Kenmerken van een goede werkschoen

Het dragen van de juiste werkschoen zorgt voor veiligheid op de werkvloer.
Kenmerken werkschoenen - Allesoverschoenen.nl

Voor veel beroepen is het verplicht om goede werkschoenen te dragen. Bij andere beroepen wordt het geadviseerd, maar niet verplicht. Werkschoenen zijn er in heel wat gradaties en het is daarom van groot belang dat je de juiste uitkiest. In dit artikel vertel ik wat de kenmerken van goede werkschoenen zijn.

Waarom zijn goede werkschoenen belangrijk?

Een werkschoen is heel anders dan bijvoorbeeld een stevige schoen of zelfs wandelschoen. Goede werkschoenen voldoen aan alle eisen dat nodig is bij bepaalde beroepen. Denk hierbij aan een stalen neus, verstijfde loopzool of dat een schoen tegen elektriciteit kan. Dit zijn allemaal punten waar een ‘gewone’ dagelijkse schoen niet aan voldoet.

Daarnaast is een werkschoen gemaakt als voetbescherming. Een heel ander principe als een dagelijkse schoen. Goede werkschoenen moeten voorkomen dat de voeten verwondingen kunnen oplopen tijdens het werk. Denk hierbij aan spijkers waar je op loopt of vallende voorwerpen die op de tenen terecht kunnen komen.

Bekijk hier direct de werkschoenen van Bowork.nl!

Waaraan moet een goede werkschoen voldoen?

Dit is afhankelijk van het beroep waar je de werkschoenen voor wilt gebruiken. Wat wel vast staat is dat een veiligheidsschoen moet voldoen aan EN-345 en codering S3. Dit geeft aan dat de schoen een veiligheidsschoen betreft en voor beroepsdoeleinden gebruikt mag worden. Bij het kopje ‘kenmerken van werkschoenen’ ga ik dieper in op alle eisen die bij werkschoenen noodzakelijk zijn.

Kenmerken van werkschoenen

De kenmerken van werkschoenen zijn afhankelijk van het beroep wat u doet. Ik heb een lijst opgesteld met de standaard eisen waar een goede werkschoen aan minimaal aan moet voldoen.

 • speciale veiligheidseis
 • stalen neus
 • gesloten hiel
 • antistatische eigenschappen
 • energie absorberende hak
 • waterdichte schacht
 • stalen tussenzool (bij voorkeur een geprofileerde loopzool)

Voordelen van werkschoenen

Zoals eerder benoemd, geven de kenmerken van goede werkschoenen al heel duidelijk aan, waarom het belangrijk is om op goede werkschoenen werken. Dit zijn de grootste voordelen van werkschoenen op een rij:

 1. Door de stalen neus is de voet goed beschermt voor vallende voorwerpen.
 2. De speciale loopzool voorkomt bij elektra of spijkers dat er iets met de voeten kan gebeuren.
 3. Waterdichte schoenen zorgen voor minder kans op blaren en meer comfort.
 4. Goede werkschoenen hebben veel grip tijdens het lopen.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts