Waarom zijn goede schoenen belangrijk?

Voor iedereen kan een andere schoen de beste zijn. Ik ga je vertellen waar je op kunt letten bij het aanschaffen van goede schoenen.
Waarom zijn goede schoenen belangrijk

Er zijn heel wat soorten schoenen verkrijgen. Van linnen schoenen tot aan leren schoenen. Van instappers tot aan bergschoenen. Maar waarom zijn goede schoenen belangrijk? In dit artikel vertel ik je precies wat goede schoenen zijn en waarom dit juist zo belangrijk is.

Wat zijn goede schoenen?

Dit is waarom goede schoenen belangrijk zijn
Bekijk aanbod: ViaVai collectie

Goede schoenen zijn van leer gemaakt. Leer is het best ventilerende materiaal dat er is. Daarnaast vervormt leer naar de voeten. Dit zorgt voor de juiste stevigheid dat nodig is. Naast het materiaal leer, moet een goede schoen aan diverse punten voldoen. Dit zijn de kenmerken van goede schoenen:

 • Hielversteviging: Als je het hebt over goede schoenen, dan kan een hielversteviging niet ontbreken. Een hielversteviging zorgt er voor dat je niet letterlijk naast je schoenen kunt lopen. Je voeten blijven hierdoor op de juiste plek zitten.
 • Demping: Wanneer een schoen wat demping heeft, ontlast het de gewrichten. Dit zorgt voor minder snel vermoeiende voeten.
 • Ondersteuning: De juiste ondersteuning is altijd nodig. Koop daarom schoenen met een lichter verhoging in de holte van de voeten.
 • Leer: Zoals ik net vertelde vormt leer naar de voeten. Dit sluit goed aan waardoor het stevigheid bied. Daarnaast is de ventilatie optimaal.
 • Afwikkeling: Kies een paar schoenen met een afwikkelplaat of een verhoogde teensprong.

Nu je de kenmerken van goede schoenen weet, zal ik je een aantal top merken vertellen waar je alvast een kijkje kan nemen. Bij deze schoenmerken vind je alleen maar goede schoenen in het assortiment. Iedere schoen heeft de bovengenoemde kenmerken. Dit zijn de beste schoenmerken op een rij:

 1. Xsensible schoenen
 2. Durea schoenen
 3. Mephisto schoenen
 4. Gijs schoenen
 5. ViaVai schoenen
 6. Floris van Bommel schoenen

Waarom zijn goede schoenen belangrijk?

Floris van Bommel-waarom zijn goede schoenen belangrijk
Bekijk aanbod: Floris van Bommel schoenen

Met je voeten moet je heel je leven doen. Ongemerkt loop of sta je een behoorlijk tijd per dag, waardoor het belangrijk is om een paar goede schoenen te dragen. Goede schoenen voorkomen verschillende voetklachten. Door de juiste ondersteuning is de kans vele malen kleiner op voetklachten of pijntjes.

Ook krijgen je voeten veel meer rust aan de voeten, waardoor je het simpelweg een stuk langer vol houd dan op een paar slappe schoenen.

Welke schoen is goed voor mij?

Waarom zijn goede schoenen belangrijk, is nu wel duidelijk. Nu is het belangrijk om te weten welke schoenen voor jou goed zijn. Het begint bij je voeten. Iedere voet is anders. Niet alleen links en rechts, maar vaak is de ene voet ook net wat groter als de ander. Ook is het per persoon verschillend hoe iemand afwikkelt en hoe je looppatroon is. Dit zorgt er allemaal voor dat voor iedereen een andere schoen, net wat beter kan zijn. Ik ga je op weg helpen. Stel jezelf eerst de volgende vragen om er achter te komen welke schoenen voor jou de beste zijn.

 1. Waar ga je de schoenen voor gebruiken?
 2. Ga je korte stukken lopen of juist lange wandelingen maken?
 3. Heb je voetklachten, heupklachten of rugklachten?
 4. Wat voor voeten heb je, brede of juist smalle?
 5. Heb ik wel de schoenmaat die ik denk te hebben?

Er zijn diverse schoenmerken die met verschillende wijdte maten werken. Hier kun je gemakkelijk zien welke lengte en breedte maat je hebt.

In een aantal eerder geschreven blogs, vertel ik precies welke schoenen voor welke gelegenheid de juiste is. Bekijk hiervoor onze schoenadvies pagina.

Begin vroeg met goede schoenen!

Begin zo vroeg mogelijk met goede schoenen. Net wanneer je kindje de eerste stapjes gaat zetten, is het al belangrijk om direct op goede schoenen te lopen. Dit doe je op eerste loop schoenen. Dit zijn stevige, maar soepele schoenen voor baby’s die net beginnen te lopen.

Waarom zijn goede schoenen belangrijk voor baby’s of kinderen?

De voeten zijn volop in ontwikkeling waardoor het belangrijk is om juist in de ze periode de juiste schoenen te dragen. Voorkom voetklachten, knieklachten en rugklachten. Met de juiste schoenen zorg je dat de voeten ondersteund worden waar nodig is.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts