Xsensible Carrara review ”mooie verfijnde sneaker”

De Xsensible Carrara is een stevige en comfortabele schoen.
Xsensible carrara review

Xsensible stretchwalker schoenen zijn inmiddels een waar begrip in schoenenland. Bijna overal waar je loopt zie je wel iemand met dit soort schoenen lopen. In het jaar 2015/2016 is het schoenenmerk Xsensible begonnen met het verkopen van de Xsensible stretchwalker schoenen. Het type Carrara is vergelijkbaar met het eerste model. Xsensible Jersey.

Een model waar ik nog geen review over geschreven heb. Genoeg reden dan ook om hier verandering in te brengen!

In mijn Xsensible Carrara review laat ik alles zien van dit type stretchwalker. De bijzonderheden, de eigenschappen, mijn bevindingen en de ervaringen van andere.

Bijzonderheden Xsensible Carrara

Ik begin dit keer mijn Xsensible review met het benoemen van de bijzonderheden van de Xsensible Carrara.

Goed om te weten is dat de Xsensible stretchwalker schoenen, geen ”standaard” schoenen zijn. Het zijn schoenen met een verhaal.

De Xsensible Carrara is een schoen die er net wat verfijnder uitziet als de andere stretchwalker schoenen. Hierdoor is de ”Carrara” geschikt voor mensen die niet een te grove schoen aan de voeten wilt. Dit zijn de bijzonderheden op een rij:

  • Balans blokje in het midden van de loopzool
  • Stretchleer op de voorvoet
  • Afwikkelplaat
  • Gemaakt van leer
  • Hakverhoging
  • Demping in de loopzool
  • Hielversteviging
  • Wijdte maat G

Xsensible Carrara collectie

Bekijk hier de nieuwe collectie van het model: Xsensible Carrara

Eigenschappen Xsensible Carrara

Ik ben mijn Xsensible Carrara review begonnen met het benoemen van de bijzonderheden van dit type stretchwalker. Ik ga nu verder met het toelichten van de eigenschappen.

Balans blokje

Laat ik starten met het balans blokje in het midden van de loopzool. Bij dit type stretchwalker zie je het blokje volledig zitten onder de loopzool. Hierdoor lijkt het blokje een stuk groter dan bij de andere modellen. Dit is niet het geval. Het grote verschil is dat het blokje bij de ”Carrara” volledig zichtbaar is en bij de andere modellen gedeeltelijk of zelfs helemaal niet.

Maar wat doet dit blokje? Het blokje zorgt voor extra stabiliteit bij het stilstaan en lopen. Daarnaast krijg je hierdoor veel stevigheid. In een eerder geschreven artikel: ”Wat is een stretchwalker?” Ligt ik uitgebreid toe wat de werking is.

© Allesoverschoenen.nl

Stretchleer

Een heel aantal stretchwalker schoenen is voorzien van stretchleer. Dit is leer dat samengevoegd is met stretchmateriaal. Hierdoor heeft het de functie dat het mee rekt. Hierdoor zijn de schoenen ideaal te dragen voor mensen met knobbels op de voeten. Denk hierbij aan mensen met een hallux valgus, hallux rigidus of hamertenen.

© Allesoverschoenen.nl

Afwikkelplaat

De afwikkelplaat maakt de schoenen misschien nog wel het meest uniek. Dit is een verstijfde voorvoetplaat die de druk weg neemt bij de voorvoet. Tevens zorgt dit meteen voor een soepele afwikkeling. Een verstijfde voorvoetplaat klinkt stug en hard, maar dat is het niet. Tijdens het lopen ervaar je dat je gedwongen wordt om af te wikkelen.

Een groot voordeel van de afwikkelplaat is dat de druk op je voorvoet minimaal is. Hierdoor is de Xsensible Carrara ideaal voor mensen met voorvoet klachten.

© Allesoverschoenen.nl

Hakverhoging, demping

Wanneer je een platte schoen draagt zonder hakverhoging, ervaar je het meeste belasting aan je voeten. De Xsensible Carrara is voorzien van een hakverhoging in combinatie met heel wat demping. Hierdoor krijgt de voet een stuk meer rust, waardoor je minder snel vermoeiende voeten krijgt. Hierdoor zijn de schoenen ook te dragen voor mensen met hielspoor.

Wijdte maat G

Evenals het model: Xsensible Ponte Vecchio is de Xsensible Carrrara gemaakt in een wijdte G. Dit zorgt ervoor dat de schoenen te dragen zijn voor een smalle tot normale voet. Een bredere voet is niet geschikt voor dit type stretchwalker.

Xsensible-carrara

Xsensible Carrara collectie

Bekijk hier de nieuwe collectie van het model: Xsensible Carrara.

Loopvideo

In onderstaande video zie je hoe ik op de schoenen loop. Ik test hierbij de afwikkeling en stabiliteit van de schoenen.

© Allesoverschoenen.nl

Conclusie Xsensible Carrara review

De Xsensible Carrara schoenen zijn mooie verfijnde schoenen: zien er niet grof uit aan de voeten en voelen stevig en comfortabel aan.

De schoenen zijn voorzien van een fijne afwikkeling in combinatie met demping. Hierdoor zijn de schoenen geschikt om de hele dag op te kunnen lopen. Ook voor kleine wandelingen is de Xsensible Carrara geschikt.

De ventilatie is goed. Leer is een natuurlijk product, waardoor de schoenen optimaal ventileren.

Qua onderhoud scoor de Xsensible Carrara goed. De schoenen zijn goed te onderhouden, mits je de schoenen regelmatig (eens per maand) in sprayt met een speciale protector die geschikt is voor meerdere materialen.

Xsensible-carrara

Xsensible Carrara collectie

Bekijk hier de nieuwe collectie van het model: Xsensible Carrara.

Prijs/kwaliteit verhouding

Nu we klaar zijn met mijn Xsensible Carrara review kan ik nog even stil staan bij de prijs/kwaliteit verhouding. De schoenen zijn gemiddeld te koop voor €219,95. Dit is een hogere prijs voor schoenen. Echter ervaar je direct dat dit niet zomaar een schoen is. De schoenen scoren erg goed en zijn het geld dan ook meer dan waard.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts