Schoenen verkleuren? Advies en tips

Jouw schoenen ook verkleurd? Helaas komt dit regelmatig voor. Ik vertel je alles over het verkleuren van schoenen en de nodige tips!
Schoenen die verkleuren, dit is hoe dat komt.

Schoenen die verkleuren, helaas iets wat heel veel voorkomt. In deze schoenenblog ga ik je vertellen hoe dit komt en wat je hier het beste tegen kunt doen. Ik ga je helpen om jouw favoriete paar schoenen mooi te houden!

Hoe komt het dan mijn schoenen verkleuren?

verkleuren van schoenen

Het verkleuren van schoenen komt door zonlicht of door bepaalde lampen waaronder de schoenen staan. Je bent vast wel eens in een schoenenwinkel geweest en dat je een nieuw paar schoenen aanpaste, maar dat de linkerschoen net een andere kleur had als de rechter. Dit komt omdat het licht van de lampen het leer aantast. Datzelfde doet de zon ook. Daarom verkleuren schoenen altijd sneller in de zomer maanden dan in de winter.

Het leer droogt uit waardoor de kleur veranderd of zelfs kan gaan scheuren. Let daarom altijd goed op de kleur, als je een paar nieuwe schoenen koopt.

Wat kun je doen tegen het verkleuren van schoenen?

Bama Wax cream
Shop direct: Wax crème

Over het algemeen verkleuren alleen leren schoenen en de zolen hiervan. Het belangrijkste is om het leer goed te onderhouden. Door de schoenen regelmatig (eens in de 3 weken) te behandelen met een wax crème en in te spuiten met een protector, zorg je ervoor dat het leer mooi op kleur blijft. Ook zorg je ervoor dat het leer soepel blijft en niet kan uitdrogen.

Suéde schoenen kleur herstellen

Met name bij suéde schoenen is het belangrijk om wat extra aandacht te geven aan de het leer. Wanneer je het leer goed verzorgd, merk je al snel dat de schoenen minder snel zullen verkleuren. Suede schoenen kleur herstellen kan gemakkelijk door ze regelmatig in te spuiten met een kleurhersteller. Dit is een spray die het leer verzorgd. Doordat je het leer verzorgd, zal de kleur ook minder snel verkleuren.

Welke schoenen verkleuren het snelst?

Witte schoenen zijn verkleurd

Leren schoenen verkleuren het snelst. Met name suéde en nubuck schoenen. Suéde is het dunste laagje leer. Dit kun je herkennen aan de kleine haartjes. In een eerder geschreven blog: suéde schoenen onderhouden, hoe doe ik dat? vertel ik je precies wat je kunt doen om dit het beste te onderhouden en zo het verkleuren van je schoenen te voorkomen.

Nubuck leer onderhoud je eigenlijk op dezelfde wijze als suéde. Wel kun je nubuck eventueel licht opschuren als er diepe vlekken in zetten, dat kan bij suéde niet. Ook kan je nubuck leer poetsen. Als je dit doet, wordt wel het materiaal net als gladleer. Hierdoor kun je wel gemakkelijk de kleur van je schoenen weer mooi krijgen.

Hoe krijg je geel van je schoenen af?

Niet alleen het bovenmateriaal van je schoenen kunnen verkleuren. Met name bij sneakers zie je dat de witte zolen, langzaam geel worden. Niet echt een fraai gezicht. Ook dit komt door het zonlicht. Na verloop van tijd zie je dat je zolen allerlei verschillende kleuren geel vertonen. Voor jou een paar tips hoe jij je gele zolen weer wit kunt maken.

#01 Gebruik een schoenzolen reiniger

schoenzolen reiniger voor gele zolen
Shop direct: Magic cleaner

Het merk Bama is gespecialiseerd in onderhoudsproducten voor schoenen. Bama heeft in 2021 een nieuwe lijn uitgebracht ‘Magic lijn’ dat milieuvriendelijke is. In dit pakket zit ook de Magic cleaner. Dit is een reinigingsmiddel voor alle witte zolen. Heb jij dus een paar sneakers staan en zijn je zolen geel geworden? Behandel het met de Magic cleaner om ze weer mooi wit te krijgen.

#02 Citroensap met water

Een goedkope en makkelijke manier om te proberen. Meestal werkt dit erg goed. Meng citroensap met een klein beetje water en probeer dit met een borstel schoon te boenen. Dit kun je ook met een doekje proberen.

#03 Tandpasta

Gele zolen maak je gemakkelijk wit met tandpasta. Doe een klein beetje tandpasta op een doekje en wrijf dit op de zolen. Een klein beetje boenen en de zolen zijn weer wit!

Is het toch niet gelukt? Vraag dan bij een goede schoenmaker of zei dit voor jou willen proberen.

Witte schoenen verkleuren snel!

Bama protector
Shop direct: Bama protector

Een wit paar sneakers kan altijd! Maar dan moeten ze ook wel echt wit zijn en blijven. Helaas verkleuren witte schoenen heel snel. De combinatie van witte schoenen en zonlicht is nou eenmaal geen goede combi. Zoals ik net noemde is het onderhouden van je schoenen erg belangrijk. Om witte sneakers mooi wit te houden, is het belangrijk om ze eens in de drie weken te poetsen in te spuiten met een protector.

Total
4
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts