Voetklachten, wat te doen?

Heb jij voetklachten en weet je niet wat je moet doen? Lees dan hier alles over voetklachten en hoe je dit het beste kunt verhelpen!
Allesoverschoenen voetklachten

Goede schoenen zijn belangrijk voor iedereen. In verschillende blogs vind je alle feiten en tips over goede schoenen en wat zo belangrijk is. Om voetklachten te voorkomen is het belangrijk om stevige en goede schoenen te dragen. Maar wat zijn nu goede schoenen?

Wat zijn goede schoenen?

Om voetklachten te voorkomen is het belangrijk om goede schoenen te dragen. Een aantal tips voor jou wanneer je een paar schoenen wilt kopen.

  • Zorg ervoor dat je leren schoenen koopt
  • In een goede schoen moet een hiel versteviging zitten
  • Er moet een ondersteunend voetbed in zitten
  • Let op de juiste lengte maat (0.5 tot 1 cm aan ruimte bij de tenen overhouden)
  • Let op de juiste breedte maat ( schoen moet goed aansluiten, om de juiste ondersteuning te kunnen geven )

Dit zijn een aantal belangrijke punten waar je op kunt letten bij het aanschaffen van goede schoenen. Wanneer je al deze punten aanhoudt bij het kopen van schoenen, voorkom je meestal voet problemen. In sommige gevallen ontstaan helaas dan alsnog voetklachten. Dit heeft dan vaak te maken met overbelasting van een bepaalde spier of pees.

Wat te doen met voetklachten?

Voetklachten zijn erg vervelend. Zo kun je met sommige klachten er een lange tijd zoet mee zijn. De meest voorkomende klachten zetten wij voor jou op een rijtje:

  • Hielspoor klachtenAllesoverschoenen voetklachten verhelpen
  • Pees plaat klachten
  • Voorvoet klachten
  • Achillespees klachten

Dit zijn de meest voorkomende voetklachten die er zijn. Met name hielspoor is een klacht die je heel veel hoort. Met name na de zomer maanden. De klacht hielspoor neem ik daarom extra met je door.

Hielspoor klachten
Hielspoor is een vervelende klacht aan je hiel. Het voelt als een brandend gevoel, recht onder je hiel. Dit kan doortrekken naar onder je holte van je voet. Je kunt hielspoor goed herkennen aan de momenten dat je dit het meeste voelt. Hielspoor voel je het meeste wanneer je spieren koud zijn. Wanneer je dus net wakker bent of een tijdje hebt gezeten. Wanneer je hielspoor hebt, adviseren wij om niet te platte schoenen te dragen. Er zijn ook diverse schoenen voor hielspoor gemaakt. Mochten deze schoenen nog niet voldoende werken, dan kun je dit verbeteren doormiddel van een hielspoor hakje er extra in te doen. Dit is een gel-hakje dat ervoor zorgt dat je peesplaat ontlast wordt. Uiteraard is rust nemen ook van belang.

Wanneer je andere voetklachten hebt zoals bijvoorbeeld doorgezakte voorvoeten, adviseren wij je altijd naar een goede schoenwinkel te gaan met eventueel een podoloog / podotherapeut om je verder helpen. Zij zullen je de juiste schoenen en eventueel hulp middelen kunnen aanbieden om jou voetklachten weg te halen!

Schoenen na enkelbreuk

Er zijn heel wat voetklachten op te noemen, maar hoe ga je met een klacht om zoals een enkelbreuk? Het is erg belangrijk om op de juiste schoenen te lopen na een enkelbreuk. Dit zorgt ervoor dat je eerder hersteld en de klacht die je hebt niet verslechterd. 

Andere blogs: Leuke feiten over schoenen ‘ ‘ Nieuwe schoenen kopen, let hier op!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts