoenen anders af waardoor het lastig te zeggen is wanneer je je schoenen met vervangen. Wel zijn er richtlijnen voor.

Een goede schoen gaat gemiddeld één tot twee jaar mee. Natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je de schoenen draagt. Draag je ze niet heel vaak, dan kunnen ze ook langer mee.

Total
6
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts