Wat zijn goede wandelschoenen?

Steeds meer mensen wandelen. Maar wat zijn goede wandelschoenen? Lees mijn gouden tips over het aankopen van jou goede wandelschoenen!

Wat zijn goede wandelschoenen?

Sinds de pandemie is de wandelsport gegroeid tot één van de meest grote sporten die er is. Wandelen kun je doen wanneer het jou uit komt en hoe lang jij dit wilt. Omdat vele opeens zijn gaan wandelen is het ook belangrijk om op goede wandelschoenen te gaan lopen. Dit voorkomt blessures en het zorgt ervoor dat je wandelen ook leuk blijft vinden. Op wat voor schoenen loop jij nu? Nog steeds zie je teveel mensen verkeerd op de schoenen staan, of simpel weg op een gewoon sneakertje lopen. Het voelt zacht aan, zit wel lekker, dus het zal wel goed zijn. Hieronder lees je alles waar je op moet letten bij het aanschaffen van jouw wandelschoenen. En uiteraard, wat zijn goede wandelschoenen?

Een goede wandelschoen is voor iedereen anders. Dit komt omdat iedere voet anders is en ook het doeleinde voor iedereen anders is. Wil je wandelen in Nederland of juist in de bergen? Wil je korte afstanden lopen of juist alleen maar lange afstanden? Het is daarom belangrijk om voor jezelf te bepalen waar jij de schoenen allemaal voor wilt gebruiken. In grote lijnen leg ik uit wat voor jou goede wandelschoenen zijn.

De beste wandelschoen merken

Er zijn drie merken die toch wel de betere wandelschoen merken zijn. Dit zijn de merken:

Het merk Lowa wandelschoenen is misschien wel de meest bekende. Dit komt mede omdat zei de hoofdsponsor van de Nijmeegse vierdaagse zijn. Alle drie de merken zijn goede wandelschoen merken, wel is het per persoon verschillend wat nu voor jou de beste wandelschoenen zijn. Hieronder geef ik in grote lijnen uitleg over hoe de merken vallen en waar ze voor geschikt zijn.

Lowa wandelschoenen
De Lowa wandelschoenen vallen over het algemeen slanker uit dan de andere twee merken. Hierdoor is het merk Lowa wandelschoenen voornamelijk geschikt voor een slankere voet of een gewone voet. Wanneer je een bredere voet hebt, adviseren wij om naar het merk Meindl wandelschoenen te kijken. Het fijne van de Lowa wandelschoenen is dat ze licht in het dragen zijn en met zachte zolen werken. Dit zorgt ervoor dat je de schoenen nauwelijks hoeft in te lopen. De Lowa wandelschoenen zijn geschikt voor korte en ook lange afstanden. Wanneer je in Nederland of licht gebergte wilt wandelen kun je het beste categorie A wandelschoenen kiezen. Dit zijn de meest lichte en soepele wandelschoenen, maar wel met de juiste stevigheid. Goede wandelschoenen Lowa

Meindl wandelschoenen
Het merk Meindl is wat meer geschikt voor de bredere voeten. Daarnaast werkt het merk Meindl wandelschoenen met stevige zolen, waardoor het ook slijtvaster is dan de gemiddelde wandelschoenen. Wil jij een stevige maar comfortabele wandelschoen die net wat breder uitvalt, dan is het merk Meindl misschien wel wat voor jou!

Goede wandelschoenen Meindl

Hanwag wandelschoenen
Het merk Hanwag wandelschoenen zit net tussen de twee merken in qua breedte. Voor een normale tot een iets bredere voet kun je bij het merk Hanwag wandelschoenen vinden. Let wel op: De meeste wandelschoenen van het merk Hanwag zijn iets zwaarder in het gewicht. Dit zorgt voor de juiste stevigheid, maar kan ook als minder prettig ervaren worden.

Goede wandelschoenen Hanwag

Goede wandelschoenen met Gore-tex

De meeste wandelschoenen worden gemaakt met een Gore-tex voering. Dit zorgt ervoor dat de schoenen wind en waterdicht zijn. Het membraan is zo gemaakt dat de zweet druppels wel naar buiten kunnen, maar de regen druppels niet naar binnen. Je hebt hierdoor dus een 100% waterdichte schoen die wel goed ventilerend is. Ongeveer 90% van de wandelschoenen collectie bestaat uit Gore-tex voeringen.

Let op de maat van je wandelschoenen!
Het is erg belangrijk om op de juiste schoenmaat te lopen tijdens het wandelen. Wij merken dat veel mensen te klein lopen. Daarom adviseren wij ook altijd om je voeten en ook de schoenen te laten op meten om de juiste maat te bepalen. Iedere schoen valt anders en zeker bij het wandelen is het belangrijk om extra teenruimte te hebben. Wij adviseren dan ook om een grotere maat wandelschoenen te kopen dan je normale schoenmaat.

Wil je meer wandelschoenenblogs lezen?

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts