Nike Air Max VS Reebok classic

Kan jij geen keuze maken? Twijfel je tussen Nike en Reebok? In deze blog vertel ik je alles over Nike Air Max VS Reebok Classic!
Nike Air Max VS Reebok Classix schoenen

Ben jij ook zo’n sneaker fanaat? Ik wel! In deze blog ga ik je alles vertellen over de Nike Air Max schoenen en over de Reebok classic schoenen. Ik ga ze naast elkaar leggen en vergelijken. Na het lezen van deze blog weet je precies wat de verschillen zijn en wat het beste bij jou past. Nike Air Max VS Reebok Classic. 

Nike Air Max

Nike Air Max schoenen
Shop direct: Nike Air Max

Laat ik als eerste beginnen bij Nike Air Max. De Air Max schoenen zijn de meest populaire sneakers ter wereld. Eigenlijk iedereen kent ze wel. Bekend om het Air-unit in de hak van de schoenen. Heerlijk zacht en dempend. Het Air-unit is samengeperst lucht wat bij iedere stap voor verlichting zorgt tijdens het lopen. Met name voor mensen met hielspoor klachten of voor mensen die gewoon veel lopen is dit een ideale schoen. Daarnaast zijn de Air Max schoenen ook super trendy!

Het sportmerk Nike is al jarenlang actief en heeft inmiddels al honderden Air Max modellen uitgebracht. De meest populaire modellen zijn:

Ieder model heeft zijn eigen kenmerken en look. Zo zie je dat bij De Nike Air schoenen geen zichtbare Air-unit aanwezig is en bij de Air Max modellen wel. Bij de Air Force modellen is bewust gekozen voor een heel ander type schoen. Meer de klassieke basketbal look.

Voordelen van Nike Air Max schoenen

De grootste voordelen van de Nike Air Max schoenen op een rij:

 • Air-unit: Het meest unieke is de Air-unit. Geen ander merk heeft het zoals Nike dat heeft. Het luchtkamertje dat voor heel veel demping zorgt tijdens het lopen. Je loopt bijna letterlijk op wolkjes!
 • Loopzool: Iedere Nike Air Max schoen heeft een fijne afwikkeling. Doordat je gemakkelijk een ronde beweging maakt op de schoenen, heb je minder snel vermoeiden voeten. Heerlijk lopen dus!
 • Zacht: Alle Air Max schoenen zijn zacht aan de binnenkant. Dit komt omdat de voering vaak van stof is. Hierdoor voet het heerlijk zacht aan de voeten.
 • Fashion: Onder elke outfit kun jij je favorieten paar Nike Air Max schoenen dragen! Het is namelijk helemaal hot!

Reebok Classic

Reebok Classic schoenen
Shop direct: Reebok schoenen

De meeste mensen kennen Reebok als het merk met de platte klassieke sneakers. De Classic lijn is iets heel anders. Terug van weg geweest en eigenlijk nu al niet meer weg te denken uit de sneakerwereld. De fashion look zorgt ervoor dat het altijd kan! Daarnaast lopen de sneakers heerlijk comfortabel en zacht.

Ook het merk Reebok zit zeker niet stil Inmiddels zijn er heel wat Reebok Classic modellen uitgebracht. Hier voor jou een paar toppers op een rij:

 • Reebok Classic leather Legacy AZ schoenen
 • Reebok Classic Work out plus
 • Reebok Classic C Revenge schoenen

Dit zijn de meest populaire modellen voor jou op een rij. Ieder model is te verkrijgen in verschillende kleuren.

Voordelen van Reebok Classic schoenen

De voordelen van de Reebok Classic schoenen op een rij:

 • Uniek design: Reebok is een merk dat een uniek design heeft. De klassieke look kan onder elke outfit.
 • Zacht: De schoenen van Reebok zijn heerlijk zacht en comfortabel tijdens het lopen.
 • Leer: In tegen stelling tot veel sneaker merken, heeft het merk Reebok heel wat schoenen met leer in de collectie. Bij de meeste sneaker merken zie je dat er gekozen word voor kunststof of gedeeltelijk kunststof.

De grote verschillen tussen Nike Air Max en Reebok Classic

De verschillen tussen sneakers kunnen heel klein zijn. Tussen de Nike Air Max en Reebok Classic zitten wel degelijk verschillen die ook zichtbaar zijn. Voor jou de grootste verschillen op een rij:

Nike Air Max VS Reebok Classic

 • Nike Air-unit tegen de zachte zool van Reebok.
 • De klassieke (tijdloze) look van Reebok tegen de sportieve look van Nike Air Max.
 • In de Nike Air Max collectie zijn grotere verschillen te zien dan bij de Reebok Classic collectie.
 • Materialen die gebruikt worden komen overeen.
 • Nike schoenen vallen qua maat net wat kleiner als Reebok Classic schoenen.

Verschillen Nike Air Max en Reebok ClassicPersoonlijke ervaring van Nike en Reebok

Op allebei de schoenen heb ik jarenlang gelopen. Inmiddels gaat mijn voorkeur uit naar de Nike Air Max schoenen. Dit komt puur omdat ik de modellen meer vernieuwend vindt ten opzichte van de Reebok Classic lijn. Daarnaast blijf ik de Nike Air Max heerlijk vinden lopen door de Air-unit.

Total
1
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts