Ik heb een Hallux Valgus, wat te doen?

Bij Allesoverschoenen.nl lees je alles over een Hallux Valgus. Hallux Valgus voorkomen kun je op diverse manieren doen. Lees het hier!
Hallux Valgus voetklachten

Een Hallux Valgus  is een veel voorkomende voetklacht. Hallux is de Latijnse benaming voor grote teen. Bij een Hallux Valgus groeit de grote teen scheef naar binnen, dit wordt veroorzaakt door een vergroeiing. Het vervolg is dat je een pijnlijke bobbel aan de zijkant van je voet hebt. Ook wel een ‘ Bunion ‘ genoemd. In deze blog lees je van alles over deze voetklacht. Wat is een Hallux Valgus en wat je allemaal kunt doen om dit te voorkomen.

Hallux Valgus voorkomen

Een klacht wil je natuurlijk liever voorkomen dan genezen. Een Hallux Valgus is één van de meest voorkomende voetklachten. Maar hoe kan je een Hallux Valgus voorkomen? Ik ga het je uitleggen.

Hallux Valgus voorkomen bij Allesoverschoenen.nl

Een Hallux Valgus is een scheefstand van de grote teen. De grote teen wordt naar binnen gedrukt door wat voor reden dan ook. De meest voorkomende redenen zijn:

  • Te kleine schoenen
  • Te smalle schoenen
  • Het zit in de familie en is dus erfelijk

Heel veel mensen zeggen direct dat het erfelijk is en je er dus niks aan kon doen. Helaas komt een Hallux Valgus veel vaker door een verkeerde schoen die gedragen wordt. Zorg ten alle tijden dat je genoeg ruimte bij de tenen hebt in je schoenen ( 0.5 / 1.0 cm  over lengte ) en dat de breedte goed aansluit maar niet knellend is. Op deze manier kan jij jou Hallux Valgus voorkomen!

Het is eigenlijk best logisch. Wanneer je voeten elke dag in een opgesloten ruimte zitten en je er behoorlijk wat op loopt, gaan ze een kant op waar wel ruimte is. Dit zorgt voor een scheefstand en dus een Hallux Valgus.

Hallux Valgus oefeningen

Er zijn diverse oefeningen die jij kunt doen om jou Hallux Valgus te verminderen of in ieder geval de druk er af te halen.  Lees hier verder om jou klachten te verminderen. In de blog Hallux Valgus oefeningen leg ik je alles uit om jou voetklachten te verlichten en wellicht te verhelpen.

Hallux Valgus operatie

Uit eigen ervaring zou ik een operatie aan de voeten altijd zo lang mogelijk uitstellen tot het echt niet anders meer kan. Wat ik zelf veel heb gezien en gehoord is dat een operatie niet altijd de juiste oplossing is. In sommige gevallen zal het wel degelijk helpen, maar ook geregeld niet het juiste effect hebben als dat je zou willen.

Advies: Wanneer je een opkomende Hallux Valgus hebt, ga er dan meteen alles aan doen om te voorkomen dat het niet erger word.

  • Koop goede schoenen.
  • Laat je goed adviseren. ( voeten meten in breedte en lengte )
  • Doe oefeningen om de grote teen te versoepelen

Bij een Hallux Valgus operatie gaat het als volgt.

Je eerste middenvoetsbeentje word dichter tegen je tweede middenvoetsbeentje geplaatst om vervolgens de pezen van de grote teen weer op de juiste plaats terug te kunnen brengen. De orthopedisch chirurg zal een snee aan de zijkant van de voet maken ( over de bult heen ) om vervolgens de botten en pezen te corrigeren. Er zijn diverse manieren om de botten en pezen te corrigeren. Dit word bepaald afhankelijk van de leeftijd, invulling van uw dagelijks leven en hoe ernstig de Hallux Valgus is.

Hallux Valgus operatie kosten

De Hallux Valgus operatie kosten zijn verschillend afhankelijk van hoe de correctie plaats gaat vinden. Ook is het afhankelijk van hoe jij verzekerd bent. In vele gevallen word dit 100% vergoed. Laat je dus goed informeren wanneer je een afspraak maakt bij de Orthopedisch chirurg.

Hallux Valgus operatie ervaringen

Zoals ik eerder hierboven aangaf, zijn er veel uitlopende ervaringen die ik gehoord heb en zelf ervaren heb. Hallux Valgus voorkomenBij een aantal is dit direct een verlicht van de pijn en was dit de enige manier om het te verhelpen, met succes. Helaas bij vele is de ingreep toch niet met het juiste resultaat zoals gewenst. Uit eigen ervaring en de vele mensen die ik spreek die dit wel hebben gedaan zou ik een Hallux Valgus operatie niet snel aanbevelen. Mijn Hallux Valgus operatie ervaringen zijn dan ook wat minder goed. Probeer te voorkomen dat het zo ver komt dat je niks anders meer kan.

Hallux Valgus spalk kruitvat

Een hulpmiddel voor de Hallux Valgus is een spalkje. Bij de Kruitvat is dit gemakkelijk te vinden voor een schappelijke prijs. Dit zorgt voor flexibiliteit van de grote teen. Daarnaast voorkomt dit dat de Hallux Valgus erger word. Helaas haalt dit het niet weg. Je koopt gemakkelijk de Hallux Valgus spalk bij de kruitvat.

Hallux Valgus schoenen

Het is belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Of je nou geen Hallux Valgus of wel een Hallux Valgus hebt. Door goede schoenen voorkom je de meeste voetklachten. Schoenen voor een Hallux Valgus zijn er wel degelijk. Bij het kopen van Hallux Valgus schoenen moet je hier op letten:

  • Geen stiksels aan de zijkanten van de schoenen
  • Goede pasvorm voor jou voeten
  • Elastisch gedeelte op de plek van jou knobbel.

Diverse merken springen hier goed op in. De Hallux Valgus schoenen die ik jou zou adviseren zijn van de merken Finn Comfort en Xsensible schoenen. En nee.. Het zijn niet gelijk hele saaie schoenen. Het zijn leuke schoenen, maar ook comfortabel en goed voor de voeten.

Hallux Valgus schoenen

Hallux Valgus schoenen FinnComfort

 

 

 

 

 

Hallux Valgus schoenen koop je alleen in de betere schoenenwinkels. Wil jij meer informatie over goede schoenen?

Lees dan ook eens de volgende blogs.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts