Fivevinger schoenen ”de schoenen met tenen”

schoenen met tenen

Je kent ze vast wel. Schoenen waarbij je alle tenen letterlijk ziet zitten. Al een aantal jaren zijn de fivevinger schoenen een groot succes bij sporters en voor dagelijks gebruik. Maar zijn de schoenen wel goed voor de voeten?

In dit blog vertel ik alles over de fivevingerschoenen ”de schoenen met tenen”.

Wat zijn fivevinger schoenen?

De fivevinger schoenen, ook wel; schoenen met tenen genoemd, zijn schoenen waarbij de voorkant van de schoenen gemaakt zijn met losse teenstukken.

Daarnaast zijn de schoenen niet voorzien van verstevigingen, heeft het een dunne en platte loopzool en een brede teenruimte.

Waarom kiezen voor schoenen met tenen?

De fivevinger schoenen zijn gemaakt om je spieren te versterken. De filosofie van dit soort schoenen is dat je meer gevoel krijgt tijdens het lopen en dat je spieren zelf meer moeten doen om de juiste afwikkeling te maken. Doordat je spieren nu alles zelf moeten doen, train je je spieren optimaal tijdens het lopen of wandelen.

Bij ”gewone” schoenen zijn er diverse verstevigingen ingebouwd, waardoor je spieren ontlast worden.

Is het verstandig om direct te wandelen op fivevinger schoenen?

Mijn advies is om niet in één keer een langere afstand te wandelen op de schoenen met tenen. Probeer de schoenen eerst eens uit op paden of wegen waar je met je blote voeten ook op zou kunnen lopen.

Ga niet direct op bospaden of grindpaden lopen, want daar moeten je voeten eerst echt aan wennen.

TIP: bouw dit schoenen op. Loop eerst een half uurtje tot uurtje en bouw dit langzaam op. Ga steeds een stukje langer lopen wanneer je het gevoel hebt dat dit goed gaat.

Dit zijn beste Fivevinger schoenen – schoenen met tenen

Op dit moment scoren de Vibram fivevinger schoenen het beste op het gebied van schoenen met tenen. Door de fijne loopzool met antislip krijg je hier net wat meer comfort dan bij de meeste andere merken.

Vibram fivevinger schoenen ”schoenen met tenen”

Bekijk hier de nieuwe collectie fivevinger schoenen

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts