Schoenen voor in de zorg!

Werk jij in de zorg en heb je steeds last van vermoeiende voeten? Lees hier dan alles over goede schoenen voor in de zorg!

Steeds meer mensen werken in de zorg sinds de pandemie. Logisch want de zorg is nog nooit zo nodig geweest als nu. Ongemerkt loop je in de zorg heel wat kilometers af. Wat veel mensen onder schatten is dat hierbij goede schoenen erg belangrijk zijn. Door al die kilometers en de hele dag op je voeten staan, krijg je al snel vermoeide voeten of voetproblemen als je hier niet op let. Om voeten te ontlasten bij veel staan of lopen zijn er een aantal mogelijkheden wat het verschil kan maken. Hieronder zet ik ze voor je op een rijtje.

 • Goede schoenen
 • Schoenen met een afwikkelplaat
 • Steunzolen
 • Hulpmiddelen voor in je schoenen

Deze vier opties zijn er om te voorkomen dat je last krijgt van je voeten. Ik zal alle vier de punten met je doornemen zodat jij weet welke goede schoenen voor in de zorg geschikt zijn voor jou. Uiteraard vertel ik je ook wat je nog meer kan doen dan alleen een paar goede schoenen.

Goede schoenen voor in de zorg

Goede schoenen voor in de zorg
Shop direct: Xsensible schoenen

Omdat je heel wat kilometers maakt en vrijwel de gehele dag op je voeten staat, is het erg belangrijk om goede schoenen te dragen. Maar wat is nu een goede schoen? Wij adviseren je om op een aantal punten te letten bij het kopen van goede schoenen voor in de zorg.

 1. Let op een goede versteviging in de hiel
 2. Koop leren schoenen, dit geeft meer stevigheid en ademt beter door
 3. Ondersteunend voetbed

Wanneer je een goede schoen koopt met deze punten erin verwerkt, zorg je in ieder geval voor veel minder snel vermoeide voeten.

Bekijk hier ook andere handige artikelen voor in de zorg! 

Schoenen met een afwikkelplaat

Niet veel mensen weten wat een afwikkelplaat is. Schoenen met een afwikkelplaat, zijn schoenen met een verstijving in de voorvoet. Dit is een ronde plaat, dat ervoor zorgt dat je vrijwel geen belasting aan de voorvoet kunt krijgen. Dit soort schoenen zijn ook ideaal voor die gene met een verstijfde grote teen of snel vermoeide voeten. Uiteraard ook voor mensen die gewoon veel lopen!

Schoenen met steunzolen voor in de zorg

Een steunzool is voor veel mensen nog steeds een taboe. Je denkt al snel aan minder leuke schoenen en elke keer het gewissel van je zooltjes. Maar eigenlijk valt dit best mee! De schoenen zijn niet meer te onderscheiden met andere schoenen waar dit niet in kan. Een steunzool zorgt ervoor dat je de juiste ondersteuning voor jouw voeten krijgt. Dit zorgt direct voor minder belasting aan je voeten en hierdoor ook dat je minder snel vermoeide voeten krijgt.

Hulpmiddelen om lekkere te lopen

Hielspoor element voor moeilijke voeten
Shop direct: hielspoor element

In sommige gevallen is een goede schoen niet goed genoeg. Dit kan komen door het gevoel wat iemand ervaart, maar ook door verschillende voetenklachten.

Schoenen zoals de Xsensible stretchwalker zijn het meest comfortabel. Als je hierbij een steunzool draagt, zou het over het algemeen voldoende moeten zijn om hier de hele dag lekker op te kunnen lopen. Is dit niet het geval? Kijk dan naar het probleem. Waar blijf je last houden. Dit is heel persoonlijk. Iedere voet is anders en ook de klachten verschillen per persoon.

Voorvoet zool voor smalle voeten
Shop direct: voorvoet inlegzool

Over het algemeen ervaren wij dat iemand meer hakhoogte in een schoen wil, om de hak te ontlasten. Dit komt vaak bij hielspoorklachten naar voren. Gebruik hiervoor een hielspoor element.

Een ander punt kan zijn dat je teveel loze ruimte bij de voorvoet hebt. Daardoor ervaar je wrijving en een irritatie bij de voorvoet. Probeer een kleine voorvoet- verhoging om de schoenen beter te laten aansluiten.

Xsensible schoenen voor in de zorg

Goede schoenen voor in de zorg bij allesoverschoenen.nl
Bekijk aanbod: Xsensible schoenen

De schoenen die wij het meest geschikt vinden voor in de zorg zijn van het merk Xsensible schoenen. Sinds 2016 heeft het merk Xsensible schoenen een switch gemaakt in het ontwerpen van schoenen. Voorheen waren dit degelijke schoenen voor een ouder publiek, maar sinds 2016 is dit een hip concept voor die gene die veel lopen! Je kunt dus gewoon leuke sneakertjes scoren die ook nog eens goed voor je voeten zijn. De Xsensible stretchwalker schoenen zijn gemaakt met een uniek balans punt. Dit zorgt voor de juiste stevigheid. Daarnaast heeft de Xsensible stretchwalker een kleine hakverhoging waardoor je de druk van je lichaamsgewicht verspreid over je hele voet. In de voorzijde van de schoenen zit een afwikkelplaat. Hierdoor krijg je nauwelijks nog belasting aan je voorvoeten. Loop jij dus veel en zoek je goede schoenen voor in de zorg? Dan is dit wellicht wel het gene wat jij zoekt!

Skechers voor in de zorg

Het dragen van goede schoenen is altijd belangrijk. Maar helemaal als je in de zorg werkt. Je staat en loopt behoorlijk wat meters af op een dag. Goede stevige schoenen of juist zachte schoenen met veel demping, verlicht de belasting aan de voeten. Skechers voor in de zorg kan dan ook zeker een goede oplossing zijn. Dit zijn de beste Skechers voor in de zorg:

Dames Skechers voor in de zorg

Artikel: Dames Skechers Arch Fit

heren Skechers voor in de zorg - Allesoverschoenen.nl

Heren Skechers voor in de zorg

Artikel: Heren Skechers Arch Fit

Welke hippe schoenen voor verpleegkundige?

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn de Xsensible stretchwalker schoenen uitstekend voor het gebruik van de schoenen voor in de zorg. Daarnaast zijn de Xsensible schoenen ook nog eens hip. Zo kun je als verpleegkundige hippe schoenen toch hippe schoenen dragen en de nodige kilometers hierop maken.

Een tendens dat je ook geregeld in de zorg ziet zijn de klompen voor in de zorg. Met name in de ziekenhuizen kom je dit geregeld tegen. De zachte klompen voor in de zorg zijn in heel wat variaties te verkrijgen. Lees hiervoor de blog: Klompen voor in de zorg! 

Wat zijn goede schoenen om de hele dag op te kunnen staan?

Er zijn heel wat goede schoenen te verkrijgen. Zoals ik hierboven het merk Xsensible schoenen heb uitgelicht, heeft dit mijn voorkeur. Naast dit merk kun je ook bij andere merken kijken die hiervoor geschikt zijn. Dit zijn de merken die wij adviseren:

 • Durea schoenen
 • Gijs schoenen
 • Hartjes schoenen
 • Wolky schoenen
 • Floris van Bommel schoenen
 • Panama Jack

Ieder merk uit dit rijtje heeft een goede pasvorm en biedt de juiste stevigheid dat nodig is. Uiteraard heeft elk merk zijn eigen specialiteit. Zo werken de merken Durea en Gijs schoenen met diverse breedte maten en is het merk Hartjes schoenen heel licht en soepel.

Er zijn dus genoeg schoenen waar jij de hele dag lekker op kunt lopen! Uiteraard zijn deze schoenen dan ook goed geschikt voor in de zorg.

Welke schoenen hebben een goed voetbed?

Comfort inlegzolen voor goede schoenen in de zorg
Shop direct: Comfort inlegzolen

Als je goede schoenen voor in de zorg wilt hebben, is het voetbed meer dan belangrijk. Over het algemeen komt de stevigheid en het comfort niet uit het voetbed dat in de schoenen zit. De schoenmerken kijken met name naar de constructie van de zool en het bovenmateriaal. Als je een goed voetbed wilt, is mijn advies dan ook om een eigen comfort zool erin te leggen of een steunzool te laten aanmeten.

Een comfort zool kan je gemakkelijk online kopen. Dit geeft al veel meer ondersteuning dan dat er in een goede schoen zit. Uiteraard helpt dit tegen snel vermoeiende voeten.

Waterdichte schoenen voor in de zorg

In de zorg kan het ook belangrijk zijn om dat je waterdichte schoenen draagt. Helaas is de keuze in waterdichte schoenen beperkt. Met name bij wandelschoenen zie je dat er met een Gore-Tex voering gewerkt wordt. Dit zorgt ervoor dat de schoenen 100% waterdicht zijn.

Wil je liever geen wandelschoenen dragen tijdens je werk? Dan kunnen de Nike sneakers voor in de zorg ook geschikt zijn. Dit zijn sneakers met Gore-Tex.

Total
0
Shares
6 comments
 1. Een ondersteunend voetbed vind ik zelf ook belangrijk. Daarnaast moeten mijn zolen ook in de schoenen passen. Wanneer ik in de toekomst een nieuw paar nodig heb, let ik op de versteviging in de hiel. Hier heb ik eerder nooit op gelet, goede tip!

  1. Hi Vincent, Goede schoenen zijn erg belangrijk en hier komt dan ook het één en ander bij kijken. Graag gedaan voor de tip! Mocht je verdere vragen hebben over schoenen dan kun je altijd bij ons terecht! En blijf uiteraard onze pagina volgen. Hier vind je alle tips en nieuwtjes als het gaat om schoenen!

 2. Hallo
  Ook ik werk in de zorg en ben op zoek naar goede schoenen.
  Heb wel last van terugkerende eksterogen dit was doordat ik op sketchers liep zei de pedicure.
  Maar nu weet ik even niet wat ik voor schoenen het beste kan aanschaffen om fatsoenlijk te lopen
  Gr Sandra

 3. Hallo,
  Ik heb op mijn verpleegstersklompen Werkzaam op dialyse, last van mijn rechtervoorvoet. Ongeveer bij teen 2 en 3.
  Klompen hebben een iets hogere hak waardoor er naar mijn idee meer druk komt op mijn voorvoet. Het doet pijn en brandt. Welke schoenen zijn jouw advies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts