Waarom zijn leren schoenen belangrijk?

Leren schoenen onderhouden is belangrijk. Wil jij weten waarom? Hier lees je alles over waarom leren schoenen onderhouden belangrijk is!
Waarom zijn leren schoenen onderhouden belangijk

Je wilt een paar schoenen, maar weet niet zo goed wat voor schoenen of wat voor materiaal goed is. Je gaat naar een winkel of zoekt online naar schoenen, maar je komt er al snel achter dat er veel te veel keuze is. Je kunt kiezen uit een paar sportieve sneakers, laarsjes, veterschoenen, instappers, leuke hakjes en ga zo maar door. En dan nog niet eens over de verschillende materialen gesproken. In deze blog ga ik je alles vertellen over ‘ waarom zijn leren schoenen belangrijk ‘

Voordelen van leren schoenen

Er wordt altijd snel geroepen, een leren schoen is veel beter dan een andere schoen. Maar is dat ook zo? Het antwoord is duidelijk ja! Ik zal je een kleine uitleg geven over hoe leer in elkaar zit en waarom dit dan ook beter is. Leer bestaat uit drie nerflagen. De nerflagen zijn:

Waarom zijn leren schoenen belangrijk 1

 • Suede leer
 • Nubuck leer
 • Glad leer

Hoe dichter je bij de buik van het dier komt hoe gladder het leer is. Dit is overigens de meest stevige vorm van leer. Hoe verder je aan de buiten kant komt, hoe dunner het leer wordt. Dit heet de suède leer laag. Dit is de meest harige laag. Wil je weten hoe je suède het beste kunt onderhouden? Lees dan hier verder.

De voordelen van leren schoenen

 1. Leer is het meest ademende materiaal dat er is.
 2. Geeft de juiste stevigheid.
 3. Vormt mee naar hoe de voeten in de schoen zit.
 4. Goed water afstotend.

Zijn er nadelen aan leren schoenen?

Er zijn niet veel nadelen aan leren schoenen. Het enige wat een nadeel zou kunnen zijn is dat de schoenen goed water afstotend zijn en niet geheel waterdicht. Door een leren schoen af en toe in te spuiten met een protector, kan je ze al gemakkelijk waterdicht maken. Het is overigens niet verstandig om leren schoenen in de wasmachine te doen.

Waar kan je leren schoenen kopen?

Leren schoenen kun je overal kopen. Zowel online als in de betere schoenen winkels. In de omschrijving bij de webwinkels staat altijd het materiaal aangegeven. Hier moet één van de leer soorten tussen staan. Als dit het geval is, weet je dat het een leren schoen is. In de winkels kun je jezelf het beste laten adviseren. Bij een goede schoenwinkel zal het personeel je de juiste uitleg kunnen geven over wat wel een goede leren schoen is en wat juist een wat mindere schoen is.

Leren schoenen onderhouden

Leren schoenen zijn belangrijk

Het is belangrijk om je leren schoenen goed te onderhouden. Door goed je schoenen te onderhouden, kun je er veel langer mee doen! En daarnaast zien ze er ook nog eens veel mooier uit. Wanneer je schoenen koopt, spray de schoenen dan in met een protector om de schoenen water en vuil afstotend te maken. Zijn ze toch vies geworden of moeten ze gewoon een beetje opgeknapt worden? Dan begin je als volgt.

 • Maak je schoenen schoon met een vochtig doekje
 • Poets de schoenen met een insmeer borstel in de juiste kleur. ( wanneer de schoenen nog geen kale plekken heeft, kan dit ook met kleurloze schoenpoets )
 • Laat dit even intrekken en smeer het dan uit met een uitsmeer borstel.
 • Zodra de schoenen er weer mooi uit zien kun je dit nog extra laten glimmen door een glansborstel. ( is niet noodzakelijk )
 • Een aantal uur later kun je de schoenen in spuiten met een protector.

Ik adviseer ten alle tijden een leren schoen, eens in de drie weken in te spuiten met een protector. Dit is een beschermlaag die er steeds langzaam van afslijt door het dragen. Blijf dit dus geregeld herhalen. Wanneer je een suède of nubuck leren schoen draagt, spuit dit dan ook geregeld met een kleurhersteller in. Zo voorkom je dat de kleur vervaagd.

Wil je nog meer tips over het onderhouden van je leren schoenen? Lees dan ook eens de blog ‘ Leren schoenen onderhouden doe je zo! ‘

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Suede schoenen schoonmaken

Suede schoenen schoonmaken

Zijn je suede schoenen aan een schoonmaakbeurt toe? Maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Ontdek in dit artikel het stappenplan: suede schoenen schoonmaken en bekijk hoe je vlekken kunt voorkomen!
Lees meer