Gympen wassen doe je zo!

Je gympen wassen op de goede manier zorgt voor een langere levensduur van je gympen.
gympen wassen

Het wassen van je gympen is voor de meeste mensen een uitdaging. Dagelijks krijgen wij vragen over het schoonmaken van schoenen en gympen. Hoe kan je dit het beste doen? Kunnen je gympen in de wasmachine? Moet ik mijn gympen met de hand wassen?

In dit artikel vertel ik je alles over gympen wassen en hoe je kan voorkomen dat die hardnekkige vlekken uit je gympen blijven. Je kan tenslotte beter voorkomen dan genezen.

Kunnen gympen in de wasmachine?

Een vraag die regelmatig gesteld word. Kunnen mijn gympen in de wasmachine? Mijn advies is om dit niet te doen. In een eerder geschreven artikel ‘schoenen in de wasmachine‘ vertel ik alle voor en nadelen van schoenen die in de wasmachine gaan.

In het kort: Door de hoge temperatuur in de wasmachine en het vele ronddraaien van de gympen brengt dit altijd risico's met zich mee voor de gympen en de wasmachine. Denk hierbij aan schade aan de wasmachine en dat je gympen krom kunnen trekken door de warmte. Gympen wassen in de wasmachine kan goed gaan, maar meestal niet.

Hoe kan ik het beste mijn gympen wassen?

Mijn advies is om gympen te wassen met onderhoudsmiddelen die hiervoor bedoeld zijn. Door de juiste onderhoudsproducten te gebruiken maak je jouw gympen weer helemaal schoon zonder dat het risico’s met zich mee brengt. Hieronder heb ik een stappenplan gemaakt om jouw gympen te wassen.

Bama Magic lijn

Stappenplan gympen wassen:

Gympen wassen kan op verschillende manieren. Belangrijk is om te kijken naar het materiaal van je gympen en welke onderhoudsproducten hiervoor geschikt zijn. Het lastige is dat je tegenwoordig heel veel verschillende materialen op één gymp ziet. Hierdoor is het belangrijk dat het onderhoud product dat je gebruikt geschikt is voor alle materialen. In het gympen wassen stappenplan heb ik gekozen voor de Magic lijn van het merk Bama. Dit is duurzaam en ook nog eens milieu vriendelijk.

  1. Borstel je schoenen eerst schoon zodat het meeste kleine vuil van je gympen af is. gebruik hiervoor een fijne borstel.
  2. Gebruik de Magic upper cleaner voor heel het bovenwerk van je schoenen. Doe dit eerst op een speciale microfiber doek en smeer dit dan op je gympen.
  3. Laat dit een paar uurtjes intrekken voor het beste resultaat.
  4. Haal daarna met een borstel of met een droge doek het laatste schuim van je schoenen.
  5. Gebruik voor de zolen de Magic midsole cleaner. Spuit je zolen hiermee in en laat dit een half uurtje intrekken. Veeg vervolgens met een doek je schoenenzolen schoon.

Je gympen zijn weer helemaal als nieuw!

Het enige dat nog rest zijn je veters en je binnenzolen. Je binnenzolen kan je gemakkelijk schoonmaken met de Magic freshener. Spray je zolen hiermee in. Dit verwijderd de bacterien en zorgt voor een frisse geur.

Je veters kan je het beste een in bakje met warm water leggen. Doe hier een klein beetje bleek in of afwasmiddel. Laat dit een paar minuten zo staan. Je veters zullen weer helemaal schoon zijn. Lukt dit niet? Dan kunnen veters eventueel wél in de wasmachine.

Voorkom hardnekkige vlekken in je gympen

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door je gympen goed te onderhouden voorkom je hardnekkige vlekken in je gympen die er moeilijk uit gaan. Door een klein beetje onderhoud zorg je al voor veel meer plezier van je gympen. Wat kun je doen om hardnekkige vlekken te voorkomen:

  1. Borstel je gympen regelmatig schoon. Doe dit eens in de week. Of als je ziet dat je gympen wat viezigheid hebben opgelopen. Zo voorkom je dat dit in het materiaal kan trekken.
  2. Spray je gympen iedere drie weken in met de Bama Magic protector. Dit is een krachtige spray die geschikt is voor elk materiaal. Doordat je de gympen regelmatig inspuit, zorg je voor een beschermlaag tegen water en vuil. Hierdoor kan het vuil niet in het materiaal van je gympen trekken en voorkom je hardnekkige vlekken.
Mijn gympen zijn alsnog niet schoon? Wat nu?

Is het niet gelukt met het stappenplan, dan kan je nog je gympen stomen.

Krijg je altijd alle vlekken uit je gympen?

Bijna altijd is het mogelijk. Afhankelijk of je je schoenen onderhouden hebt met verzorgingsproducten.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Schoenzolen repareren

Schoenzolen repareren

Ga op tijd naar de schoenmaker om je schoenzolen te repareren. Met het juiste onderhoud zorg je voor een langere levensduur van je schoenen.
Lees meer