Onverwoestbare schoenen, dit zijn ze!

Geen miskopen meer? In dit artikel geef ik je de gouden tips over de meest onverwoestbare schoenen voor elke gelegenheid.
Onverwoestbare schoenen

Heb jij ook te veel geld uit gegeven aan dure schoenen? Na het lezen van dit artikel is dat niet meer nodig. Veel mensen denken dat dure schoenen perse een stuk beter moeten zijn dan goedkopere schoenen. Dit is niet altijd het geval. Ik ga je alles vertellen over die onverwoestbare schoenen die jij aan het zoeken bent.

Hoe komt het dat mijn schoenen zo snel versleten zijn?

Het slijten van schoenen komt door verschillende factoren. Dit zijn de factoren op een rij:

  • Onderhoud: Helaas blijkt in de praktijk dat heel wat mensen de schoenen niet goed onderhouden. Hierdoor verliest de schoen het beschermlaagje en drogen ze snel uit. Dit zorgt voor een veel snellere slijtage.
  • Voetstand: Iedere voet is anders en ook de stand van iedere voet is anders. Dit zorgt ervoor dat bij iedere voet een andere schoen beter past. De slijtage van je schoenen is afhankelijk van de manier waarop jij je voeten neer zet en hoe je afwikkelt.
  • Ondergrond: Loop je de hele dag door op asfalt, dan slijten je schoenen een stuk sneller dan dat je op zachte ondergronden loopt zoals in het bos.
  • Materiaal: Veel schoenenmerken werken tegenwoordig met zachte tussenlagen. Dit zorgt voor extra loopcomfort, maar tegelijkertijd ook voor een snellere slijtage van je schoenen.
  • Gebruik: Voor wat gebruik jij je schoenen? Als je veel loopt of staat, slijten je schoenen uiteraard een stuk sneller dan dat je je gebruikt bij een zittend beroep.
  • Gewicht: Ook je gewicht speelt een rol. Bij overgewicht slijten de schoenen sneller.
  • Aantal schoenen: Als je één paar schoenen iedere dag draagt, slijten je schoenen het snelst.

Onverwoestbare schoenen

Toen ik nog niet actief was in de schoenenbranche, heb ik mij keer op keer geërgerd aan schoenen die veelste snel versleten waren. Inmiddels heb ik heel wat schoenen mogen testen en ben ik er zeker van dat dit de meest onverwoestbare schoenen zijn.

Het is belangrijk om eerst te weten waarvoor je de schoenen wilt gebruiken. Ik vertel je de meest onverwoestbare schoenen voor ieder doeleinde.

Onverwoestbare wandelschoenen

Hanwag wandelschoenen-onverwoestbare schoenen
Bekijk aanbod: Hanwag wandelschoenen

Zeker bij het wandelen is het fijn om goede stevige schoenen te dragen. Of het nou om hoge wandelschoenen of lage wandelschoenen gaat, dat maakt niet uit. Het gaat om het materiaal van de loopzool die gebruikt word. Als het gaat om de beste wandelschoenen, dan heb je het al snel over de merken: Lowa, Meindl en Hanwag. Als jij de sterkste en meest onverwoestbare wandelschoenen wilt, dan raad ik het merk Hanwag aan. Dit zijn de schoenen met de meest slijtvaste loopzolen. Ook de tussen laag in de loopzool zal niet snel verpulveren, wat je wel bij een merk zoals Lowa regelmatig ziet gebeuren.

Onverwoestbare schoenen voor dagelijks gebruik

Ongemerkt loop je heel wat af op een dag. Zelfs als je een zittend beroep hebt. Gemiddeld lopen mensen tussen de 5.000 en de 10.000 stappen per dag. Dit is een behoorlijke aanslag op je schoenen. Het merk Hartjes schoenen gebruikt speciale ultra lichte zolen die super sterk zijn. Ook zijn merken als Panama Jack, Mephisto, Durea en Gijs behoorlijk sterk!

Onverwoestbare nette/geklede schoenen

Over het algemeen gaan nette heren schoenen wat langer mee dan de ‘normale’ schoenen. Dit heeft deels te maken met het materiaal, maar ook omdat je hier minder grote afstanden op loopt. De maakwijze van dit soort schoenen is ook anders, waardoor de schoenen langer mee kunnen gaan. Bij het merk Floris van Bommel is er een collectie met de zo geheten goodyear maakwijze. Dit is de meest sterke maakwijze die er is.

Oplossing om langer met je schoenen te doen

Bama Wax cream
Koop direct: Wax crème

Het is mogelijk om de levensduur van je schoenen te vergroten. Dit kun je gemakkelijk doen door met de volgende punten rekening te houden.

  • Onderhoud: Met een klein beetje onderhoud, doe je veel langer met je schoen. Lees dit artikel voor de nodige tips.
  • Schoenmaker: Ga op tijd naar de schoenmaker. De meeste mensen slijten als eerste de hakken van de schoenen schuin af. Laat dit bij een goede schoenmaker maken, zodat je de rest van je schoenen minder snel slijt.
  • Afwisselen: Wij hebben rust nodig en dat heeft een schoen ook. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ook een schoen moet af en toe rusten. Dit komt voornamelijk door de transpiratie van de voeten die in het materiaal van de schoenen trekt. Tip: draag twee schoenen tegen elkaar weg. Draag de schoenen om en om.

Je onverwoestbare schoenen toch versleten?

Dan zit er niks anders op dan op zoek te gaan naar een paar mooie nieuwe stappers! Bekijk hier het ruime aanbod aan schoenen voor elke gelegenheid!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts