Hoe vind je de juiste schoenmaat?

De juiste schoenmaat is essentieel om lekker te lopen. Je vind hier alle tips die je nodig hebt voor het kiezen van de juiste schoenmaat.
Juiste schoenmaat bepalen

De juiste schoenmaat vinden kan moeilijk zijn. Dit komt mede omdat ieder merk of model schoen net een beetje anders uitvalt qua schoenmaat. Bij het kiezen van de juiste schoenmaat kun je letten op een aantal factoren. Lees het hier!

#01 Begin met het opmeten van je voeten

juiste schoenmaat
Shop direct: schoenmaat meter

Je begint altijd met het opmeten van je voeten. Bij de meeste mensen is de linkervoet net wat groter dan de rechtervoet. Doe dit zo nauwkeurig mogelijk in een staande positie. Wij noemen dit een half- belaste positie. De voeten zijn namelijk net wat groter als je de voeten meet in een staande positie in plaats van een zittende positie.

Wanneer je jouw voeten gemeten hebt, kan het oriënteren op een paar leuke schoenen gaan beginnen. Let er wel op: de schoenmaat die je gemeten hebt, is een richtlijn. Niet iedere schoen valt het zelfde. Lees verder, hoe je hier mee om kunt gaan. Zo kun je toch de juiste schoenmaat kiezen per schoen.

#02 Elke schoen valt anders

Het is best lastig. Iedere schoen valt net een beetje anders, waardoor het heel lastig is om de juiste schoenmaat te bepalen. In grote lijnen kun je wel zeggen dat:

  • Sportmerken klein uitvallen (hiervan heb je meestal één maat groter nodig).
  • Schoenmerken normaal tot groot uitvallen (gebruik je normale schoenmaat die je opmeet).

In grote lijnen weet je nu hoe bepaalde schoenen uitvallen qua maat. Regelmatig zie je bij verschillende webwinkels een beschrijving erbij staan hoe de schoenen qua maat vallen. Vergelijk de schoenen op verschillende websites om zo tot de juiste maat te kunnen komen. Op deze manier kan je precies zien of een schoen klein of groter valt.

#03 Let op de vorm van de schoenen

Iedere schoen heeft een andere vorm. Net als jouw voeten. Probeer erop te letten dat de vorm redelijk overeen komt met jouw voeten. Wanneer je een wat spitser model schoen zoekt, heb je vaak net wat meer over- lengte nodig als bij een normale schoen. Dit komt omdat anders de kleine teen in verdrukking komt.

Zijn jouw voeten net wat breder of juist wat smaller, let dan ook goed op de breedte maten van de schoenen. Dit kan ervoor zorgen dat de schoenen net wat ruimer zijn dan gemiddeld of juist wat smaller zijn.

#04 Bekijk het maattabel of product- informatie

Gelukkig zie je bij elk product dat je online wilt kopen wel een beschrijving. Bij de één net wat duidelijker als bij de ander, maar hij staat er vrijwel altijd. Door dit goed te lezen of eventueel te vergelijken op een andere website kun je meestal wel een goede inschatting maken of een schoen klein of groot valt.

#05 Voetklachten?

Dit is niet echt een tip om te bepalen of een schoen de juiste schoenmaat bevat, maar wel bepalend of een schoen past bij de voeten. Wanneer je voetklachten hebt, is het belangrijk om te kijken wat voor klachten je hebt en wat voor schoenen daarvoor geschikt zijn. Zo zijn er schoenen voor na een enkelbreuk maar ook schoenen voor hielspoor klachten. Op deze manier kun je specifiek jouw klachten verminderen met goed passende schoenen.

 

 

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gele klompen sloffen bij Allesoverschoenen.nl

Gele pantoffel klompen

Ben jij opzoek naar een paar gele pantoffel klompen? Lees hier alles over verschillende Hollandse klompen bij Allesoverschoenen.nl
Lees meer