Nike Gore-Tex schoenen (GTX) – Air Force 1, ACG (advies 2022)

Nike Gore-Tex schoenen zijn populair, mede omdat ze waterproof zijn. De meest populaire modellen zijn: Air force 1 en de Nike ACG.
Nike Gore-Tex schoenen

Het sneaker/sportmerk Nike is een merk dat altijd opzoek is naar verbeteringen en nieuwe uitdagingen. Dit is er één van. Gore-Tex zie je met name in de wandelsport geregeld voorbij komen. Maar nog niet zo vaak in de sneakerwereld. In deze schoenenblog ga ik je alles vertellen over Gore-Tex en wat er allemaal in Nike Gore-Tex schoenen te verkrijgen is. Daarnaast licht ik het meest populaire model voor je uit.

Wat is Nike Gore-Tex?

Gore-Tex schoenen voor dames en herenHet materiaal Gore-Tex is een membraan dat ervoor zorgt dat je schoenen 100% waterproof zijn. Je kunt dus je favoriete paar sneakers dragen in de regen en er is niks aan de hand! Het membraan is zo gewoven dat de regendruppels niet naar binnen kunnen, maar de transpiratie (zweetdruppels) wel naar buiten kan. De schoenen ventileren dus ook nog eens goed door!

Nike heeft een bepaalde collectie schoenen gemaakt waarbij je GTX ziet staan. Dit staat voor: Gore-Tex. Bij deze sneakers weet je dus dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Over het algemeen zie je het materiaal Gore-Tex met name in de wandelsport. Nike heeft er daarom ook voor gekozen om met name de ACG modellen hier voor te gebruiken.

Waar staat ACG voor?

Nike ACG staat voor:  All Conditions Gear. De schoenen en kleding die Nike in deze lijn plaats, zijn een mooie combinatie van outdoor en streetwear. Voorheen kwamen hier geen Air Max modellen in voor. In 2011 heeft Nike toch een Ari max 1 ACG model uitgebracht maar dit was niet types een ACG schoen.

Nike Gore-Tex schoenen ACG?

Een combinatie van outdoor en streetweat. Hier staat ACG voor. Dit pas dan ook precies in het materiaal Gore-Tex. Dit komt omdat je het materiaal met name in de buitensporten vind. Nike heeft een goede stap gezet om dit ook in hun collectie te brengen: Nike Gore-Tex schoenen ACG.

Op dit moment is de keuze nog niet heel groot, maar dit zal zeker groter gaan worden. Het is namelijk nu al een groot succes!

Welke modellen Nike Gore-Tex schoenen zijn er?

Nike Gore-Tex schoenen Trail pegasus
Bekijk aanbod: Nike Trail schoenen

Op het moment van schrijven zijn er twee Nike Gore-Tex schoenen te verkrijgen. Uiteraard zijn de modellen wel in diverse kleuren en materialen te verkrijgen. De waterproof schoenen die Nike op dit moment aanbied zijn:

  • Nike Pegasus Trail 3 GORE-TEX
  • Nike Air Force GTX

De Nike Pegasus Trail 3 Gore-Tex schoenen worden ook voor het hardlopen gebruikt. Dit zijn speciale licht gewicht sneakers die je zowel voor vrijetijd als voor hardlopen kunt gebruiken. Trail schoenen worden met name gebruikt in de bossen of voor bij het strand.

Populair: Nike air force Gore-Tex

Nike Air Force 1 Gore-Tex schoenen
Bekijk aanbod: Nike Air Force 1 Gore-Tex

De sneakers van Nike zijn immens populair. Met name het model Nike air force is de laatste jaren erg gestegen in populariteit.

Nike brengt ieder seizoen mooie vernieuwingen en gave kleuren. Maar dit is toch wel heel stoer.. Een Nike air force Gore-Tex schoen in de kleur zwart en groen. Een 100% waterdichte sneaker en dat nog wel in jouw favoriete model.

Doordat het Gore-Tex materiaal in de schoenen zit, ventileren de schoenen beter dan dat ze normaal doen. Bijna iedere sneaker heeft een synthetische binnen voering. Dit ventileert helaas niet heel goed door. Gore-Tex is een membraan dat dat wel doet! Dus buiten het waterproof systeem is het ook nog eens een grote verbetering qua ventilatie!

Foot locker en Nike Gore-Tex schoenen?

Bij de winkel keten; Foor locker vind je over het algemeen altijd wel de nieuwste modellen van Nike in de collectie. Op het moment van schrijven zijn er nog geen Nike Gore-Tex schoenen te vinden in de collectie bij Foot locker.

De verwachting is wel dat dit snel zal veranderen. Op dit moment kan je de Nike Gore-Tex schoenen alleen nog bij Nike zelf kopen.

Ander populair Nike Gore-Tex product

Nike ACG Gore-Tex inflatable jacket
Bekijk aanbod: Nike ACG Gore-Tex jacket

Een aantal Nike Gore-Tex producten die ook razend populair zijn voor jou op een rij.

  • Nike ACG Gore-Tex inflatable jacket
    Een sportjack wat je vooral in de outdoor veel voorbij ziet komen. Dit jack is waterproof en wordt met name tijdens het wandelen of hardlopen gebruikt. Het Nike ACG Gore-Tex inflatable jacket is comfortabel in het dragen en lekker dun. 
Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts