Schoenen voor in de zorg!

Werk jij in de zorg en heb je steeds last van vermoeiende voeten? Lees hier dan alles over goede schoenen voor in de zorg!

Steeds meer mensen werken in de zorg sinds de pandemie. Logisch want de zorg is nog nooit zo nodig geweest als nu. Ongemerkt loop je in de zorg heel wat kilometers af. Wat veel mensen onder schatten is dat hierbij goede schoenen erg belangrijk zijn. Door al die kilometers en de hele dag op je voeten staan, krijg je al snel vermoeide voeten of voetproblemen als je hier niet op let. Om voeten te ontlasten bij veel staan of lopen zijn er een aantal mogelijkheden wat het verschil kan maken. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

  • Goede schoenen
  • Schoenen met een afwikkelplaat
  • Steunzolen

Deze drie opties zijn er om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten.

Goede schoenen voor in de zorgGoede schoenen voor in de zorg

Omdat je heel wat kilometers maakt en vrijwel de gehele dag op je voeten staat, is het erg belangrijk om goede schoenen te dragen. Maar wat is nu een goede schoen? Wij adviseren je om op een aantal punten te letten bij het kopen van goede schoenen voor in de zorg.

  1. Let op een goede versteviging in de hiel
  2. Koop leren schoenen, dit geeft meer stevigheid en ademt beter door
  3. Ondersteunend voetbed

Wanneer je een goede schoen koopt met deze punten erin verwerkt, zorg je in ieder geval voor veel minder snel vermoeide voeten.

Schoenen met een afwikkelplaat

Niet veel mensen weten wat een afwikkelplaat is. Schoenen met een afwikkelplaat, zijn schoenen met een verstijving in de voorvoet. Dit is een ronde plaat, dat ervoor zorgt dat je vrijwel geen belasting aan de voorvoet kunt krijgen. Dit soort schoenen zijn ook ideaal voor die gene met een verstijfde grote teen of snel vermoeide voeten. Uiteraard ook voor mensen die gewoon veel lopen!

Schoenen met steunzolen voor in de zorg

Een steunzool is voor veel mensen nog steeds een taboe. Je denkt al snel aan minder leuke schoenen en elke keer het gewissel van je zooltjes. Maar eigenlijk valt dit best mee! De schoenen zijn niet meer te onderscheiden met andere schoenen waar dit niet in kan. Een steunzool zorgt ervoor dat je de juiste ondersteuning voor jouw voeten krijgt. Dit zorgt direct voor minder belasting aan je voeten en hierdoor ook dat je minder snel vermoeide voeten krijgt.

Xsensible schoenen voor in de zorgGoede schoenen voor in de zorg bij allesoverschoenen.nl

De schoenen die wij het meest geschikt vinden voor in de zorg zijn van het merk Xsensible. Sinds 2016 heeft het merk Xsensible schoenen een switch gemaakt in het ontwerpen van schoenen. Voorheen waren dit degelijke schoenen voor een ouder publiek, maar sinds 2016 is dit een hip concept voor die gene die veel lopen! Je kunt dus gewoon leuke sneakertjes scoren die ook nog eens goed voor je voeten zijn. De Xsensible stretchwalker schoenen zijn gemaakt met een uniek balans punt. Dit zorgt voor de juiste stevigheid. Daarnaast heeft de Xsensible stretchwalker een kleine hakverhoging waardoor je de druk van je lichaamsgewicht verspreid over je hele voet. In de voorzijde van de schoenen zit een afwikkelplaat. Hierdoor krijg je nauwelijks nog belasting aan je voorvoeten. Loop jij dus veel en zoek je goede schoenen voor in de zorg? Dan is dit wellicht wel het gene wat jij zoekt!

Wil je meer weten over schoenen? Lees dan de andere blogs: ‘ Voetklachten, wat te doen? ‘ ‘ Xsensible stretchwalker schoenen ‘ ‘ Wat zijn goede wandelschoenen?

Total
1
Shares
2 comments
  1. Een ondersteunend voetbed vind ik zelf ook belangrijk. Daarnaast moeten mijn zolen ook in de schoenen passen. Wanneer ik in de toekomst een nieuw paar nodig heb, let ik op de versteviging in de hiel. Hier heb ik eerder nooit op gelet, goede tip!

    1. Hi Vincent, Goede schoenen zijn erg belangrijk en hier komt dan ook het één en ander bij kijken. Graag gedaan voor de tip! Mocht je verdere vragen hebben over schoenen dan kun je altijd bij ons terecht! En blijf uiteraard onze pagina volgen. Hier vind je alle tips en nieuwtjes als het gaat om schoenen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts