Birkenstock zool scheurt: oorzaak en oplossing

Wanneer je Birkenstock zolen gescheurd zijn is het zaak om dit direct te repareren.
Birkenstock zool scheurt - Allesoverschoenen.nl

Het zal je maar gebeuren. Je bent net onderweg op je heerlijke Birkenstocks en op eens scheurt de zool. Helaas kan dit voorkomen.

In dit artikel vertel ik hoe het komt dat de Birkenstock zool kan scheuren en wat je hier aan kunt doen.

Waarom scheurt mijn Birkenstock zool?

De meeste mensen die op Birkenstocks lopen zullen dit vast wel een keertje hebben mee gemaakt. Je favorieten paar Birkenstocks die je al jaren draagt scheurt opeens. Of eigenlijk: de zool brokkelt in kleine stukjes uit elkaar.

Birkenstocks zijn geen standaard slippers, maar slippers met een kurken voetbed. Dit zorgt voor het nodige comfort, demping en ondersteuning, maar ook voor kwetsbaarheid op een langer termijn. Het kurk kan namelijk gaan uitdragen wanneer je hier al een tijdje op loopt. Door het uitdrogen van het kurk, kan het kurk gaan scheuren en/of afbrokkelen.

Kan ik voorkomen dat mijn Birkenstock zool scheurt?

Natuurlijk helpt het goed schoonhouden van je birkenstocks een klein beetje mee, mar helemaal tegen gaan lukt helaas niet. Gelukkig scheurt je Birkenstock zool pas na een aantal seizoen/jaren.

Bij kurk is het duidelijk zichtbaar wanneer de zool scheurt, maar ook bij andere materialen zal je merken dat na een aantal jaar het materiaal kwetsbaar word en kan gaan scheuren.

Zijn mijn gescheurde Birkenstocks nog te repareren?

In veel gevallen is het nog wel mogelijk om je Birkenstocks te repareren. Dit kan je zelf doen met een speciale lijm. Wel moet je beseffen dat dit waarschijnlijk een tijdelijke oplossing is en dat je eigenlijk aan nieuwe Birkenstocks toe bent. Wanneer je Birkenstock dus danig gescheurd is zoals op bovenstaande foto, dan is dit helaas niet meer te repareren.

Bekijk hier de Birkenstock collectie

Total
11
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts