Hoe kan je Birkenstock zool schoonmaken, tips en advies!

Zwarte plekken in je Birkenstock zool? Of een zweet geur? Wil je je Birkenstock zool schoonmaken? Alles tips & tricks lees je hier!
Birkenstock zool schoonmaken

Al heel wat jaren zie je de razend populaire Birkenstock slippers overal waar je komt. Dit kun je best uniek noemen. De modellen veranderen namelijk bijna niet en toch blijft het zo’n groot succes. Dit komt door de fijne kurken zool die gebruikt wordt. Helaas zorgt ook deze zool voor problemen waar veel mensen tegen aan lopen. Het wordt vies en gaat op een gegeven moment stinken. In dit artikel: ‘Hoe kan je Birkenstock zool schoonmaken’ geef ik je alle tips en het juiste advies om jouw favorieten paar Birkenstocks weer helemaal schoon te maken.

Birkenstock zool

Het merk Birkenstock staat bekend om de fijne zool die gebruikt wordt. Het kurk met de lichte verhogingen zorgen voor heel wat comfort tijdens het lopen. Sommige zweren erbij en willen echt niks anders meer! Ik moet zelf ook zeggen dat ik ook heel fijn op de Birkenstock slippers loop.

De kurken zool die gebruikt wordt is dus een waar succes. Helaas zit er ook een kantel punt aan. Kurk is een absorberend materiaal waardoor het de transpiratie van de voeten opneemt. Hierdoor kan het na een tijdje dragen gaan ruiken. Gelukkig heb ik hiervoor de tips die je nodig hebt. Ik ga je straks een stappenplan vertellen hoe jij het beste je Birkenstock zool schoon kan maken.

Birkenstock zool schoonmaken

Collonil cleaner stick-Birkenstock zool schoonmaken
Shop direct: Collonil cleaner stick

Het schoonmaken van je Birkenstock zool kan op verschillende manieren. Dit zijn de beste tips voor het schoonmaken van je Birkenstock zool.

  • Collonil cleaner stick: Dit is het meest effectief vind ik zelf. De cleaner stick is een reiniging middel dat de zool goed schoonmaakt. Straks vertel ik hoe je dit het beste kunt doen.
  • Zachte schoonmaakmiddelen: Ook kun je de Birkenstock zool schoonmaken met verschillende zachte schoonmaakmiddelen. Denk hierbij aan babyshampoo of groene zeep. Meng dit in een bak met water en borstel zo de zool schoon.
  • Bakpoeder: Dit klinkt misschien heel gek, maar het kan zeker werken. Meng het bakpoeder met een beetje water zodat dit een dik mengsel word. Smeer dit dan op de Birkenstock zool en laat dit even intrekken en opdrogen. Zodra het opgedroogd is kan je het afborstelen met een beetje water.

Stappenplan om Birkenstock zool te maken

De handige tips heb je inmiddels gekregen. Voor jou nu een stappenplan om met de Collonil cleaner stick je birkenstock zool schoon te maken.

  1. Maak eerst de Birkenstock zool schoon met een suƩde borstel. Zorg dat al het vuil van de zool af is.
  2. Wrijf stevig met de Collonil cleaner stick over de Birkenstock zool.
  3. Breng Collonil clean and care op de suƩde borstel. Maak met draaiende bewegingen de Birkstock zool schoon.
  4. Laat vervolgens de Birkenstock drogen. Dit kan 30 tot 60 minuten duren.
  5. Wrijf nogmaals stevig met de Collonil cleaner stick over de Birkenstock zool.
  6. Haal indien nodig het resterende vuil weg met een borstel.

Birkenstock zool schoonmaken was voor jou geen probleem neem ik aan met dit stappenplan. Niet gelukt? Of andere ervaringen. Laat het ons gerust weten. Ook jouw tips zijn welkom!

Birkenstock kurk scheurt?

Alles over Birkenstock zool schoonmakenHeb je de Birkenstock zool eindelijk schoon, scheurt het kurk. Helaas kan dit gebeuren. Dit komt omdat het kurk uitdroogt. Door op de zolen te lopen creƫer je een buigpunt. Dit is bij de voorvoet. Als het materiaal flink uitgedroogd is, is dit het meest kwetsbare punt. Vaak zie je dan ook dat het kurk bij de voorvoet scheurt.

Helaas is het niet mogelijk om de Birkenstock zool te herstellen. Ik zelf heb wel eens geprobeerd de zool te lijmen met dit. Dit heeft bij mij zeker gewerkt! Wel merk je dat na een tijdje het alsnog verder kan scheuren. Maar om zo nog een aantal weken/maanden met je Birkenstocks te doen, is het super!

Hoe krijg je zweet geur uit slippers?

Azijn! Iets wat je vaak hoort. Doe er een beetje azijn op en klaar. Helaas werkt dit niet voor het schoonmaken van je Birkenstock zool, maar wel kan je met azijn de geur uit de zool halen. De perfecte oplossing dus als je veel transpireert. Dit zal je af en toe wel moeten herhalen, want het werkt tijdelijk.

Je mengt het azijn met flink wat water in een bakje met water en doe hier twee doekjes in. Laat het lekker in de doekjes trekken en knijp vervolgens de doekjes uit. Leg de doekjes op de Birkenstock zool en laat het een beetje intrekken. Laat het een nachtje staan en verwijder daarna de doekjes. De zweet geur zijn uit je slippers!

Wat moet je juist niet doen met Birkenstock slippers?

Maak de slippers niet te nat. Dompel de slippers dus niet in een bak met water of in de wasmachine. Het kurk zal het water opnemen en het zal er flink intrekken. Doordat de zool uit verschillende lagen bestaat is de kans groot dat de lagen loskomen van elkaar. Geen succes dus voor jouw Birkenstocks!

Nieuwe collectie Birkenstock slippers

Is het niet gelukt? Dan is het toch echt tijd voor een paar nieuwe Birkenstock slippes. Hier vind je een ruim aanbod en kan je zeker slagen! Birkenstock slippers vind je in diverse modellen. De meest verkochte modellen zijn de: Gizeh en Ramses.

Total
1
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts