Suède schoenen onderhouden: Hoe doe ik dat?

Het onderhouden van je schoenen zorgt ervoor dat je langer met je schoenen kunt doen. Hier lees je hoe je je suède schoenen kunt onderhouden.
Onderhouden van suede schoenen

Zeker nu het weer omslaat en het steeds natter word, is het belangrijk om je schoenen goed te onderhouden. De meeste mensen denken dat suéde bijna niet mooi te houden is en dat dit eigenlijk een onbegonnen zaak is, zeker in het najaar. In deze schoenen blog lees je alles over, hoe jij je suède schoenen kunt onderhouden.

Hoe kan je suède schoenen onderhouden?

Suede borstel schoonmaken
Shop direct: suéde borstel

Suède is het dunste laagje leer, tevens ook de meest harige laag. Dit zorgt ervoor dat het een andere behandeling nodig heeft dan bij de andere leersoorten: nubuck en gladleer. Voor jou een stappenplan om jou suède schoenen te onderhouden of juist schoon te maken.

Stappenplan voor het schoonmaken van jou suède schoenen

  • Suede schoenen onderhouden

    Wanneer je gaat beginnen met het schoonmaken van suède schoenen, moeten de schoenen goed droog zijn.

  • Je begint met het schoonmaken van de suède schoenen. Je begint met een  rubber borsteltje (suède borstel) en borstelt de schoenen schoon. Zo haal je direct ook de lichte vlekjes uit de schoenen.
  • Omdat suède zachter is dan nubuck of gladleer beschadigd het ook sneller. Borstel daarom altijd één kant op en draai geen rondjes.
  • Zie je, na het borstelen van je schoenen nog steeds een vlek op je schoenen? Gebruik dan een gum (suède gum) om de hardnekkige vlekken eruit te gummen.
  • Je schoenen zijn nu helemaal vlek vrij. Op sommige plekken kan de kleur nu een klein beetje vervaagd zijn. Dit kan komen door het dragen van een schoen maar ook door het flink gummen van je schoenen. Gebruik hiervoor een kleurhersteller in de juiste kleur. Dit kan doormiddel van een spray of een flacon van de merken Bama of Collonil. (suède kleurhersteller)

Je schoenen zien er weer als nieuw uit! Wanneer je een nieuw paar schoenen koopt is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Suède schoenen onderhouden doe je zo:

Stappenplan voor het onderhouden van jouw nieuwe suède schoenen

Net een nieuw paar suède schoenen gekocht? Gaaf! suede schoenen onderhouden bij allesoverschoenenMaar zijn ze over een paar weken/maanden nog zo mooi? Het antwoord is: Nee. De meest kwetsbare laag leer: suède, heeft nou eenmaal verzorging nodig. Nieuwe suède schoenen onderhouden doe je zo:

  • Voordat je je nieuwe paar schoenen gaat dragen is het belangrijk om ze in te spuiten. Dit doe je met een spray om ze water en vuil afstotend te maken.
  • Je kunt nu je schoenen gaan dragen! Belangrijk is wel om de schoenen iedere twee a drie weken opnieuw in te spuiten. Het is een beschermlaag die er langzaam af slijt en daardoor is het belangrijk om de schoenen geregeld opnieuw in te spuiten.
  • Naast het inspuiten van de schoenen is het belangrijk om een kleurhersteller te gebruiken. Dit is een voedende spuitbus of flacon die het leer verzorgt. Doordat je het leer verzorgt, voorkom je dat de schoenen vaal van kleur worden. Ik adviseer dan ook om dit één keer in de vijf weken te doen. Zo voorkom je dat je schoenen uitdragen en dus vaal van kleur worden.

Onderhouden van suède schoenen

Je weet nu precies hoe jij je suède schoenen kunt onderhouden. In de schoenenblog: ‘leren schoenen onderhouden doe je zo!‘ lees je alles over het onderhouden van de andere leersoorten. Ook kun je lezen in de schoenenblog: ‘schoenen in de wasmachine: wel of niet slim?‘ of dit ook een mogelijkheid is om je schoenen schoon te krijgen. Goed onderhouden van je schoenen zorgt direct voor een langere levensduur van jou schoenen! Verzaak dus niet en onderhoud je schoenen goed!

 

 

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts