Nieuwe schoenen kopen? Let hier op!

schoenen kopen

Dagelijks krijgen wij de vraag binnen waar je zoal op moet letten bij het kopen van nieuwe schoenen. En ja: dat gaat verder dan enkel de juiste maat. Zo moet je goed kijken naar de materialen van de schoenen en waar ze allemaal voor gebruikt kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om goed op de lengte en ook op de breedte maat te letten. Je kunt zelfs de schoenmaat meten door alleen de breedte van de voeten te meten. Dit noemen ze het meten van het bal- punt. Gebruikelijk is dat natuurlijk niet. Hieronder staat een tabel zodat je kunt zien wat voor breedte maat je nodig hebt. Let hier dan ook op bij het kopen van jouw nieuwe schoenen. 

Wat is het doel van mijn nieuwe schoenen? 

Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen wat je met de schoenen wilt doen. Ben je opzoek naar een dagelijkse schoen voor je vrijetijd? Of ben je juist op zoek naar een goede wandelschoen? Als je dit voor je zelf bepaald hebt kun je een stuk gerichter zoeken. 

Waar moet ik op letten bij het aankopen van wandelschoenen?

Goede wandelschoenen kopen is net wat lastiger dan ‘gewone’ schoenen. Het is belangrijk om te weten waar je de schoenen wilt dragen en voor wat voor afstanden. Bij wandelschoenen vinden wij ruimte bij de tenen extra belangrijk. Zorg dan ook voor minimaal één centimeter tot anderhalve centimeter aan over lengte vrij ( ruimte voor in de schoen ). Dit komt omdat de voeten meer opzetten dan normaal tijdens het lopen. Bij langere afstanden ( 15km + ) is het belangrijk om minimaal anderhalve centimeter aan te houden. 

Wandelschoenen zijn onder verdeelt in groepen. A, B, C en D schoenen. De A wandelschoenen zijn de meest lichte schoenen. Hoe verder naar de D, hoe stugger en zwaarder de wandelschoenen worden. In Nederland en licht gebergte worden voornamelijk categorie A schoenen gedragen. 

Waterdicht

Wanneer je veel gaat wandelen, is het fijn om droge voeten te houden. Gelukkig zijn de meeste wandelschoenen gevoerd met Gore-Tex. Dit zorgt ervoor dat de schoenen 100% waterdicht zijn. Wil jij waterdichte wandelschoenen kopen? Lees dan hier verder. 

Uiteraard is zijn hoge wandelschoenen net wat praktischer als het om waterdichtheid gaat. Dit zorgt ervoor dat de regen een stuk minder snel van bovenaf in je schoenen kunt komen.

Stedentrip schoen

Heel wat mensen lopen op wandelschoenen in de stad. Het is namelijk veel prettiger lopen dan op je normale schoenen. In een andere blog: ‘Beste wandelschoenen voor in de stad‘ vertel ik je alles over wandelschoenen die je voor een kleine wandeling kunt gebruiken of voor als je een stedentrip gaat maken. 

P.s. Als je de schoenen goed onderhoud hoef je minder snel nieuwe schoenen te kopen. Check hier hoe je bij ‘leren schoenen onderhouden‘ jouw schoenen goed kunt onderhouden om zo langer met je schoenen te doen.  

 

Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts