Welke schoenen na enkelbreuk

Heb jij een enkelbreuk en wil je weten welke schoenen je kunt dragen? Hier lees je alles over welke schoenen na enkelbreuk geschikt zijn!
Welke schoenen na enkelbreuk

Heel vervelend! Alsof een enkelbreuk al niet vervelend genoeg is, pas je ook geen één schoen meer en zou je niet weten wat je nu aan moet trekken. In deze schoenen blog vertellen wij je alles waar je op moet letten bij een enkelbreuk en wat voor schoenen je kunt dragen. Ook zijn hulpmiddelen erg gewenst. Lees hier verder zodat jij weet welke schoenen je na een enkelbreuk kunt dragen.

Welke schoenen na een enkelbreuk?

Welke schoenen na enkelbreuk
Ga direct: Xsensible collectie

Wanneer je een enkelbreuk hebt is het belangrijkste om op het begin zo min mogelijk te lopen en het heel rustig aan te doen. Helaas is dit natuurlijk heel lastig en wil je zo snel mogelijk weer wat doen. Ik adviseer om maximaal 1 kilometer per dag te lopen op het begin. Dit kun je uiteraard rustig opbouwen naar meer. Verstandig is ook om op het begin aan de goede zijde één kruk te dragen. Dit zorgt voor meer stabiliteit en ontlasting tijdens je eerste stappen na je enkelbreuk. Wanneer het op schoenen aan komt zijn een aantal punten erg belangrijk. Dit bepaalt welke schoenen jij na een enkelbreuk weer kunt dragen. Zorg ervoor dat de schoenen die je uitkiest aan een aantal punten voldoen.

  • Stevige schoenen
  • Hoge schoenen als dit mogelijk is voor de enkel
  • Een goede hielversteviging in de schoenen zit
  • De zool verstijfd is en dus niet kan buigen

Het enige nadeel van een stevige schoen is die niet goed kan buigen is dat het lopen niet makkelijker word. Een voorbeeld hiervan: Wandelschoenen in een categorie B, C of D kunnen niet buigen en worden alleen geadviseerd voor wandelingen in stijlen bergen.

Welke schoenenmerken kan ik dragen na een enkelbreuk?

Welke schoenen na enkelbreuk bij Allesoverschoenen.nl
Shop direct: Xsensible collectie

Het is niet zo zeer dat een bepaald schoenenmerk gedragen kan worden na een enkelbreuk. Het is vooral belangrijk om goed op de type schoenen te letten die in de collectie van bepaalde merken zitten. Bijvoorbeeld het merk Xsensible schoenen. Xsensible schoenen heeft drie soorten zolen waarvan één het meest geschikt is om te dragen na een enkelbreuk.

  • Voor heren de Xsensible 30405
  • Voor dames de Xsensible 30201

Dit zijn schoenen die stabiel en stevig zijn. In de schoenen zit bij de voorkant een afwikkel plaat. Dit zorgt ervoor dat de zolen niet buigen maar wel voor een hele fijne afwikkeling zorgt. Wanneer er in een schoen een afwikkel plaat zit, wikkelt de voet niet zelf meer af maar word je gestuurd door de schoenen. Zo heb je direct minder snel vermoeiende voeten en minder belasting aan de voeten.

De F.P.R. Shoe is ook een schoen die je kunt dragen na een enkelbreuk. Dit is een schoen die open is en vast gemaakt word met klitten banden. Een stukje minder mooi om te zien, maar wel functioneel. En ja, je wilt gewoon zo snel mogelijk van je blessure af. Dit type schoen zorgt voor ontlasting bij je hiel en voorvoet. Precies wat nodig is om je voeten en enkels rust te geven.

Wat kan ik nog meer doen dan goede schoenen na een enkelbreuk?

Rust nemen! Helaas het meest moeilijke, maar wel het meest verstandige. Naast rust nemen en welke schoenen na een enkelbeuk verstandig zijn is het belangrijk om een enkel brace te dragen. Dit zorgt direct voor ontlasting en stevigheid voor de enkels.

Wil je meer tips over goede schoenen? Lees dan ook eens de volgende blogs

Kan je nog lopen op een gebroken enkel?

Het antwoord is: Nee. Over het algemeen kunnen mensen met een enkelbreuk er niet of nauwelijks meer op staan. Dit komt omdat er veel pijn is wanneer je de enkel beweegt. Tevens is er meestal sprake van een forse bloeduitstorting. Ook is er een soort drukpijn op het bot. Hierdoor is bewegen/lopen met een enkelbreuk niet te adviseren.

Hoe snel kan ik weer lopen na een enkelbreuk?

Het herstel is heel erg afhankelijk van het soort breuk. Dit verscheelt dus per situatie. Een eenvoudige breuk die met gips wordt behandeld is meestal na circa 6 weken vast gegroeid. Na deze weken zal het nodig zijn om het lopen voorzichtig weer op te pakken. Dit kan eventueel met fysio behandelingen gedaan worden. Het volledige herstel duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden. Na deze periode is de enkel weer zoals het voor de breuk was.

Voetklachten

Helaas komen voetklachten of bepaalde blessures regelmatig voor. Wanneer je hier op de juiste manier mee om gaat, voorkom je dat het erger word. Lees ook eens de volgende bloggen wanneer je hier last van hebt.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gele klompen sloffen bij Allesoverschoenen.nl

Gele pantoffel klompen

Ben jij opzoek naar een paar gele pantoffel klompen? Lees hier alles over verschillende Hollandse klompen bij Allesoverschoenen.nl
Lees meer