Schoenen voor smalle voeten

Heb jij moeite met het vinden van de juiste schoenen? Ik vertel je alles dat je moet weten over schoenen voor smalle voeten.

Voor een smallere voet kan het lastig zijn om de juiste schoenen te kunnen vinden. Je loopt vaak tegen het probleem aan dat de schoenen te breed zijn en dat je begint te glippen of glijden in de schoenen. Ik ga je alles vertellen wat je hier tegen kunt doen en welke schoenen voor smalle voeten zijn gemaakt.

Wat is een smalle leest?

De leest bepaalt de vorm en de breedte van de binnenkant van de schoenen. Als je het hebt over een smalle leest, dan heb je het over een smalle schoen. Straks ga ik je meer vertellen over welke breedte maten hier onder vallen en waar je op kunt letten.

Is de vorm van een schoen belangrijk voor smalle voeten?

De vorm van de voeten bepaald wat voor schoenen geschikt zijn.Of het om smalle voeten gaat of om een wat vollere voet, dat maakt niet heel veel uit. De vorm van de schoen is altijd belangrijk. Iedere voet is andere, waardoor je een klein beetje op moet letten hoe jou tenen staan en hoe de vorm van de schoenen is. Heb je 5 tenen die bijna net zo groot zijn, dan is een wat spitsige schoen niet fijn! Probeer daarom altijd een redelijke match te vinden met de vorm van jou voeten en de schoenen.

Welke merken schoenen voor smalle voeten?

Elke keer dat geglip in je schoenen is natuurlijk niet fijn. Ik heb voor jou uitgezocht welke schoenmerken er zijn die schoenen voor smalle voeten maken. Over het algemeen zijn dit de modisch- comfort merken die schoenen maken in verschillende breedte maten. De merken die schoenen voor smalle voeten in de collectie hebben zijn:

 • Durea schoenen
 • Gijs schoenen
 • Hartjes schoenen
 • Paul Green
 • Peter Kaiser
 • DL sport
 • Finn Comfort (s-wijdte)
 • Lowa wandelschoenen (s-wijdte)

Zoals je kunt zien, zijn er heel wat merken die geschikt zijn voor smalle schoenen. Met name over het merk Durea schoenen zijn wij erg te spreken.

Dames Durea schoenen voor smalle voeten

Durea schoenen voor smalle voeten
Bekijk aanbod: Durea schoenen

Zoals net benoemd zijn wij erg te spreken over het merk Durea schoenen. Het merk Durea schoenen is een modisch- comfort schoenenmerk dat zich richt op pasvorm. Iedere schoen maakt het merk in verschillende breedte maten. Zo kun je schoenen voor smalle voeten vinden, maar ook schoenen voor een wat vollere voet.

Durea is uniek in zijn maakwijze, omdat zei gebroken leesten hanteren. Dit houdt in dat ze twee breedte maten in één schoen plaatsen. Zo is de breedte maat aan de voorkant van de voeten altijd net iets ruimer dan bij de hiel. Dit zorgt ervoor dat je veel minder snel glipt in je schoenen. De hielsluiting is ten alle tijden beter bij een Durea schoen, dan bij een ander merk.

Heren schoenen voor smalle voeten

Gijs schoenen voor smalle voeten
Bekijk aanbod: Gijs schoenen

Het beste kun je voor het merk Gijs schoenen gaan. Het Nederlandse merk Gijs, is de tegenhanger van het merk Durea. Het is dezelfde fabrikant, maar dan voor de heren. Gijs werkt net als bij de dameskant (Durea) met verschillende breedte maten. Ook hier kom je uit op breedte E.

Je zal direct merken dat dit echt een hele smalle schoen betreft.

Wat is de breedte maat voor een smalle voet?

Het antwoord is: breedte maat E. In een eerder geschreven blog: Breedte maten schoenen, vertel ik je alles dat je moet weten over de verschillende breedte maten en wat jij nodig hebt!

Als ik me nu richt op de smalle voeten is het breedte E. Dit is de Extra smalle breedte maat. Als een schoen smal uitvalt, kun je soms ook nog wel eens met een G breedte uit de voeten.

Mijn schoenen zijn nog steeds te breed, wat nu?!

Tongpad voor smalle voeten in schoenen.
Shop direct: Tongpolster

Geen probleem! Er zijn gelukkig genoeg hulpmiddelen om je schoenen wat meer te laten aansluiten. Uit ervaring vinden wij dit de juiste oplossingen:

 • Gebruik een tongpolster. Dit is een zacht kussentje die je aan de binnenkant van de tong plakt. De tong van je schoenen is het stuk leer wat op je wreef zit en waarover je veters vast zitten. Plak de tongpolster met het brede gedeelte aan de bovenkant en het smalle gedeelte aan de onderkant. Dit verdikt de wreef, waardoor de sluiting naar de hiel beter wordt.
 • Plaats een voorvoet zooltje onder de zool die er nu al in zit. In een betere schoen, zitten uitneembare voetbedden. Haal het uitneembare zool uit de schoenen en plaats er een voorvoet zooltje in. Doe vervolgens de uitneembare zool er weer bovenop. Zo verhoog je de voorvoet en blijft je hiel mooi laag in de schoenen. Dit zorgt direct voor een betere aansluiting bij de voorvoet. ADVIES: koop altijd minimaal één maat groter dan je normale schoenmaat. Dit zorgt ervoor dat de voorvoetzool net wat beter blijft zitten in de breedte. 
 • Een hielstripje. Dit is het meest bekende oplosmiddel om het glippen tegen te gaan. Je plakt dit eenvoudig achterin de hak van de schoenen waardoor de hiel wat vaster zit. Mijn advies is om eerst de andere 2 punten te proberen en dan pas het hielstripje. 
Voorvoet zool voor smalle voeten
Shop direct: Voorvoet zool
Hielstrip voor schoenen voor smalle voeten
Shop direct: Hielstrip

Smalle schoenen voor kinderen

Trackstyle smalle schoenen voor kinderen
Bekijk aanbod: Twins & Trackstyle kinderschoenen

Vind je het lastig om smalle schoenen voor kinderen te kopen? Dat hoeft niet meer! Er zijn namelijk een paar merken die breedte maten schoenen maken voor kinderen. Zo kun je sneakers voor smalle voeten kopen. Maar ook een paar smalle laarsjes bijvoorbeeld.

Met name het merk Twins & Trackstyle is hier erg sterk in. Dit is dan ook het merk dat wij adviseren. De smalste breedte maat is een 2.5 leest. Zodra je hier schoenen van koopt, zit je geheid goed!

Wandelschoenen voor smalle voeten?

Lowa wandelschoenen voor smalle voeten
Bekijk aanbod: Lowa wandelschoenen

Tijdens het wandelen heb je altijd iets meer ruimte nodig dan bij een gewone schoen. Dat is een voordeel als je een wat smallere voet hebt. Uiteraard moeten de schoenen wel genoeg aansluiten om de juiste stevigheid te kunnen bieden.

Met name het merk Lowa wandelschoenen is erg sterk in het brengen van goede wandelschoenen en schoenen voor smalle voeten. Mijn advies zou dan ook zijn om bij het merk Lowa een paar wandelschoenen aan te schaffen.

TIP: Ga je wandelschoenen kopen? Koop altijd één maat groter dan je huidige schoenmaat. Bij het wandelen adviseren wij extra ruimte te nemen bij de tenen. Voeten worden warmer tijdens het wandelen waardoor de extra ruimte van belang is.

Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts