Alles over: beste slippers voor brede voeten

Slippers voor brede voeten

Het dragen van slippers is ideaal voor in huis, op het strand of met een warmere temperatuur. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je slippers goed zitten. Doorgaan zijn slippers op een ‘normale’ wijdte maat gemaakt, waardoor het voor de meeste mensen goed zit. Helaas wanneer je een wat smallere voet hebt of juist een wat bredere voet hebt, past dit niet goed.

Ik heb daarom uitgezocht wat de slippers zijn voor bredere voeten. In dit artikel ligt ik toe waar je op kunt letten bij het kopen van slippers voor brede voeten, welke merken brede slippers verkopen en wat de beste slippers zijn voor brede voeten.

Welke wijdte maat is voor een bredere voet?

Laten we starten met de verschillende wijdte maten. Bij de meeste comfort- merken zie je verschillende wijdte maten staan. Dit geeft aan voor wat voor soort voet de slippers en/of schoenen geschikt zijn. In het kort:

Wijdte maat E – is geschikt voor een extra smalle voet

Wijdte maat G – is geschikt voor een smalle tot normale voet

Wijdte maat H – is geschikt voor een brede tot normale voet

Wijdte maat K – is geschikt voor een brede voet

Dit zijn de meest voorkomende wijdte maten die gebruikt worden. Wanneer je op zoek bent naar slippers voor brede voeten, dan adviseer ik om te kijken naar wijdte H of wijdte K als dit aangegeven wordt.

Welke merken verkopen brede slippers?

Slippers zijn er in allerlei vormen en maten. Maar wat zijn nou de merken die brede slippers verkopen. Hieronder heb ik een overzicht gemaakt met merken die brede slippers verkopen:

Tips bij het kopen van slippers voor brede voeten

Iedere slipper heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Het is daarom belangrijk om van te voren te bepalen, wat je zoekt en verwacht van de slippers die je wilt gaan kopen.

Bij het kopen van brede slippers kun je op de volgende punten letten:

  1. Let op de wijdte maat. Bij ieder merk dat een brede slipper verkoopt, wordt dit op de slipper of op de doos aangegeven. Online staat dit in de omschrijving aangegeven.
  2. Ieder merk valt net iets anders qua maat. Bekijk hier hoe je eenvoudig je voetmaat kunt meten. Match dit met het merk waar je wilt kopen. Zo voorkom je dat je de verkeerde maat slipper verkoopt.
  3. Een goede slipper heeft een kleine hakverhoging. Dit zorgt voor ontlasting aan de hak van je voeten.
  4. Goede slippers zijn voorzien van een ondersteunend voetbed. Wanneer je steunzolen draagt is het belangrijk dat je kijkt of de zool uit de slipper gehaald kan worden. In een eerder geschreven artikel ligt ik toe welke slippers geschikt zijn voor steunzolen, bekijk het hier!
  5. Wanneer je stevigheid wilt is het belangrijk dat de banden van de slippers verstelbaar zijn. Dit geeft meer steun, maar kan ook voor extra ruimte zorgen op de wreef.

Beste slippers voor brede voeten

Zoals ik eerder benoemde zijn er heel wat kenmerken en punten waar je op kunt letten bij het kopen van goede slippers. Om het zo eenvoudig mogelijk te maken, heb ik een overzicht gemaakt van de 3 beste slippers voor brede voeten. Bekijk hieronder onze top 3!

5x beste slippers voor brede voeten - FinnComfort dazig

FinnComfort Danzig

Bekijk hier het heren model Danzig van het merk FinnComfort. Een slipper dat een zacht, maar stevig voetbed heeft en geschikt is voor brede voeten.

Birkenstock met breedte

Bekijk hier de hele collectie aan Birkenstock slippers met een breedte maat.

Hartjes slipper 122.1221

Bekijk hier de meest populaire Hartjes slipper in de kleur taupe. Ideaal voor een bredere voet.

Mijn advies

Het dragen van goede slippers is erg belangrijk. Wist je dat de meeste voet- knie en rugklachten ontstaan door verkeerd schoeisel? Met name in de zomermaanden ontstaan heel wat voetklachten. Dit heeft alles te maken met de, té platte slippers die gedragen worden. Door op eenvoudige platte slippers te lopen, ervaren de voeten de volledige belasting van je lichaam. Door een kleine hakverhoging en een goed voetbed verminder je de druk en voorkom je voetklachten.

Mijn advies is dan ook om goed te kijken naar wat voor slipper je koopt. Let op de bovengenoemde kenmerken en voorkom een miskoop waar je later spijt van krijgt.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts