Meindl wandelschoenen

Ben jij opzoek naar een paar goede wandelschoenen? Dan is het merk Meindl wellicht wel iets voor jou. Lees hier alles dat je moet weten!
Meindl wandelschoenen

Heerlijk wandelen wanneer jij dat wilt! Het kan als één van de weinige sporten op het dit moment. Zeker met wandelen is het belangrijk om op goede schoenen te lopen. Je wikkelt veel meer af dan dat je normaal doet en hierdoor is de belasting aan je voeten, knieen en rug een stuk groter. Het merk Meindl wandelschoenen, is één van de meest bekende en betere merken op het gebied van de wandelsport.

Waarom Meindl wandelschoenen?

Meindl wandelschoenen bij Allesoverschoenen.nlEen goede wandelschoen is erg belangrijk. Meindl wandelschoenen is samen met het merk Lowa wandelschoenen, de gedeeltelijke koploper op het gebied van beste wandelschoenmerken.

Het Duitse merk Meindl is een merk dat alleen maar werkt met de beste materialen. Hierdoor geeft het merk de stevigheid en comfort die nodig is om korte maar ook langere afstanden te lopen.

Een groot voordeel van de Meindl wandelschoenen is dat de loop- zolen niet ingespoten zijn. Dit zorgt ervoor dat de loop- zolen minder snel slijten en ook na een aantal jaar niet zo snel verpulveren.

Hoe valt een Meindl wandelschoen?

Uiteraard is het heel erg afhankelijk om welke type wandelschoen het gaat. Meindl heeft een groot assortiment waardoor dit kan verschillen per model.

Wandelschoenen zijn ingedeeld in categorieën. Dit zijn ze:

  • Categorie A
  • Categorie A/B
  • Categorie B
  • Categorie C
  • Categorie D

Dit zijn de categorieën waar de wandelschoenen in worden gedeeld. De categorie A is de meest soepele en lichte wandelschoen die geschikt is voor Nederland. (vlakke ondergronden tot licht gebergte) Hoe verder je naar de D gaat, hoe stugger en zwaarder de schoenen worden.

In grote lijnen valt het merk Meindl wandelschoenen net wat ruimer en breder dan de gemiddelde schoen. Heb jij dus een iets bredere voet, of houd je van ruimte bij de tenen? Dan zijn de Meindl wandelschoenen wellicht wat voor jou.

Het is belangrijk om de juiste schoenmaat te bestellen, helemaal tijdens het wandelen. Bestel daarom altijd minimaal één maat groter dan dat je normale schoenmaat is. Bij het wandelen is het belangrijk om genoeg ruimte bij de tenen aan te houden. Je voeten worden warmer dan normaal en zetten hierdoor iets meer op.

Meindl wandelschoenen Allesoverschoenen.nl

Meindl wandelschoenen Gore-Tex

Tegenwoordig zie je steeds vaker, GTX staan. Dit staat voor: Gore-Tex. Gore-Tex is een membraan dat de schoenen waterdicht maakt. Het membraan zit aan de binnenkant van de schoenen gewoven en zorgt ervoor dat de zweet druppeltjes wel naar buiten kunnen, maar de regendruppels niet naar binnen kunnen.

De schoen blijft dus nog steeds goed ademend! Wel is de temperatuur van een Gore-Tex schoen ten opzichte van een leer gevoerde schoen, 3 graden warmer.

Omdat Gore-Tex voor veel gemakt zorgt, (100% waterdichtheid en weinig onderhoud) is dit ver uit het meest voorkomende. 90% van de schoenen die tegenwoordig verkocht wordt is met Gore-Tex gevoerd. Het kopen van Meindl wandelschoenen met Gore-Tex is dus erg gemakkelijk!

Meindl wandelschoenen assortiment

Sinds de pandemie is wandelen nog nooit zo in trek geweest. Hierdoor merk je dat de wandelschoenmerken het niet bij kunnen benen. Op dit moment zijn er dus niet heel veel nieuwe modellen die uitkomen. Gelukkig is het assortiment van Meindl al meer dan ruim.

Of je nou opzoek bent naar lage of hoge wandelschoenen, breed of toch wat slanker, je kunt het allemaal vinden. De meest verkochte wandelschoenen van Meindl zijn:

Meindl Philadelphia

Meindl wandelschoenen Philadelphia GTX
Shop direct: Meindl Philadelphia

Het model: Meindl Philadelphia is één van de weinige schoenen waar een afwikkelplaat in zit. Dit houdt in dat er een verstijfde plaat in de schoenen zit bij de voorzijde. Hierdoor ervaart de voorvoet geen belasting en wikkel je heel licht door. Daarnaast is de schoen uitgevoerd met een Gore-Tex voering dat ervoor zorgt dat de schoenen 100% waterdicht zijn.

Het unieke van dit model is dat de schoenen net wat meer teenbreedte en ook teenhoogte geeft. Dit houdt in dat de schoenen voor een wat vollere voet heel erg geschikt zijn. Ook voor langere afstanden is dit erg fijn.

De Meindl Philadelphia behoort tot de categorie A schoenen. De schoenen zijn dus geschikt voor vlakke ondergronden of licht gebergte.

Meindl Matera

Meindl wandelschoenen Matera lady GTX
Shop direct: Meindl Matera

Een model dat een stuk minder bekend is dat de Meindl Philadelphia. Een wandelschoen met ook hele andere kenmerken. Zoals je net gelezen hebt valt de Meindl Philadelphia zowel in de breedte als hoogte net wat breder. Dat heeft de Meindl Matera niet. Dit model valt gemiddeld. Een stukje slanker dan de Philadelphia dus.

Ook dit model is uitgevoerd met een Gore-Tex voering. De schoenen zijn dus 100% waterdicht en goed ventilerend.

Het model is met name geschikt alleen voor vlakke ondergronden en behoort dan ook tot de categorie A wandelschoenen.

Meindl Journey GTX mid

Meindl wandelschoenen Journey GTX mid
Shop direct: Meindl Journey

Een hoge wandelschoen die heel licht aan de voeten is! Tegenwoordig is de tendens om zo licht mogelijke wandelschoenen te dragen. Hier voldoet het model Journey dan ook zeker aan.

Het model: Meindl Journey GTX mid is één van de meest lichte wandelschoenen dat er is. Wel biedt het nog steeds de nodige stevigheid.

Ook dit model is net als de andere gevoerd met een Gore-Tex voering. 100% waterdicht en goed ventilerend.

Omdat het een wat hogere wandelschoen betreft, is het mogelijk om de schoenen ook in licht heuvel achtige gebieden te dragen. Ondanks dat de schoenen tot de categorie A behoren. Door de extra stevigheid bij de enkels is het uitproberen of je dit fijn vind voor dit soort gebieden.

Wat is Meindl Comfort Fit

In tegenstelling tot de ‘gewone’ wandelschoen leesten valt de Meindl Comfort Fit net wat breder uit. De schoenen die onder deze categorie vallen, hebben net wat meer ruimte bij de tenen en een extra verstevigde hiel. Hierdoor kun je dus gemakkelijk een wat vollere voet in dit soort schoenen kwijt.

Door de extra versteviging in de hiel krijg je niet de ruimte om te gaan schuiven in de schoenen. Je blijft lekker stevig op de juiste plek in de schoen zitten. Als een wandelschoen in het assortiment van Meindl onder de Comfort Fit collectie valt, dan word dit altijd aangegeven in de omschrijving.

Meindl wandelschoenen verzolen

Het onderhouden van je schoenen is erg belangrijk. Dit zorgt voor een langere levensduur van je schoenen. Ga daarom op tijd naar de schoenmaker. Een goede schoenmaker kan gemakkelijk de zolen of hakken vervangen.

Ook is het mogelijk om de originele wandelzolen onder de schoenen te laten zetten. Dit kan via de winkel waar de schoenen gekocht zijn. Meindl werkt samen met Paul den Ouden (een schoenmaker) om zo de kans te bieden om de originele wandelzolen onder de schoenen te laten zetten. Let wel op: dit is een stuk prijziger dan dat je ‘normale’ wandelzolen eronder laat zetten.

De prijs bij een goede schoenmaker voor een paar hakken met profiel is gemiddeld: €25,-
De prijs bij een goede schoenmaker voor een paar zolen met profiel is gemiddeld: €40,-

Als je een geheel nieuw onderwerk van het wandelschoenen merk Meindl eronder laat zetten kun je rekenen op een ruime €120,-.

 

Total
0
Shares
Related Posts