Wat voor schoenen Padel?

Ben jij ook begonnen met Padel? In dit artikel vertel ik je wat voor schoenen bij Padel geschikt zijn. Je leest het bij Allesoverschoenen.nl

Wie kent het niet. De sport Padel is vanuit het niets gekomen en is niet meer weg te denken. Niemand had verwacht dat het in zo’n korte periode, zo populair zou worden. In de steden is het al een langere tijd erg populair. Langzaam zie je dat de kleinere dorpen ook Padel- banen gaan openen. Wel is het voor veel mensen nog onbekend wat voor schoenen je het beste kunt gebruiken. In dit artikel ga ik je op weg helpen en  vertel ik je wat voor schoenen bij Padel nodig zijn.

Welke merken schoenen Padel?

Heel wat merken zijn op de razend populaire sport Padel gedoken. Maar welke merken zijn nou echt goed die Padel schoenen brengen. Padel is een sport die afstamt van tennis. Mijn mening is dan ook dat je het beste kunt kijken bij de tennismerken. Dit zijn merken die al tijden actief zijn met het produceren van goede schoenen voor de bewegingen die je maakt bij tennis en Padel. Voor jou de beste schoenmerken voor Padel op een rij:

Dit zijn de beste merken die Padel schoenen maken. Uiteraard vind je ook Padel schoenen van merken zoals Adidas en Nike. Hier heb ik zelf nog geen ervaring mee en durf ik niet te veel over te vertellen. Zelf ben ik van mening dat een merk met jarenlange ervaring in ‘ongeveer’ dezelfde sport, net wat beter is dan een sportmerk dat hier niet in gespecialiseerd is.

Wat voor schoenen Padel?

Omni profiel - wat voor schoenen padel
Omni-profiel Padel schoenen

Nu je weet bij welke merken je het beste kunt kijken voor Padel schoenen, is het ook belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het aankopen van Padel schoenen. Niet iedere Padelschoen is namelijk even goed. En is een speciale Padelschoen wel nodig? Ik ga je vertellen wat voor schoenen Padel.

Om te beginnen is het belangrijk om te bekijken op wat voor Padel baan je gaat spelen. Padel is een wendbare sport, waarbij je veel stevigheid en grip nodig hebt.

De meeste Padel banen zijn gemaakt met gras of gravel. Soms ook nog wel eens met beton. De schoenen die hiervoor gebruikt worden zijn vaak vergelijkbaar met tennisschoenen.

Visgraat profiel - wat voor schoenen padel
Visgraat-profiel Padel schoenen

Schoenen met een Omni-profiel zijn het meest geschikt voor alle drie de banen. Dit profiel is te herkennen aan het vissengraat profiel en de puntjes erin. Dit zorgt voor veel grip en stevigheid tijdens een potje padel.

Als je zelf vind dat je juist niet de meest stevige en gripvolle zool wilt hebben, dan kan een visgraat- profiel ook voldoende zijn. Dit is een zool die wel de juiste stevigheid bied, maar net wat makkelijker door glijd als de Omni-profiel zool.

Niet alleen je schoenen zijn belangrijk bij de sport Padel. Bekijk hier ook het aanbod aan kleding en hier het aanbod aan Padel rackets!

Zit er verschil tussen tennisschoenen en Padel schoenen?

Padel schoenen hebben net iets meer grip dan de tennisschoenen. Vaak lijken de schoenen heel erg op elkaar, alleen er word net een andere onderlaag gebruikt, waardoor er wel degelijk verschil tussen zit. Zeker omdat het een behendige sport is waarbij je veel stevigheid nodig hebt adviseer ik dan ook op goed te kijken wat voor schoenen Padel, voor jou geschikt is.

Wat voor schoenen Padel is voor iedereen anders

Het is heel erg persoonlijk wat voor schoen jij lekker vind zitten. Iedere voet is ten slotte anders. Heb je een wat vollere voet of juist een hele slanke voet. Laat je daarom goed adviseren welke schoen goed voor jou is. Wil je liever online Padel schoenen kopen, dan adviseer ik om goed de beschrijving van de artikelen te lezen. Hier zie je vaak staan hoe de schoenen vallen qua maat.

Mijn advies is om bij de tenen één centimeter aan ruimte over te houden. Door de snelle bewegingen die je maakt is extra ruimte nodig om voetklachten te voorkomen. Bij ruimte gebrek kunnen knobbels op de tenen ontstaan of je kan blauwe nagels krijgen. Dit wil je natuurlijk niet!

Total
6
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Related Posts