Kunnen hardloopschoenen in de wasmachine?

Met een klein beetje onderhoud voorkom je vieze en stinkende hardloopschoenen.
Hardloopschoenen in de wasmachine

Misschien wel één van de meest gestelde vragen ‘kunnen schoenen in de wasmachine’. Het is natuurlijk heel vervelend dat met name sportschoenen snel gaan stinken en vies worden. In dit artikel vertel ik je alles dat je moet weten over het wassen van hardloopschoenen en vertel ik of je hardloopschoenen in de wasmachine kunnen.

Hoe komt het dat mijn hardloopschoenen gaan stinken?

Dit heeft te maken met transpiratie in kunststof materiaal. Over het algemeen worden hardloopschoenen gemaakt van kunststof. Dit is geen goed ventilerend materiaal. Tijdens het hardlopen transpireert je voeten vele malen meer dan dat je normaal loopt, waardoor de vocht volledig in het materiaal van je hardloopschoenen gaat zitten. Hierdoor ontstaat een stinkende geur.

Verwijder de stinkende geur met de Bama Magic Freshener. Hiermee verwijder je de bacteriën en verfris je je hardloopschoenen!

Hardloopschoenen in wasmachine?

Je schoenen in de wasmachine klinkt als de ideale oplossing. Je stopt je hardloopschoenen in de wasmachine en ze zijn weer helemaal fresh! Helaas is dit toch niet helemaal waar. Er is namelijk een grote kans dat je hardloopschoenen er niet beter uitkomen. Door de warmte en het vele ronddraaien is het mogelijk dat je hardloopschoenen krom trekken. Ook is het mogelijk dat de lijm waarmee de loopzolen zijn gehecht loslaat. Dit komt door de hoge tempratuur en uitdroging van het materiaal.

Stappenplan: Hardloopschoenen in de wasmachine

Zoals ik eerder vertelde zijn er diverse nadelen die kunnen ontstaan, wanneer je hardloopschoenen in de wasmachine doet. Natuurlijk kan het ook goed gaan. Proberen kan altijd. Doe het dan wel zorgvuldig zodat het geen schade aan je wasmachine kan toebrengen en je de meeste kans van slagen hebt.

Stappenplan: hardloopschoenen in wasmachine

  1. Haal de veters en inlegzolen uit je hardloopschoenen
  2. Borstel met wat lauw water het grootste vuil van je hardloopschoenen
  3. Stop je hardloopschoenen in een (oud) kussensloop
  4. Stel je wasmachine in op 30 graden en een fijn wasprogramma
  5. Doe je hardloopschoenen in de wasmachine
  6. Draaien maar!

Hardloopschoenen komen uit de wasmachine, en nu?

Net als bij een flinke regenbui zijn je hardloopschoenen nu drijf en drijf nat. Het is belangrijk om je hardloopschoenen niet te snel te drogen. Zet je hardloopschoenen daarom niet bij de verwarming of stop niet je hardloopschoenen in de droger.

Laat je hardloopschoenen langzaam opdrogen. Stop er wat oude kranten in en zet ze in de schuur of de hal. Vervang af en toe het oude papier zodat het sneller droogt.

Oplossing: hardloopschoenen wassen

Naar mijn idee is het niet verstandig om je hardloopschoenen in de wasmachine te doen en kan je dit op een veel betere manier doen. Door de juiste onderhoudsproducten te gebruiken krijg je eenvoudig je hardloopschoenen weer schoon. Gebruik hiervoor de volgende producten.

Bama Magic upper cleaner

Met de Bama Magic upper cleaner krijg je het bovenwerk van je hardloopschoenen weer helemaal schoon!

Bama Magic Midsole cleaner

De Bama Magic Midsole cleaner is de oplossing om elke witte loopzool weer wit te krijgen. Ook te gebruiken bij witte sneakers!

Bama Magic Freshener

Gebruik de Bama Magic Freshener om de binnenkant van je hardloopschoenen te reinigen. Het dood de bacteriën en haalt de stinkende lucht uit je schoenen.

Voorkom vieze hardloopschoenen

Je kan beter voorkomen dan genezen! Dat geldt ook bij je schoenen. Of het nou gaat om je vieze hardloopschoenen of stinkende schoenen. Door een klein beetje onderhoud kan je al voorkomen dat je schoenen heel vies worden en minder snel gaan stinken. Spray je hardloopschoenen in met een speciale protector die voor elk materiaal geschikt is. Doe dit elke 3 weken bij regelmatig gebruik. Je geeft hiermee je hardloopschoenen een beschermlaag tegen water en vuil.

Bama Magic Protector

De protector van Bama is geschikt voor elk materiaal. Het geeft een beschermlaag tegen water en vuil. BELANGRIJK: Blijf je schoenen elke 3 weken inspuiten. Dit is een beschermlaag die door het dragen er ook weer afslijt.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts