Alles over: dry-x

De razend populaire Xsensible stretchwalker schoenen zijn er ook in een wandelschoen uitvoering met dry-x. Maar wat is dry-x nu eigenlijk?
Wat is dry-x

In maart/april in het jaar 2020 zijn een stuk meer mensen gaan wandelen dan voorheen. Dat is niet zo gek aangezien het vele thuiswerken gestimuleerd werd en niet veel andere sporten nog mogelijk was. Hierdoor zijn veel schoenmerken op deze markt gedoken en zijn er diverse nieuwe materialen bij gekomen. Zo heeft ook het merk Xsensible wandelschoenen in het assortiment met dry-x. Maar wat is dry-x eigenlijk? Ik ga je hier alles over vertellen.

Wat is dry-x?

Dry-x is een waterproof technologie die zorgt voor de waterdichtheid van je schoenen. Het membraan zit aan de binnenkant van de schoenen gewoven. Iedere schoen met dit materiaal is 100% waterdicht en winddicht. Dit materiaal ventileert ook goed door.

Welke schoenmerken gebruiken dry-x materiaal?

Alleen het schoenenmerk Xsensible gebruikt dit materiaal. Het is een zelf ontworpen membraan waardoor alleen zei dit kunnen gebruiken. Het dry-x materiaal is vergelijkbaar met Gore-Tex wat door vele andere wandelschoen merken gebruikt wordt.

Bekijk hier de Xsensible schoenen collectie met dry-x

Heeft elke Xsensible dry-x?

Nee. Niet elke Xsensible schoen heeft dry-x materiaal. Alleen bij de wandelschoenen van het merk Xsensible vindt je de waterproof technologie terug in de schoenen. Dit heeft natuurlijk te maken omdat de schoenen voor een heel ander doeleinde gebruikt worden.

Hoe lang blijft dry-x waterdicht?

De gehele duur van jouw schoenen. Zijn je schoenen versleten of op aan het raken, dan zal het dry-x membraan ook op raken. Normaal gesproken gaat de binnen voering niet zomaar stuk en blijft het dan ook geheel waterdicht. Wanneer de schoenen op raken, kunnen er scheurtjes of gaatjes ontstaan waardoor het dry-x materiaal niet meer volledig zijn werk kan doen.

De grijze voering is het Dry-X materiaal met het waterproof technologie.

Bekijk hier de Xsensible schoenen voor dagelijks gebruik

Is het garantie als dry-x kapot gaat?

Meestal valt dit onder garantie. Het is een sterk materiaal wat een langere tijd mee moet gaan. Natuurlijk zijn er uitzonderingen zoals wanneer iemand een schoen te groot heeft gekocht en er flink in glipt waardoor er wrijving ontstaat, dan is het altijd mogelijk een voering kapot te maken.

Total
0
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts