Stoffen schoenen schoonmaken

Met goed onderhoud voorkom je hardnekkige vlekken op je stoffen schoenen.
Stoffen schoenen schoonmaken

De meeste sneakers zijn tegenwoordig van stof gemaakt. Met name in de zomerperiode zie je heel veel stoffen schoenen. Het schoonmaken van dit soort schoenen kan een uitdaging zijn. Vooral bij witte stoffen schoenen. In dit artikel ga ik je alles overtellen over: stoffen schoenen schoonmaken en vertel ik je meer over het voorkomen van hardnekkige vlekken en vuil.

Waarom worden stoffen schoenen snel vies?

Stof dat gebruikt word voor schoenen is over het algemeen gewoven waardoor het vuil eerder de kans krijgt om echt in het materiaal te gaan zitten dan bij bijvoorbeeld leer.

Wanneer je buiten op je schoenen loopt, komt er altijd stof van de buitenlucht, vuil vanaf de grond of regen op je schoenen. Hierdoor is de kans groot dat je stoffen schoenen snel vies worden. Met name in de zomermaanden worden er veel witte stoffen schoenen gedragen waardoor het goed zichtbaar is dat vuil van de buitenlucht gemakkelijk op je schoenen terecht komt.

Waarom is het belangrijk om stoffen schoenen goed te onderhouden?

Een flinke vlek die niet meer uit je sneakers gaat, dat wil je natuurlijk niet. Daarom is het onderhoud van je schoenen altijd belangrijk. Door een klein beetje onderhoud, voorkom je al dat het vuil in het materiaal van jouw schoenen kan gaan zitten. Hierdoor is de kans veel groter dat je de vlekken uit je schoenen krijgt!

Stoffen-schoenen-schoonmaken-Allesoverschoenen.nl_
© Allesoverschoenen.nl

Veel voorkomende redenen voor onderhoud

Je loopt één rondje buiten op je nieuwe schoenen en het kan al gebeurd zijn. Viezigheid kan heel snel op je schoenen komen. Dit zijn de meest voorkomende redenen van onderhoud van schoenen:

 • Modder
 • Regen
 • Nat gras
 • Vetvlekken
 • Vlekken
 • Verkleurde zolen
 • Stof van buitenlucht
 • Kleurverschil
 • Scheur in stof

Hiermee kun je stoffen schoenen schoonmaken

Het is belangrijk om je schoenen schoon te maken met de juiste onderhoud producten. Elk materiaal vraagt namelijk om een andere schoonmaak behandeling. Zo zie je dat bij suéde schoenen schoonmaken, andere onderhoud producten gebruikt worden dan bij stoffen schoenen schoonmaken.

Hieronder heb ik de benodigde onderhoud producten op een rij gezet die nodig zijn om je stoffen schoenen schoon te maken. In ons eenvoudige stappenplan vertel ik hoe je dit het beste kunt gebruiken.

Stappenplan: Stoffen schoenen schoonmaken

Voor het schoonmaken van je stoffen schoenen volg je dit eenvoudige stappenplan:

 1. Wanneer je wilt beginnen met het schoonmaken van je schoenen is het belangrijk dat je schoenen goed droog zijn.
 2. Borstel met de zachte schoenborstel het grootste vuil van je schoenen.
 3. Gebruik vervolgens de Magic uppe cleaner. Spuit op een aantal plekken op je schoenen het schuim. (is ook te zien in de video hieronder)
 4. Wrijf dit vervolgens in met een spons.
 5. Laat dit 5 minuten intrekken.
 6. Wrijf het laatste vuil en schuim van je schoenen met de microvezel doek.

Tip: Bescherm je stoffen schoenen tegen hardnekkig vuil

Zoals ik eerder vertelde is de kans op viezigheid bij stoffen schoenen net wat groter dan bij een leren schoen. Dit komt omdat het vuil gemakkelijk in de stof kan komen te zitten. Hierdoor is het des te belangrijker om je schoenen te beschermen tegen water en vuil. Dit kan je eenvoudig doen door eens per drie weken je schoenen in te sprayen met een protector die voor alle materialen geschikt is.

Belangrijk: Borstel eerst het vuil van je schoenen voordat je je schoenen gaat sprayen. Zo kan de spray optimaal je schoenen beschermen. Spray je schoenen eens per drie weken in. Draag je je schoenen iedere dag, ook met slecht weer, dan is het verstandig om je schoenen iedere twee weken in te sprayen.

De spray is een beschermlaag die van je schoenen afslijt door het dragen van je schoenen. Hierdoor is het belangrijk dat je dit regelmatig herhaalt.

Hoe stoffen schoenen NIET schoonmaken

Online lees je heel wat verschillende manieren van schoenen schoonmaken en wassen. Witte stoffen schoenen schoonmaken met azijn, met baking soda en of stoffen schoenen in de wasmachine kunnen zijn vragen die regelmatig gesteld worden. Vandaar dat wij dit hebben uitgetest.

Onze conclusie is dat dit niet het gewenste resultaat geeft. Soms worden vlekken wel minder, maar gaan er zeker niet uit. In een eerder geschreven artikel: schoenen schoonmaken met azijn vertel ik je hier alles over.

Stoffen schoenen wassen in de wasmachine

Het klinkt ideaal, maar is het wel zo slim om je schoenen in de wasmachine te doen. Natuurlijk hebben wij ook dit uitgetest. In een eerder geschreven artikel: ‘schoenen in de wasmachine‘ laat ik zien hoe mijn schoenen in de wasmachine gaan en hoe ze er uit komen.

In het kort: mijn advies is is om je stoffen schoenen niet in de wasmachine te wassen. Dit brengt verschillende risico’s met zich mee voor de schoenen en voor de wasmachine.

Veel gestelde vragen

Hoe krijg je witte stoffen sneakers schoon?

Met de Bama Magic upper cleaner. Volg ons eenvoudige stappenplan in dit artikel voor het beste resultaat.

Kan ik mijn witte stoffen schoenen wassen?

Nee. Het is niet verstandig om je schoenen te wassen in de wasmachine. In dit artikel zie je wat er gebeurd.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts