Waar worden Nike schoenen gemaakt?

Waar worden Nike schoenen gemaakt

Het razend populaire merk Nike is misschien wel het meest bekende merk dat er wereldwijd is. Maar waar worden eigenlijk al hun Nike schoenen gemaakt? In dit artikel vertel ik je waar alle Nike schoenen gemaakt worden en of elk model in hetzelfde land gemaakt word.

Dit zijn de eerste Nike schoenen ooit!

Nike is begonnen met schoenen maken omdat zei vonden dat de kwaliteit van schoenen beter kon.

Dit heeft ervoor gezorgd dat Nike in 1972 voor het eerst een schoen lanceerde. De ‘Moon Shoe’ was een feit.

De Moon Shoe met de wafelzool wordt verstrekt aan atleten.

De eerste Nike schoenen ooit gemaakt.

Worden alle Nike schoenen in het zelfde land gemaakt?

Nee. Nike schoenen worden in verschillende landen gemaakt. Nike besteed zoveel mogelijk van de productie uit, waardoor dit in verschillende landen gebeurd. Met name in de landen China, Vietnam, Turkije, Indonesiƫ en Thailand wordt een groot gedeelte van de productie gedaan.

Waar worden Nike schoenen gemaakt?

Zoals ik net benoemde is het Volksrepubliek: China, Vietnam, Turkije, Indonesiƫ en Thailand belangrijk voor de productie van Nike schoenen. Hier wordt het grootste gedeelte geproduceerd. Wanneer hier een tekort aan capaciteit is wordt er pas verder gekeken voor andere landen om Nike schoenen te maken.

Nike made in China

China is misschien wel het belangrijkste land voor Nike samen met Vietnam. Hier word het grootste gedeelte van de Nike schoenen collectie geproduceerd.

Nike schoenen bestellen uit China kan dus heel goed, je moet alleen goed opletten of dit geen neppe Nike schoenen betreft.

Nep Nike herkennen vanuit China

Het bestellen van neppe Nike artikelen wordt veel gedaan. Met name vanuit China. Gelukkig zijn er heel wat manieren om er achter te komen of je bestelde Nike schoenen ook daadwerkelijk nep zijn. Door deze tips weet je direct of je Nike schoenen nep zijn:

  • In het Nike logo hoort een kromming te zitten.
  • De Nike schoenen horen in een originele Nike doos te zitten.
  • Het materiaal. Nep Nike schoenen zijn vaak gemaakt van goedkopere grondstoffen.
  • Bij namaak Nike schoenen vanuit China zijn de stiksel slordig afgewerkt.
  • De binnenzool hoort los te zitten, zodat je eigen steunzool er in kan.
  • Vergelijk de kleuren met je eigen schoenen.

Waar worden Jordans gemaakt?

De Nike Jordan is ontwikkeld door een samenwerking met Nike en partner Michael Jordan. Omdat Nike groot en deels de productie uitbesteed, is het niet met 100% zekerheid te zeggen waar Jordans gemaakt worden. Omdat de grootste productie in Vietnam plaats vindt en omdat Jordan een belangrijk merk voor veel Amerikaanse klanten is, vermoed ik dat bijna alle Jordans in Vietnam gemaakt worden.

Hoe worden Nike schoenen gemaakt?

Het begint bij een leest. Voor ieder Nike schoenen model is er Ć©Ć©n leest ontworpen. Die bepaalt de pasvorm en de vorm van de schoenen.

Wanneer Nike een bestaand model (bijv. Nike Airmax 1) in een nieuwe kleur uitbrengt, dan wordt er gekozen voor een materiaalsoort en kleurstelling. Zodra het bovenwerk af is, wordt dit op de rubberen zool gemaakt.

Waar zijn Nike schoenen van gemaakt?

Over het algemeen gebruiken sportmerken Kunststof en stoffen materialen. Met kunststof materialen kan je een schoen een sportievere look geven en kan je de prijs goedkoper houden. Stof wordt gebruikt omdat dit zacht aanvoelt. Zo zit een sneaker direct lekker als je ze aantrekt.

Ook zijn er Nike schoenen die van leer gemaakt zijn. Bij leren Nike schoenen zie je vaak dat de prijs net wat hoger ligt dan bij een kunststof model. Leer is een beter ademend en duurzamer materiaal dan kunststof.

Waar komen de grondstoffen van Nike vandaan?

Dit komt uit verschillende Aziatische landen.

Doet Nike aan kinderarbeid?

Nee. Nike heeft in het jaar 1988 een belofte gedaan om een einde te maken aan de kinderarbeid.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Gijs schoenen

Gijs schoenen

Wil jij een paar goede heren schoenen kopen? Dan is wellicht het merk Gijs schoenen wel iets voor jou. Lees hier alles over het merk Gijs.
Lees meer