Wandelschoenen oprekken

Het oprekken van wandelschoenen kan net het verschil maken dat nodig is.
Wandelschoenen oprekken

Het oprekken van wandelschoenen kan net dat kleine extra ruimte zijn die je loopgenot veel groter maken. Wandelschoenen oprekken kan op verschillende manieren. Denk hierbij aan plaatselijk ruimte geven, extra ruimte creëren op de wreef of in de gehele breedte. Alles is mogelijk afhankelijk van het materiaal van je wandelschoenen. In dit artikel vertel ik je meer, waarom het handig kan zijn om je wandelschoenen op te rekken en hoe je dit het beste kunt laten doen.

Waarom wandelschoenen oprekken?

Het oprekken van wandelschoenen gebeurd alleen wanneer je een drukpunt ervaart op een bepaalde plek in je wandelschoenen. Bijvoorbeeld als je wandelschoenen net te smal aanvoelen of wanneer je een stiksel voelt drukken bij je tenen.

Wandelschoenen op de wreef oprekken. © Allesoverschoenen.nl

Hoe rek je wandelschoenen op?

Wandelschoenen oprekken kan op verschillende manieren. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als wanneer je dagelijkse schoenen oprekt. De verschillende manieren vertel ik je hieronder.

  • Wandelschoenen oprekken in de breedte.
  • Wreef oprekken bij wandelschoenen.
  • Wandelschoenen oprekken met een knobbeltang.

Het is afhankelijk van waar je extra ruimte wilt creëren. De knobbeltang is iets specifieks. Daar vertel ik je straks meer over.

Oprekken van wandelschoenen wordt gedaan bij een goede schoenenwinkel of schoenmaker. Je wandelschoenen komen 24 uur op een oprek apparaat te staan waarbij er verschillende leesten geplaatst kunnen worden, afhankelijk van het soort wandelschoen. Hier kun je de breedte verstellen en knobbels op toevoegen om extra ruimte te geven.

Het oprekken van je wreef wordt op een vergelijkbaar apparaat gedaan. Hierbij kan je alleen de wreef verstellen. Voor het beste resultaat kan je dit ook het beste 24 uur laten staan.

Apparaat om wandelschoenen op te rekken. Je kan hierop knobbels toevoegen. © Allesoverschoenen.nl

Wandelschoenen oprekken met knobbeltang

Het oprekken met een knobbeltang is net wat anders dan het ‘gewoon’ oprekken van wandelschoenen. De knobbeltang gebruik je alleen bij mensen met knobbels op de tenen. Denk hierbij aan hamertenen, hallux valug of hallux rigidus. Met de knobbeltang kan je plaatselijk een knobbel in het materiaal van je wandelschoenen zetten. Hierdoor blijft de rest van je wandelschoenen mooi intact en krijg je precies op het kleine plekje waar dat nodig is, extra ruimte.

Wandelschoenen oprekken met knobbeltang. © Allesoverschoenen.nl

De kosten van wandelschoenen oprekken

Wanneer je wandelschoenen koopt en het blijkt dat ze toch net te smal zijn, dan is het oprekken van wandelschoenen meestal een service van de winkel waar je ze gekocht hebt.

Wil je je wandelschoenen pas na een aantal maanden laten oprekken of bij een andere partij dan waar je je wandelschoenen gekocht hebt, dan kost dit gemiddeld €4,95 per paar.

TIP: loop je wandelschoenen goed in!

Het goed inlopen van wandelschoenen kan voorkomen dat je je wandelschoenen wilt laten oprekken. Neem hier goed de tijd voor zodat het materiaal van je wandelschoenen goed kan vormen naar de voeten. Dit scheelt namelijk behoorlijk wat ruimte in je schoenen.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts