Nike Air max in de wasmachine: wel of niet slim?

Zijn je Nike Air max aan een wasbeurtje toe? Na het lezen van dit artikel weet je of het verstandig is om je sneakers in de wasmachine te doen!
Nike Air max in de wasmachine

Naar een festival geweest en zien je Nike Air max er niet meer uit? Dit gebeurd heel veel! Wij krijgen dagelijks de vraag hoe je het beste je Nike Air max kunt wassen en of je Nike Air max in de wasmachine kunnen.

Waarom sneakers wassen in de wasmachine?

Gemak! Het klinkt natuurlijk ideaal. Je stopt je sneakers in de wasmachine en ze komen er weer helemaal fresh uit! Helaas. Zo makkelijk is het niet. In dit artikel laat ik zien wat er gebeurd als je sneakers in de wasmachine doet en wat mijn conclusie hier over is.

© Allesoverschoenen.nl

Redenen om Nike Air max te wassen in de wasmachine

Dit zijn de meest voorkomende redenen waarom veel de vraag stellen of Nike Air max te wassen zijn in de wasmachine:

  • Vieze veters
  • Vlekken
  • Flink nat geworden
  • Binnenzool stinkt

Kunnen Nike Air max in de wasmachine?

Je favoriete paar sneakers draag je natuurlijk overal. Dagelijks, op een feestje, in de kroeg, waar je ook bent. Je sneakers hebben dus behoorlijk wat te verduren.

Het komt dan ook regelmatig voor dat je je sneakers bekijkt en denkt, hoe ga ik dit ooit nog schoon krijgen. Ook jij kent dit vast wel. Geen idee meer? Dan komt bij veel mensen de wasmachine in gedacht. Ik doe mijn Nike Air max in de wasmachine als laatste redmiddel. Maarja, is dit wel zo slim? Online lees je veel verschillende verhalen over schoenen in de wasmachine en daarom heb ik het voor je uitgeprobeerd. Met een oud paar Nike air max die behoorlijk vies zijn heb ik getest of het mogelijk is om je Nike air max in de wasmachine te doen. Hieronder zie je het resultaat!

Op hoeveel graden Nike Air max in wasmachine?

In het filmpje zie je hoe mijn Nike Air max in de wasmachine gaan en hoe ze eruit komen. Ik heb een kort programma aangezet op 30 graden. Zo is de kans op krom trekken van je sneakers minder groot. Hoe hoger de graden van je wasmachine, hoe eerder je sneakers zullen krom trekken.

Hoe kan je Nike Air max het beste schoonmaken en reinigen?

Dit ligt er maar net aan wat er gedaan moet worden en van welk materiaal je Nike Air max zijn. Zijn je Nike Air max van suéde dan vraagt het om een andere behandeling is glad leer of stof. In diverse blogs vertel ik je hoe je welk materiaal het beste kunt behandelen. Bekijk hiervoor onze schoenonderhoud pagina. Heb je vragen of het schoonmaken of reinigen van je sneakers? Stuur ons dan een berichtje. Wij helpen je graag verder!

Toch je Nike Air max in de wasmachine doen?

In een eerder geschreven artikel ‘schoenen in de wasmachine‘ vertel ik je stap voor stap hoe je toch Nike Air max in de wasmachine kunt wassen. In onze video zie je natuurlijk ook hoe dit gaat. Ondanks dat ik het niet adviseer, kan je het altijd proberen. Lees het artikel goed door om dit zo zorgvuldig mogelijk te doen. Het kan namelijk schade aan je wasmachine toe brengen en je Nike Air max nog meer beschadigen.

Conclusie!

Doe geen sneakers in de wasmachine! Het is niet goed voor je wasmachine en ook niet goed voor je sneakers. Je wasmachine kan beschadigd raken en je sneakers worden er niet beter op. Mijn Nike Air max schoenen zijn krommer geworden aan de voorzijde en het materiaal is harder geworden. Dit is een gevolg van het kletsnat worden en daarna opdrogen.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer