Hallux Valgus schoenen

Hallux Valgus schoenen

Heb je last van een Hallux Valgus? Dan zijn de juiste schoenen erg belangrijk. Door de juiste te dragen voorkom je dat de klacht erger word en verlicht je direct de pijn. In dit artikel vertel ik van A tot Z waarop je moet letten bij het aanschaffen van Hallux Valgus schoenen.

Wat is Hallux Valgus?

Een Hallux Valgus is een vergroeiing aan de grote teen. In dit geval groeit de grote teen scheef naar binnen toe, waardoor de knobbel aan de buitenzijde steeds meer zichtbaar wordt. Hallus is de Latijnse benaming voor grote teen, vandaag de naam Hallux.

De knobbel die je dan ziet word ook wel eens ‘Bunion’ genoemd. Vaak is de knobbel een gevoelige plek die pijn doet of irritatie met zich mee brengt. Belangrijk is om de pijn te verlichten met goede Hallux Valgus schoenen.

Welke schoenen passen het beste bij Hallux Valgus?

De beste schoenen voor een Hallux Valgus zijn schoenen met ruimte. Koop daarom geen schoenen met een spitse neus, een hakje of smal zijn. Koop schoenen met een ronde neus die lekker de ruimte bieden.

De beste schoenen voor Hallux Valgus.

Tip: kies voor een brede schoen met Hallux Valgus

Zoals ik net vertelde zijn schoenen met ruimte noodzakelijk bij een Hallux Valgus. Je wilt namelijk geen extra druk op de knobbel die al gevoelig is. Kies daarom voor brede schoenen. Brede schoenen bij een Hallux Valgus voet zorgen voor verlichting rondom de knobbel. Doordat er geen druk op staat ontlast je de plek waardoor het de pijn zal verlichten.

Welke schoenen voor Hallux Valgus? (dames of heren)

Er zijn diverse schoenen voor Hallux Valgus. Met name de mode- comfort schoenenmerken zijn hier in de perfecte oplossing. Dit zijn schoenmerken die verschillende wijdte maten hanteren om zo extra ruimte te geven bij bijvoorbeeld een Hallux Valgus.

Dames schoenen bij Hallux Valgus

Hallux Valgus schoenen zijn er in verschillende soorten en van verschillende merken. Als we het hebben over dames schoenen bij Hallux Valgus voeten, dan adviseer ik altijd om voor een zachte schoen te gaan met vooral veel ruimte. Een merk zoals Xsensible gebruikt stretchleer wat ideaal hier voor is. Ook zijn hier verschillende wijdte maten waardoor je lekker de ruimte hebt. Daarnaast zit er in de voorvoet van de schoenen een afwikkelplaat. Dit zorgt ervoor dat je niet tot nauwelijks druk bij je voetvoeten hebt.

Hallux Valgus schoenen voor heren

Het merk Xsensible wat ik net uitlichte bij de dames schoenen voor een Hallux Valgus, is ook voor heren één van de betere merken. Maar ook het merk Finn Comfort heeft goede heren Hallux Valgus schoenen. Kies voor sneaker/schoen modellen die niet te soepel bij de voorvoet zijn. Zodra de loopzool te soepel is, moet de voorvoet te veel zelf afwikkelen. Hierdoor wordt de Hallux Valgus belast.

Barefoot shoes aan te raden bij Hallux Valgus?

In een eerder geschreven blog heb ik de Barefoot shoes toegelicht. Ook wel de vijf tenen schoenen genoemd. Dit soort schoenen moeten het idee geven dat je geen schoenen aan de voeten hebt. Je loopt vlak op de grond met letterlijk je tenen los. Ik ben van mening dat Hallux Valgus Barefoot shoes niet goed voor de voeten zijn. Dit omdat de schoenen te flexibel en soepel zijn, waardoor de voeten alsnog moeten werken. Juist bij een Hallux Valgus wil je dat de voorvoet volledig ontlast wordt. En helaas gaat dit niet met de Barefoot shoes.

Welke Hallux Valgus schoen na operatie?

Schoenen na een Hallux Valgus operatie moeten stevig en toch comfortabel zijn. Kies voor een verstijfde voorvoet en een zachte zijkant. Elastisch leer is ideaal. Ondanks dat de knobbel weg of gedeeltelijk weg gehaald is, blijft dit in eerste instantie nog gevoelig.

Welke schoenenmerken voor Hallux Valgus?

Het beste schoenmerk voor Hallux Valgus vind ik Xsensible. En dan met name de Xsensible stretchwalker schoenen. Deze schoenen zijn voorzien van een verstijfde voorvoet, wijdte maten en stretchleer. De perfecte combinatie om lekker te lopen met een Hallux Valgus.

Wil je toch een ander schoenmerk proberen? Dan kun je ook Hallux Valgus schoenen bij deze merken vinden:

  • Wolky schoenen voor Hallux Valgus
  • Finn Comfort schoenen voor Hallux Valgus
  • Durea schoenen voor Hallux Valgus
  • Gijs schoenen voor Hallux Valgus
  • Joya schoenen voor Hallux Valgus
  • Meindl wandelschoenen voor Hallux Valgus
  • Hanwag wandelschoenen voor Hallux Valgus

Skechers schoenen voor Hallux Valgus?

Ik heb het merk Skechers bewust niet bij de lijst voor geschikte merken bij Hallux Valgus gezet. Dit komt omdat het naar mijn idee niet de juiste stevigheid bied. Wel zijn de Skechers voorzien van veel ruimte en van zacht en soepel materiaal. Tijdelijk zouden de Skechers schoenen dus prima kunnen. Maar ga je langere stukken lopen of heb je stevigheid nodig, dan zou ik altijd eerder voor de bovengenoemde merken kiezen.

Welke wandelschoenen bij Hallux Valgus? (dames en heren)

Het merk Meindl en Hanwag. Het merk Hanwag heeft speciale Hallux Valgus wandelschoenen in de collectie. Dit zijn wandelschoenen voor dames en heren die bij de knobbel extra ruimte geven. Het leer rekt hier mee zodat er geen druk ontstaat bij de Hallux Valgus. Bij het merk Meindl vind je wandelschoenen met een afwikkelplaat. Dit zijn de modellen: Philadelphia en Journey. Dit zijn wandelschoenen met extra hoogte en breedte bij de tenen.

Meindl Philadelpia wandelschoenen. Het model Philadelpia is geschikt voor dames en heren. Het model is voorzien van Gore-Tex materiaal dat er voor zorgt dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Koop de wandelschoenen één maat groter dan je normale schoenen. Bij wandelen is het gebruikelijk om meer ruimte bij de tenen over te houden.

Meindl Journey wandelschoenen. Dit model is op de afbeelding een dames variant. Uiteraard is dit model ook voor heren. Het model is voorzien van een Gore-Tex membraan wat de wandelschoen wind en waterdicht maakt. De Meindl Journey wandelschoenen zijn in laag en hoog verkrijgbaar.

Shop direct: Hanwag Bunion

Hanwag Bunion. Het model Bunion is voorzien van leer aan de binnen en buitenzijde. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning en de meeste ventilatie. Op dit plek van de Hallux Valgus rekt het leer mee zodat het geen drukpunt kan veroorzaken. De wandelschoenen zijn wind dicht en goed waterafstotend. Spuit de wandelschoenen in met deze spray om ze 100% waterdicht te maken.

Hallux Valgus schoenen winkel? Waar koop ik goede schoenen voor mijn Hallux Valgus?

Er zijn niet een speciale Hallux Valgus schoenen winkel waar je terecht kunt voor alleen maar dit soort schoenen. Toch hoeft het kopen van Hallux Valgus schoenen niet lastig te zijn. Ga naar de betere schoenenwinkels. Of de comfort- schoenenwinkels. Dit zijn schoenenwinkels die een ruim aanbod hebben aan verschillende schoenmerken met wijdte maten. Een winkel als Van Keeken Schoenen heeft hier een ruim aanbod in. Ook online kun je bij de betere schoenenwinkels of Bol.com terecht voor Hallux Valgus schoenen.

Total
2
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Wat is dry-x

Alles over: dry-x

De razend populaire Xsensible stretchwalker schoenen zijn er ook in een wandelschoen uitvoering met dry-x. Maar wat is dry-x nu eigenlijk?
Lees meer