Steunzolen stinken – oplossing en tips!

Steunzolen stinken? In dit artikel vertel ik je alle tips die nodig zijn om je steunzolen weer lekker te laten ruiken.
Steunzolen stinken-Allesoverschoenen.nl

Het zal je verbazen hoeveel mensen steunzolen dragen. Van jong tot oud. Het advies is om Ć©Ć©n tot twee jaar met een paar steunzolen te doen. Dit heeft te maken met het feit dat voeten veranderen. Daarnaast worden steunzolen dagelijks gedragen, waardoor de demping er snel uit gaat. Ook gaan de steunzolen al snel stinken, wat niet al te fris is. In dit artikel vertel ik waarom steunzolen stinken en wat je hier het beste tegen kunt doen.

Hoe komt het dat mijn steunzolen stinken?

Transpiratie. Iedere voet transpireert en dit gaat in het materiaal van de steunzool en schoenen zitten. Je creƫert hierdoor bacteriƫn en dat gaat stinken.

Hoe reinig je steunzolen?

Steunzolen stinken-reinigen

Steunzolen stinken? Heel vervelend! Dan kan het zeker wel een reinigingsbeurtje gebruiken. Het reinigen van steunzolen is afhankelijk van het materiaal waarvan de steunzolen zijn gemaakt. Als je geen leren steunzolen hebt, dan kun je dit eenvoudig reinigen met wat water en een drupje wasmiddel. Maak hier een klein sopje van en borstel met de hand de steunzool voorzichtig schoon.

Heb je een steunzool die met leer bekleed is? Dan adviseer ik om de steunzolen in te sprayen met deze spuitbus. Dit reinigt en haalt de bacteriƫn voor een groot deel uit de steunzool.

Bekijk het grote aanbod aan schoenen die vrijwel allemaal geschikt zijn voor steunzolen hier!

Kunnen steunzolen tegen water?

Dit licht aan het materiaal. Over het algemeen kunnen steunzolen niet tegen water. Gebruik daarom nooit teveel water bij het schoonmaken van je steunzolen.

Kun je inlegzolen wassen?

De meeste inlegzolen kun je niet wassen. Tenzij het gaat om badstof inlegzolen. Mijn advies blijft altijd om steunzolen die stinken, met de hand te wassen.

Hoe voor kom je dat steunzolen gaan stinken?

Steunzolen stinken-kousje omheen

Doe alsof het je voeten zijn. Pak een dun sokje en doe die om de steunzool heen. Verschoon dit sokje iedere dag en je bent van het probleem af. Voor de zekerheid adviseer ik ook altijd om je steunzool af en toe uit je schoenen te halen, zodat ze wat meer kunnen luchten.

Daarnaast is het belangrijk om je schoenen goed te onderhouden. Doordat je het materiaal van de schoenen in conditie houd, zorgt het voor een betere ventilatie en steun. In mijn eerder geschreven blog: ‘Leren schoenen onderhouden doe je zo!‘ vertel ik hier meer over.

Andere bekeken ook:

Schoenen stinken naar kattenpis
Schoenen stinken naar kattenpis
Waarom kraken schoenen
Waarom kraken schoenen
Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts