Schoenen stinken naar kattenpis, oorzaak en oplossing

Help, schoenen stinken naar kattenpis! Wat nu?! In dit artikel geef ik je alle tips om je schoenen weer lekker te laten ruiken.
Schoenen stinken naar kattenpis

Er is niets vervelender dan dat je een paar mooie schoenen hebt staan, maar die steeds zo erg stinken dat je ze gewoon niet aan durft te trekken. Een geur die lijkt op kattenpis. Heel smerig. Vaak is dit niet letterlijk een kat die in je schoenen plast, maar je ervaart dit wel als die geur. In het artikel ‘schoenen stinken naar kattenpis, advies en tips!’ geef ik je het advies en de juiste tips om gemakkelijk van je stinkende geuren af te komen.

Oorzaak stinkende schoenen

In het kort: Het onderhouden van schoenen is erg belangrijk. Bij schoenen die slecht onderhouden worden, krijgen de bacteriƫn alle gelegenheid om zich te settelen en een waar walhalla voor zichzelf te creƫren.

Oplossing:Ā Iedere schoen verdient een klein beetje verzorging. Dat willen wij toch ook?! Spray je schoenen daarom iedere drie weken in. Dit geeft een bescherm laagje en zorgt voor minder bacteriĆ«n in je schoenen. Met een schoen- verfrisser haal je de laatste bacteriĆ«n uit je schoenen. Tevens zorgt dit ook direct voor een lekker geurtje in jouw schoenen.

Oorzaak van schoenen die stinken

Plastic schoenen-schoenen die stinkenBelangrijk om te weten is dat de geur van kattenpis in je schoenen, niet alleen voorkomt bij mensen met huisdieren.

Of het nou gaat om schoenen die stinken naar kattenpis, of om hele andere geuren, het is allemaal niet lekker.Ā  Er zijn heel wat oorzaken waardoor een schoen kan gaan stinken. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van stinkende schoenen:

 • Schoenen stinken door zweetvoeten: Iedere voet transpireert. De Ć©Ć©n heeft er alleen net wat meer last van dan de ander. Door transpiratie kan de binnenkant van je schoenen gaan stinken.
 • Schoenen stinken door het materiaal: Plastic schoenen ventileren niet door. Als een schoen niet of nauwelijks ventileert, gaat de binnenkant van de schoen snel stinken.
 • Schoenen stinken door regen: Zijn je schoenen flink nat geworden? Dan gaan ze flink stinken. Helaas regent het in Nederland regelmatig en is dit dus ook Ć©Ć©n van de veel voorkomende oorzaken van stinkende schoenen.
 • Bij veel sporten, meer transpiratie: Bij het sporten worden de voeten veel warmer dan normaal. Hierdoor ga je ook zweten. Door veel zweet in de schoenen, kan het flink gaan stinken.
 • Schoenen stinken door huisdieren: Helaas gebeurd het regelmatig. Huisdieren die een plasje doen op je schoenen. Schoenen stinken naar kattenpis is dan ook een veel voorkomend probleem.

Uiteraard is het niet altijd letterlijk een huisdier die voor de geur van kattenpis zorgt. Je kunt het natuurlijk ook ervaren als deze geur. Hieronder een aantal oplossingen om de geur uit je schoenen te halen.

Hoe krijg je stank geur uit schoenen?

Schoen deo-schoenen stinken naar kattenpis
Bekijk aanbod: Schoen deo

Er zijn diverse manieren om de stank uit jouw schoenen te verwijderen. Als het gaat om sportschoenen, dan adviseer ik om mijn eerder geschreven blog te lezen. In dit artikel vertel ik je precies hoe je dit het beste kunt verhelpen. Er is namelijk een apparaat wat snel en eenvoudig de geur eruit kan halen.

Ook zijn er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden om die stank uit jouw schoenen te halen. Voor jou de beste manieren op een rij:

 • Onderhoud: Als het gaat om bacteriĆ«n of een flinke regenbui, dan is er maar Ć©Ć©n oplossing. Onderhoud je schoenen goed met de juiste spray en schoen- verfrisser.
 • Azijn met wasmiddel: Een handig middeltje. Doe een klein beetje azijn met een paar druppels wasmiddel in een bakje. Doe een dokje in het bakje en laat dit even staan. Na een minuutje of 10 kan je het doekje uit het bakje halen en stop je dit in de schoenen. Laat het zo een nachtje staan en je zult zien, vooral ruiken, dat de geur een stik frisser is.
 • Schoen deo: Een schoen deo kan de oplossing zijn. Dit is een verfrisser voor de binnenkant van je schoenen.
 • Soda: Strooi een klein beetje baking soda in je schoenen en laat dit een nachtje staan. De volgende dag zal de stank een heel stuk minder zijn.

Tip: Naast de oplossingen die je kunt doen om de geur te verminderen, helpt het ook om de inlegzolen van je schoenen snachts uit de schoenen te halen. Dit zorgt ervoor dat de transpiratie eerder uit de schoenen kan, waardoor de geur minder snel in je schoenen trekt.

Stinkende schoenen in vriezer

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een goede oplossing kan ook zijn om je stinkende schoenen in de vriezer te doen. De kou in de vriezer, dood de bacteriƫn. Doordat je de bacteriƫn dood, gaat de geur uit je schoenen.

Hoe krijg je plas uit je schoenen?

Kattenpis in schoenenSchoenen stinken naar kattenpis, heel vies! Maar helaas gebeurt het regelmatig. Je bent dus niet de enige die hiermee zit. Als het letterlijk om het plasje gaat van je geliefde kat, dan is dit de oplossing:

Bij plas gaat het om vocht dat je uit de schoenen wilt halen. Dit kan je heel makkelijk doen met een paar theezakjes. Theezakjes absorberen vocht, waardoor het ook de plat uit je schoenen zal halen. Doe er een stuk of drie in je schoenen en laat dit 24 uur staan. De plas zit nu in de theezakjes, in plaats van in de schoenen. Gebruik dit nog even, en je schoenen stinken niet meer naar kattenpis.

Gaat het om de geur van kattenpis in je schoenen, dan kun je dit het beste behandelen door je schoenen regelmatig te onderhouden. Gebruik hiervoor een spray en schoen- verfrisser zoals eerder is aangegeven in dit artikel.Ā 

Schoenen stinken naar kattenpis

Zoals ik net vertelde, kan dit heel goed met theezakjes gedaan worden. Heeft dit niet geholpen, dan zou ik flink wat azijn (halve fles) mengen in een bak met water. Maak met een doekje of borstel de schoenen goed schoen met het sopje wat je gemaakt hebt om de geur er goed uit te halen. Azijn neutraliseert de geur, waardoor de schoenen niet meer zullen stinken naar kattenpis.

Stinkende schoenen voorkomen

Als je eenmaal de kattengeur hebt weten te verwijderen, is het slim om dit in de toekomst te kunnen voorkomen. Hieronder een aantal interessante tips om stinkende schoenen te voorkomen.

 • Inspuiten van je schoenen: Spuit je schoenen eens in de drie weken in met een combinatie spray. Dit zorgt voor bescherming en voor minder bacteriĆ«n.
 • Inlegzolen: Bij veel schoenen is het mogelijk om je inlegzolen uit de schoenen te halen. Doe dit regelmatig, zodat je schoenen makkelijker kunnen luchten.
 • Shoe-fresh: Door je schoenen aan de binnenkant in te sprayen met een shoe-fresh, voorkom je bacteriĆ«n in je schoenen. Zo voorkom je stinkende schoenen.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
2 comments
 1. Hoi thanks voor alle tips! Ik ga er mee aan de slag. Er staan trouwens best veel spel en typfouten in het artikel, ik dacht ik meld het toch even šŸ™‚
  Mn reactie is niet bedoeld om te haten

  1. Hi Sanne,

   Leuk om te lezen dat je wat hebt aan onze tips!

   Altijd goed om positieve feedback te krijgen.
   Zelf heb ik dyslexie waardoor er helaas af en toe wat spelfouten in staan.
   Ik ga het even door een ander laten controleren! haha. Excuus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts