Beste wandelschoenen voor in de stad

Wil jij de beste wandelschoenen voor in de stad kopen? Bij Allesoverschoenen.nl lees je alles over de beste wandelschoenen kopen!
Beste wandelschoenen voor in de stad

Wandelen is helemaal van nu. Sinds de pandemie is wandelen één van de meeste groeiende sporten dat er is. Veel mensen zijn begonnen met wandelen tijdens de corona crisis omdat er voor de rest geregeld geen andere sport te doen was. Het grote voordeel van wandelen, is dat je dit kunt doen wanneer het jou uitkomt. Nu we weer op weg zijn naar ‘ het normaal ‘ blijkt nog steeds dat wandelen een hot item is.

Zeker bij de beginnende wandelaar, die tijdens de pandemie gestart is op een paar oude gympen zie je een verschuiving naar behoefte naar goede wandelschoenen. Heel logisch ook, je kunt veel lekker makkelijker en comfortabeler lopen op een goed paar wandelschoenen. Of je nou een paar goede wandelschoenen voor in de stad wilt hebben of voor een langere afstand, beide is erg belangrijk! In deze schoenen blog lees je alles over wandelschoenen en wat de beste wandelschoenen voor in de stad is.

Opzoek naar de beste wandelschoenen voor in de stad?

Wanneer je in de stad gaat wandelen, dan hebben wij het over de wat kortere afstanden. Over het algemeen loop je dan tussen de 5 a 10 kilometer. In dit geval adviseren wij een paar licht- gewicht wandelschoenen. Licht gewicht wandelschoenen zijn er van diverse merken. Ik zet de beste wandelschoenmerken voor jou op een rij:

 • Lowa wandelschoenen
 • Lowa Innox beste wandelschoenen voor in de stad
  Bekijk aanbod: Lowa wandelschoenen

  Meindl wandelschoenen

 • Hanwag wandelschoenen
 • Gri-sport wandelschoenen
 • Xsensible wandelschoenen

Dit zijn de betere merken als het gaat om wandelschoenen. Het merk Lowa is op het moment van schrijven de hoofdsponsor van de Nijmeegse vierdaagse. Hier is een mooie collectie voor gemaakt van licht- gewicht wandelschoenen.

Beste wandelschoenen voor in de stad van Xsensible

Een nog relatief onbekend merk voor veel wandelaars is het merk Xsensible. Xsensible schoenen is een modisch- comfort schoenenmerk dat sinds 2016 een omslag heeft gemaakt in zijn productie proces. Het merk is zich volledig gaan richten op een uniek concept met een balanspunt in de schoenen. Lees hier meer over het unieke concept. Sinds een aantal jaar zijn er ook Xsensible wandelschoenen te verkrijgen. De schoenen zien er leuk en sportief uit, maar lopen fantastisch! Dit zijn één van de beste wandelschoenen voor in de stad. Zo kun je toch een leuke wandelschoen dragen dat heerlijk loopt voor in de stad.

Lowa wandelschoenen voor in de stad

Wil je liever van een wandelschoenenmerk goede wandelschoenen kopen, dan adviseren wij het merk Lowa wandelschoenen. Het merk heeft een uitgebreid aanbod in diverse categorieën. Als het gaat om de beste wandelschoenen voor in de stad, dan adviseren wij om schoenen uit te kiezen uit de categorie A. Dit zijn de meest lichte wandelschoenen. Wij zetten een aantal goede wandelschoenen voor in de stad voor jou op een rij:

 • Lowa innox Pro
 • Lowa Riva GTX
 • Lowa Walker

Lowa heeft een uitgebreid assortiment in hoge wandelschoenen en lage wandelschoenen. Wanneer je een waterdichte wandelschoen zoekt, dan staat er over het algemeen GTX bij. Dit betekent: Gore-Tex. Gore-Tex is een membraan dat ervoor zorgt dat je schoenen 100% waterdicht zijn. De schoenen blijven wel goed door ventileren.

Het is belangrijk om te kijken hoe lang jij met je wandelschoenen kunt doen. Lees daarom de blog: ‘Hoe lang gaan wandelschoenen mee‘ om er voor te zorgen dat je niet te lang op je schoenen blijft door lopen. Zo voorkom je klachten!

Wandelschoenen kopen? Let hier op!

Wil jij de beste wandelschoenen kopen voor in de stad? Of juist voor een lange afstand? Let hier op bij het aanschaffen van een paar wandelschoenen! Heel veel mensen hebben in hun hoofd, ‘ ik heb altijd maatje 40 ‘ Bij wandelen is dit helaas niet het geval! Let erop dat je bij het wandelen altijd minimaal één maat groter koopt dan dat je normale schoenmaat is. De voeten zetten meer uit dan normaal, waardoor je ook meer ruimte bij de tenen nodig hebt.

Naast de lengte maat, is de breedte maat ook erg belangrijk. Zorg dat de schoenen goed aansluiten, maar niet knellen. Wanneer een schoen te breed is, geeft de schoen te weinig ondersteuning en krijg je eerder vermoeiende voeten.

Wanneer je een geheel waterdichte schoen wilt hebben, kun je het beste schoenen uitkiezen die van Gore-Tex gemaakt zijn of van het Dry-X systeem gemaakt zijn. Dit is een membraan dat aan de binnen kant van de schoenen gewoven zit, dat er voor zorgt dat je schoenen 100% waterdicht zijn.

Wandelschoenen zijn er in vier categorieën. Wat jij wilt met de schoenen is het meest belangrijke. Wil jij in de bergen wandelen, in de bossen of juist een lekker rondje door de stad maken? Het is belangrijk om dit goed te bepalen om zo de juiste schoenen uit te kunnen kiezen.

Wil jij meer tips over het kopen van wandelschoenen? Lees dan ook eens de volgende blogs:

 

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts