Xsensible stretchwalker bij hielspoor

Om van hielspoor af te komen is het dragen van de juiste schoenen erg belangrijk.
Xsensible stretchwalker hielspoor

Het schoenenmerk Xsensible heeft sinds het jaar 2015/2016 het type ‘stretchwalker’ uitgebracht. Dit is een aparte lijn binnen het merk Xsensible. De Xsensible stretchwalker schoenen zijn schoenen met een Japanse balans technologie die voor stevigheid, demping en een fijne afwikkeling zorgen.

Xsensible stretchwalker hielspoor schoenen zijn comfortabel voor de voetklacht. In dit artikel vertel ik je hier alles over.

Wat is hielspoor en wat kun je er aan doen?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is hielspoor en wat kun je er aan doen? Hielspoor is een verkalking van de pees onder het hielbeen. In veel gevallen brengt dit een ontsteking onder de hiel met zich mee. Als we het over hielspoor hebben, dan hebben wij het over het algemeen over een peesplaat ontsteking. Hielspoor geeft een branderig gevoel onder de hiel van je voeten. Met name als de pees nog koud is (bij net wakker worden) of juist bij overbelasting.

Hoe ontstaat hielspoor

Hielspoor ontstaat over het algemeen door overbelasting van de peesplaat. Wanneer je opeens een stuk meer loopt of staat dan dat je normaal doet. Ook kan hielspoor ontstaan door te lang op te platte slippers of schoenen te staan of te lopen. De meeste hielspoor klachten komen dan ook na de zomer, door het vele lopen op slippers die geen voetbed hebben en hakverhoging hebben.

Zijn alle Xsensible stretchwalker voor hielspoor geschikt?

Zoals ik eerder vertelde zijn de Xsensible stretchwalker schoenen ontworpen met een Japanse balans technologie. In deze technologie zit in ieder model hakhoogte, demping, ondersteuning en een goede afwikkeling. Alle facetten waar schoenen voor hielspoor aan moeten voldoen. Toch zit er wel degelijk verschil tussen de modellen. In het kort ligt ik de verschillende modellen hieronder toe en vertel ik erbij welke Xsensible stretchwalker bij hielspoor het meest geschikt is.

#01 Xsensible stretchwalker Jersey

Met het model Xsensible stretchwalker Jersey is het allemaal begonnen. In 2015/2016 werd dit model gelanceerd voor het eerst met de balans technologie. Overigens is dit ook het meest smalle model en meest harde model van de Xsensible stretchwalker schoenen. Persoonlijk vind ik de Xsensible stretchwalker Jersey bij hielspoor het minst geschikt van de vier modellen die er zijn.

Bekijk hier de Xsensible stretchwalker Jersey collectie

#02 Xsensible stretchwalker Lima

Opvolgend kwam het model Xsensible stretchwalker Lima. Dit model is een stukje breder gemaakt en stabiel gemaakt dan de voorganger ‘Jersey’. De loopzool heeft nog steeds dezelfde werking, maar met name stabieler. Hierzijn is de Xsensible stretchwalker Lima geschikt voor hielspoor.

Bekijk de Xsensible stretchwalker Lima collectie

#03 Xsensible stretchwalker SWX

De Xsensible stretchwalker SWX is de meest zachte variant. Daarnaast zijn de loopzolen breder gemaakt, waardoor je geen wankelend gevoel kan ervaren. Met de grote dempende vlakken bij de voorvoet en hak, is dit samen met de Next Generation schoen de meest geschikte variant van Xsensible stretchwalker voor hielspoor.

Bekijk hier de Xsensible stretchwalker SWX collectie

#04 Xsensible stretchwalker Next Generation

De Xsensible Next Generation collectie is de meest nieuwe variant. Dit model is net wat jonger en sportiever gemaakt. Ieder seizoen komen er vier tot zes kleuren/varianten uit. Dit model is door zijn stabiele zool en zachte vlakken net als de ‘SWX’ de meest geschikte Xsensible stretchwalker bij hielspoor.

Bekijk hier de Xsensible stretchwalker Next Generation collectie

Mijn ervaring en advies over Xsensbile stretchwalker en hielspoor

Voorheen liep ik altijd op verschillende sportmerken en Floris van Bommel. Momenteel draag ik bijna alleen nog maar Xsensible schoenen. Zelf heb ik geen hielspoor klachten, maar ervaar ik wel de grote voordelen van de schoenen. In de winkel verkopen wij wel regelmatig Xsensible stretchwalker schoenen bij hielspoor klachten. Vrijwel iedereen heeft hier baat bij. Ik zou wel voor het model SWX of Next Generation gaan.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts