Hoe krijg ik mijn schoenzool weer wit? Tips en advies

Advies en tips over witte schoenen wit houden. Hoe krijg ik mijn schoenzool weer wit, dit zal na het lezen van de blog geen probleem meer zijn!
Hoe krijg ik mijn schoenzolen weer wit?

Langzaam gaan we weer naar het mooie weer toe. Dat betekend maat één ding.. witte sneakers! In de schoenenwinkels stroomt de nieuwe collectie alweer binnen en ik moet zeggen, ik heb al een paar mooi sneakertjes gekocht. Witte sneakers kunnen namelijk altijd, onder elke outfit. Bij de aankoop van nieuwe schoenen spuit ik de schoenen altijd in met een protector om een goede beschermlaag aan de schoenen te brengen. Helaas moet ik bekennen dat in de praktijk dit vaak vergeten word daarna. Dit zorgt ervoor dat de schoenen makkelijker vies kunnen worden en ook de schoenzolen sneller vlekken krijgen. Ik heb de oplossing! In deze blog: ‘Hoe krijg ik mijn schoenzool weer wit? Tips en advies’ vertel ik je alles dat je moet weten om jouw witte sneakers mooi clean te houden!

Waarom verkleuren witte schoenen?

Alles over, hoe krijg ik mijn schoenzolen weer wit.Met name bij witte schoenen zie je dat de schoenen snel verkleuren. Dit kan te maken hebben met het materiaal, maar ook met het licht. In de zon verkleuren schoenen altijd sneller dan in de sombere wintermaanden. Daarom zie je ook dat in de zomer je schoenen dat je schoenen snel kunnen verkleuren. In een eerder geschreven blog: ‘Schoenen verkleuren? Advies en tips‘ vertel ik je hier meer over.

De hoofdreden dat witte schoenen verkleuren is omdat dit soort schoenen met name in de zomer gedragen worden. De warmte met de zon zorgt voor een snelle uitdroging van het materiaal. Daarom is het belangrijk om regelmatig (eens in de drie weken) je schoenen in te spuiten met een protector.

Hoe krijg ik mijn schoenzool weer wit?

Bama Magic cleaner om schoenzool wit te maken
Shop direct: Bama Magic cleaner

Toch niet gelukt om je schoenen mooi wit te houden? Geen probleem! Gelukkig zijn er heel wat mogelijkheden om de schoenzolen weer wit te krijgen. Voor jou de beste tips op een rij:

 • Bama Magic cleaner: Een nieuw artikel op de markt. Met een natuur vriendelijk onderhoudsmiddel kun je gemakkelijk je schoenzolen weer wit maken. Het krachtige schoonmaak middel is niet chemisch verpakt en is verpakt in een verpakking zonder drijfgassen. Spuit de zolen in met de handige spuit en laat dit één minuut intrekken. Als de minuut voorbij is kun je met de spons de zolen afvegen. Je schoenzool is weer stralend wit!
 • Collonil Midsole cleaner: De Midsole cleaner zorgt voor een stralend resultaat van jouw schoenzolen. Je smeer dit met een doekje op de zool en veegt het vuil en de vlekken er gemakkelijk uit.
 • Piggy proof deep clean solution: Een goede shampoo voor jouw schoenen. De krachtige shampoo haalt de diepste vlekken uit jouw witte schoenzolen.
 • Tandpasta: Hoe eenvoudig kan het zijn, je pakt je tandpasta en borstelt het met een oude tandenborstel in de schoenzolen. Haal er een doekje over en je zult versteld staan van het resultaat.
 • Jif en afwasmiddel: Ook dit kan werken! Gebruik een doekje om het op te brengen en laat het heel even intrekken. Klein beetje boenen en de meeste vlekken zullen uit de schoenzolen verdwijnen.

Persoonlijk zou ik eerder kiezen voor een echte zoolreiniger van Bama, Collonil of Piggy. Dit is beter voor het materiaal van de schoenen dan een tandpasta of Jif & afwasmiddel. Zoals je ziet zijn er heel wat mogelijkheden om jou schoenzolen weer wit te krijgen.

Hoe krijg je zwarte strepen van witte schoenen?

Dit is afhankelijk van het materiaal van de schoenen. Ieder materiaal heeft een andere behandeling nodig. Het zal zeker een uitdaging zijn om zwarte strepen van witte schoenen te halen, maar alles is mogelijk.

Eerder schreef ik over het onderhouden van suéde schoenen en van leren schoenen. Gebruik deze tips om jouw zwarte strepen uit je witte schoenen te halen.

Hoe krijg je witte stoffen schoenen weer wit?

Witte stoffen schoenen weer wit makenHet lijkt vaak veel erger dan het is, maar ook stoffen schoenen kun je gemakkelijk weer wit maken. Sommige mensen denken direct aan de wasmachine, maar dit zou ik niet zo snel doen. Voor jou een stappenplan hoe je jouw witte stoffen schoenen weer wit kunt maken.

 1. Maak een mengsel van warmwater en afwasmiddel. (ongeveer 50 ml )
 2. Gebruik een borstel en doop dit een het mengsel.
 3. Maak draaiende bewegingen op het stoffen gedeelte van de schoenen dat je schoon wilt maken.
 4. Spoel de borstel regelmatig uit zodat het vuil in het mengsel komt en de borstel schoon blijft.
 5. Als het nodig is, vervang het mengsel en ga verder met borstelen.
 6. De witte stoffen schoenen zijn weer wit! Laat ze nu rustig drogen. Doe dit niet bij een verwarming.

Je weet nu hoe je jouw schoenzolen weer wit krijgt en hoe je het bovenmateriaal wit kunt houden. Heb je zelf nog tips of vragen? Stel ze dan gerust. Ons deskundige team staat voor je klaar!

Total
2
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts