Waarom moet je schoenen inlopen?

Een paar nieuwe schoenen? Maar zijn ze nog een beetje hard en stug? In het artikel ‘waarom moet je schoenen inlopen’ geef ik je alle tips!
Waarom moet je schoenen inlopen

Je bent super blij met je nieuwe paar schoenen, maar ze zijn nog wat hard en stug. Helaas moet je vrijwel alle nieuwe schoenen inlopen. De één net wat meer als de ander. In dit artikel vertel ik, waarom moet je schoenen inlopen en ik geef je de beste tips hoe je dit kunt doen. Zo loop je binnen no-time op wolkjes!

Waarom moet je schoenen inlopen?

Om lekker te kunnen lopen, is het belangrijk om je schoenen goed in te lopen. De reden, waarom moet je schoenen inlopen, komt omdat goede schoenen gemaakt zijn van stevige en duurzame materialen.

Een materiaal zoals leer vervormt zich naar de voeten, waardoor het steeds zachter en comfortabeler gaat zitten. Hoe meer je de tijd neemt voor het inlopen, hoe lekkerder jij straks gaat lopen op je nieuwe paar schoenen! Gun je schoenen dus lekker de tijd om zich langzaam te vervormen naar jouw voeten.

Gevolg als je niet je schoenen inloopt

Een nieuw paar schoenen is altijd verstandig om in te lopen. Als je dit namelijk niet doet, kan je verschillende pijntjes krijgen. Denk hierbij aan de volgende punten:

  • Blaren: Dit is misschien wel één van de belangrijkste redenen, waarom het verstandig is om je nieuwe schoenen goed in te lopen. Het krijgen van blaren komt vaak voor door een drukplek of een wrijving in je schoenen. Als de materialen nog wat harder zijn, is de kans dat je een blaar krijgt een stuk groter.
  • Drukpunten: Een goede schoen sluit stevig om de voeten aan. Als het materiaal nog wat stugger is, kan dit drukpunten veroorzaken.
  • Vermoeide voeten: Je voeten, maar ook de schoenen zijn nog niet ‘gewend’ om veel kilometers te maken. Laat je voeten en de schoenen daarom een beetje wennen aan elkaar. Het klinkt gek, maar door de tijd te nemen, vervormt de schoen steeds een beetje meer naar de voeten. Hierdoor gaan de schoenen steeds lekkerder zitten, waardoor je minder snel vermoeiende voeten krijgt.

5 beste tips om je schoenen in te lopen

Waarom moet je schoenen inlopen-dikke sokkenWaarom moet je schoenen in lopen, is nu wel duidelijk. Ik geef je de 5 beste tips hoe je dit het beste kunt doen.

  1. Begin met korte afstanden: Dit is misschien wel de belangrijkste tip om je schoenen in te lopen. Het is verstandig om je nieuwe paar schoenen, eerst te gebruiken voor wat kortere afstanden. Bijvoorbeeld een klein boodschapje of een klein rondje buiten. Zo kunnen je schoenen langzaam vormen naar de voeten.
  2. Draag de schoenen in de ochtend: In de ochtend zijn je voeten nog koud. Hierdoor ook een fractie kleiner dan later op de dag. Loop je schoenen op deze manier uit, zodat ze ook in de middag en avond daarna lekker gaan zitten.
  3. Draag dikke sokken: Met een paar dikke sokken, zitten je voeten een stukje strakker in de schoenen. Hierdoor loop je de schoenen wat makkelijker uit.
  4. Laat je schoenen oprekken: Bij een goede schoenenwinkel of bij een schoenmaker kan je je schoenen altijd een klein beetje laten oprekken. Dit kan net het verschil zijn dat je nodig hebt.
  5. Natte krant: Een paar natte kranten in je schoenen zorgen ervoor dat het leer goed nat word aan de binnenkant. Ga daarna een stukje lopen met de schoenen zodat het leer goed kan vormen naar de voeten.

Andere bekeken ook:

 

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts