Alles over: Orthopedische slippers voor dames en heren

Met goede orthopedische slippers zorg je voor een betere lichaamshouding en verlicht je de druk op je voeten.
Orthopedische slippers - Allesoverschoenen.nl

De meeste voetklachten ontstaan in de zomermaanden of net na de zomer. Dit komt omdat veel mensen met het warmere weer te lang op verkeerde, niet ondersteunende slippers lopen. Hierdoor worden de voeten te veel belast en ontstaan er voetklachten. Door goede orthopedische slippers te dragen voorkom je voetklachten. Ook zorg je ervoor dat de voetklachten niet erger worden. In dit artikel vertel ik je precies welke soorten orthopedische slippers er zijn.

Waarom orthopedische slippers?

De meeste mensen dragen orthopedische slippers vanwege voet, knie en rugklachten. Natuurlijk kan je ook orthopedische slippers dragen omdat dit veel beter voor de voeten is. Je voorkomt hiermee voetklachten en zorgt voor veel meer rust aan de voeten. Door op dit soort slippers te lopen krijg je meer ondersteuning dan bij een ‘gewone’ slipper. Orthopedische slippers verbeteren ook de gehele lichaamshouding.

Wat zijn orthopedische slippers?

Orthopedische slippers zijn slippers die de juiste ondersteuning biedt dat nodig is voor de voeten. De beste orthopedische slippers zijn voorzien van ondersteuning, demping en een goede afwikkeling om de voeten optimaal te ontlasten tijdens het lopen. Daarnaast is het belangrijk dat de slipper stabiel is, zodat je goed rechtop blijft staan.

Waar zijn orthopedische slippers te koop?

Bij speciaalzaken en de betere schoenenwinkels. Natuurlijk zijn er ook platformen zoals Bol.com waar dit soort slippers aangeboden worden.

Bekijk hier het grootste aanbod aan orthopedische slippers

Wat voor orthopedische slippers zijn er?

Diverse slipper of schoenmerken hebben een ruim assortiment aan orthopedische slippers in het assortiment. Dit zijn slippers die net wat meer comfort bieden dan een standaard slipper. Hieronder een overzicht van de beste en meest populaire orthopedische slippers voor dames en heren.

Orthopedische slippers dames

Bij het woordje ‘orthopedisch’ denken de meeste mensen direct aan slippers die op maat gemaakt worden. Niet mooi zijn en geschikt zijn voor je moeder of oma. Gelukkig is dat niet het geval. Er zijn genoeg hippe orthopedische slippers die standaard verkrijgbaar zijn. Dit zijn de meest populaire orthopedische slippers voor dames:

Lucovitaal Orthopedische slippers dames

De slippers zijn verkrijgbaar vanaf maat 35-36 t/m 45-46.

Flip Flops Orthopedische slippers dames

De slippers zijn verkrijgbaar vanaf maat 35 t/m 43. De Flip Flops vallen wat qua maat wat kleiner uit.

Heren orthopedische slippers

Net als bij de dames slippers zijn er voor heren ook diverse soorten verkrijgbaar. Hieronder een overzicht van de twee meest populaire orthopedische slippers voor heren.

Lucovitaal Orthopedische slippers heren

De slippers zijn verkrijgbaar vanaf maat 35-36 t/m 45-46.

FitFlop slippers heren

De slippers zijn verkrijgbaar vanaf maat 41 t/m 46. De prijs van de FitFlop slippers varieert tussen de €69.95 en €99.95.

Lucovitaal orthopedische slippers

Misschien wel één van de meest populaire orthopedische slippers, Lucovitaal orthopedische slippers. Dit heeft alles te maken met het comfort, de scherpe prijs en de goede kwaliteit.

De slippers zijn in het zwart verkrijgbaar en zien er uit als een normale slipper. Niemand heeft dus in de gaten dat jij op speciale slippers loopt. Alleen jij merkt het! Je merkt namelijk direct dat je op kussentjes loopt, meer ondersteuning krijgt en met name: rust aan de voeten krijgt. Lucavitaal slippers koop je al voor €24.99.

Bekijk hier het aanbod aan Lucovitaal orthopedische slippers

Flip Flops orthopedische slippers

Leuke slippers en ook nog eens goed voor de voeten, dat zijn de FlipFlops orthopedische slippers. De Flip Flops zijn in diverse kleuren en variaties verkrijgbaar. De FlipFlops zorgen direct voor een betere houding en meer rust aan de voeten.

De FlipFlops zijn verkrijgbaar bij Wiseway en kosten zijn €60,-.

Orthopedische slippers voor steunzolen

Natuurlijk is het mogelijk om jouw steunzolen te laten verwerken in een paar slippers. Dan krijg je orthopedische slippers op maat. Het kan gelukkig ook wat eenvoudiger. Er zijn diverse goede slippers verkrijgbaar waar jij je steunzool in kunt verwerken. De meest verkochten orthopedische slippers die geschikt zijn voor steunzolen zijn de FinnComfort slippers. Dit zijn orthopedische slipper voor steunzolen waar je gemakkelijk de huidige inlegzool uit kunt halen en je eigen steunzool in kunt doen.

Bekijk het aanbod aan FinnComfort slippers hier!

Orthopedische slippers voor hielspoor

Hielspoor is een vervelende voetklacht die een langere tijd kan aanhouden. Hielspoor komt meestal door een overbelasting van de peesplaat. Dit kan komen door veel wandelen of staan, maar ook door verkeerde of te platte schoenen en slippers. Het is daarom belangrijk om de juiste slippers te dragen om de hielspoor pijn te verlichten of juist te voorkomen.

In een eerder geschreven artikel vertelde ik wat de beste slippers voor hielspoor zijn. In dit geval zou ik adviseren om de FitFlop slippers te dragen of de slippers van Xsensible.

Kenmerken van orthopedische slippers voor hielspoor

Bij hielspoor klachten is het belangrijk om je hak de nodige rust te geven. Met slipper voor hielspoor klachten, merk je direct een verlichten aan de voeten. Dit zijn de kenmerken van orthopedische slippers voor hielspoor.

  • Demping (vering) over de hele loopzool
  • Ondersteuning
  • Stabiel
  • Goede afwikkeling

Orthopedische slippers op maat

Heb je echt last van je voeten, knieën of rug, maar wil je toch een leuke slipper dragen? Dan is dit misschien wel de oplossing die je zoekt. Het is namelijk mogelijk om steunzolen aan te laten meten en dat te verwerken in een slipper. Zo heb je de optimale ondersteuning in een slipper uitvoering. Er zijn een aan specialisten op het gebiedt van orthopedische slippers op maat. Denk hierbij aan Fitsfootweat.nl.

Wat zijn goede orthopedische slippers?

Slippers van de merken: FlipFlops, Xsensible, FitFlop en Lucovitaal.

Zijn er orthopedische slippers voor steunzolen?

Ja. Je kan goede slippers kopen waar je eigen steunzolen in kunnen, maar je kunt ook slippers laten maken met de steunzolen er in verwerkt.

Total
0
Shares
1 comment
  1. Mijn vader heeft veel last van zijn voeten. Hij loopt in de zomer graag op slippers, dus hij zag er tegenop om altijd dichte orthopedische schoenen te moeten dragen. Het is fijn dat orthopedisch schoeisel niet beperkt is tot dichte schoenen, maar dat slippers ook zeker een optie zijn. Ik zal dit artikel naar hem doorsturen, hij vindt dit vast fijn om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts