Nike Air Force 1 maat 40: een populaire zoektocht

Het razend populaire model: Nike Air Force 1 is met name in maat 40 ongekend populair.
Nike Air Force 1 maat 40

Ik krijg dagelijks aanvragen binnen met vragen over schoenen of tips voor onderhoud. Een vraag die er echter tussenuit springt is de beschikbaarheid van de Nike Air Force 1 maat 40. Waarom dit zo is, lijkt voor de hand. Nike Air Force 1 is namelijk een unisex model en gezien maat 40 redelijk in de buurt komt van de gemiddelde schoenmaat van de mens (39.38), blijkt uit een onderzoek van Shoeline. In dit artikel doe ik dan ook iets bijzonders: ik licht één schoen uit, van één specifiek merk, in één specifieke maat: welkom in het uit de hand gelopen onderzoek naar de Nike Air Force 1 maat 40.

Hoe vallen Nike Air Force 1 schoenen qua maat?

In een eerder geschreven artikel vertelde ik al meer over de Nike Air Force 1 schoenen en hoe de populaire schoenen qua maat uitvallen in vergelijking met de andere Nike modellen.

De Nike Air Force 1 valt net wat slanker en kleiner uit dan de gemiddelde Nike schoenen. Zeker bij een kleinere voet is het verstandig om een halve maat groter te bestellen.

Vergelijk je de Nike Air Force 1 schoenen met een schoenenmerk zoals Dr. Martens of Nubikk, dan kan je het beste één maat groter bestellen van de Nike Air Force 1 schoenen.

Waarom is specifiek de Nike Air Force 1 maat 40 zo populair?

Er zijn eigenlijk vier redenen waarom de Nike Air Force 1 maat 40 zo populair is. De meest voor de hand liggende is zoals ik eerder vertelde, de gemiddelde schoenmaat van de mens is 39.38. De Nike Air Force 1 schoenen vallen wat kleiner en slanker uit, waardoor je eerder op een maat 40 uit komt, dan op een maat 39. Dit licht dus helemaal in de lijn van de gemiddelde schoenmaat.

Ook is het een unisex model, waardoor je voor dames en heren deze maat kunt bestellen.

Een aspect is ook dat de kinderen van tegenwoordig steeds groter woorden en krijgen daarbij ook een grotere schoenmaat. Hierdoor zie je dat zowel meiden als jongens op een jongere leeftijd al een grote ‘volwassen’ schoenmaat dragen.

Maar misschien wel één van de belangrijkste redenen waarom de Nike Air Force 1 zo populair is, is de prijs. Dit model is scherp geprijsd vergeleken de andere Nike modellen, waardoor het een betaalbare sneaker is die er goed uit ziet.

Het maatlabel van de Nike Air Force 1 in maat 40 © Allesoverschoenen.nl

Top 3 meest populaire Nike Air Force 1 maat 40 sneakers

Sinds het jaar 1982 is het enorm populaire model: Nike Air Force 1 niet meer weg te denken. Als één van de weinige modellen word de Nike Air Force 1 door alle leeftijden gedragen. Dit zorgt er mede voor dat de Nike Air Force 1 maat 40 zo populair is.

#01 Nike Air Force 1 wit

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar stijf bovenaan staat de Nike Air Force 1 in de kleur wit. Het model dat helemaal clean is en geen andere poespas op de schoen heeft. Een hele witte sneaker is natuurlijk ook heel makkelijk. Je kan dit combineren onder een sportieve outfit, maar tegenwoordig ook onder een colbert met wit shirt of overhemd.

Dit is de meest populaire Nike Air Force 1 in maat 40 van dit moment. © Allesoverschoenen.nl

#02 Nike Air Force 1 Shadow pastel kleuren

Sinds dat de Nike Air Force uit kwam in 1982 is het niet meer weg te denken. Het merk Nike blijft innoveren en heeft inmiddels een tal aan verschillende uitvoeringen uitgebracht van de Nike Air Force. De Nike Air Force 1 shadow die in verschillende pastel kleuren verkrijgbaar is is enorm populair bij dames.

Bekijk hier de Nike Air Force 1 Shadow collectie.

#03 Nike Air Force 1 zwart

Black! Dit vind ik persoonlijk ook nog steeds een hele gave sneaker. Eenvoud zorgt bij dit model voor pure uitstraling. Door de eenvoud kan je de sneaker onder elke outfit dragen. Dit model is voor kinderen, dames en heren te dragen waardoor de maat 40 een gewilde maat is.

Bekijk hier de Nike Air Force 1 zwart.

Kan mijn Nike Air Force 1 in de wasmachine?

Mijn advies: doe het niet! Dit is echt zonde van je schoenen. Een enkele keer gaat het goed, maar over het algemeen word het materiaal er niet mooier van. Ook kan de zool loslaten doordat het lijm op lost. Behandel je schoenen daarom met een spray en gebruik een speciaal schoenen- schoonmaakmiddel om ze netjes te houden.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts