Alles over schoenen voor brede voeten!

Heb je een wat bredere voet? Geen probleem! Ik vertel je alles waar je op kunt letten bij het kopen van schoenen voor brede voeten.
Schoenen voor brede voeten bij Allesoverschoenen.nl

Als je doorsnee voeten hebt, is het kopen van schoenen alleen maar leuk! Maar heb je een wat vollere voet, dan kan het knap lastig zijn. Je loopt tegen diverse problemen aan en al snel kan je diverse voetklachten krijgen. Ik ga je in deze schoenenblog alles vertellen over schoenen voor brede voeten en wat er eventueel nog meer te doen is, naast goede schoenen.

Inhoudsopgave

Meten is weten!

Om de juiste schoenmaat te kunnen bepalen is het van belang om te weten wat de lengte maat, maar ook wat de breedte maat van de voeten is. Veel mensen weten niet dat er schoenmerken zijn die verschillende breedte maten voeren.

Schoenen voor brede voeten of juist smalle voeten zijn er zeker! Maar de maat is het eerste waar je naar moet kijken.

Lengte maat voeten meten

juiste schoenmaat
Shop direct: voetmeter

Je begint met het opmeten van de lengtemaat van de voeten. Let op: Je meet altijd allebei de voeten. Bijna iedereen heeft twee verschillende voeten. Als je maar één voet meet, kan het net de wat kleinere voet zijn, waardoor dit alsnog niet de juiste maat is. Je moet altijd uitgaan en rekening houden met de grootste voet. In een eerder geschreven blog: ‘Hoe vind je de juiste schoenmaat‘ vertel ik je alles over het opmeten van de voeten. Je hebt hiervoor een voetmeter nodig.

Zodra je de lengte maat weet, dan kun je beginnen met het opmeten van de breedte maat.

Breedte maat voeten meten

De lengte maat weet je nu. Nu nog de breedte maat van je voeten.

Breedte maten schoenen allesoverschoenen.nlVoor jou een stappenplan hoe je dit het beste kunt doen.

  • Je hebt nodig: een meetlint.
  • Trek je schoenen en sokken uit, zodat met je blote voeten plat op de grond staat.
  • Til je voorvoet op en zorg dat je hak nog de grond aanraakt.
  • Leg het meetlint een klein beetje schuin onder de voorvoet op het breedte punt.
  • Zet je voet weer volledig neer op de grond.
  • Je kunt nu de omvang van je voeten meten, door het meetlint over de wreef naar elkaar toe te leggen.

Breedte maten tabel Allesoverschoenen.nlJe weet nu de omvang in centimeters van één voet. Doe dit vervolgens ook met de andere voet. Het kan namelijk zijn dat je ene voet net iets voller is dan de andere. Ga ook hierbij uit van de breedste voet.

In het tabel kun je de lengte maten zien en de bijbehorende centimeters (omvang voet) geeft aan, in welke breedte maat jou voeten vallen.

Welke merken verkopen schoenen voor brede voeten?

Xsensible schoenen voor brede voeten
Bekijk aanbod: Xsensible brede schoenen

Met name de modisch- comfort schoenenmerken werken met diverse breedte maten. Dit zijn dan ook de merken die ik zou adviseren als het gaat om schoenen voor brede voeten. Over het algemeen geeft een merk aan welke breedte maat een schoen heeft. Voor een wat brede voet, adviseren wij een H of een K breedte. K is de meest brede maat.

Voor jou de schoenenmerken die schoenen voor brede voeten in het assortiment heeft.

Dit zijn de meest comfortabel schoenen voor brede voeten. Met name de merken Xsensible schoenen, Durea schoenen en Gijs schoenen zijn hier erg sterk in. Deze merken gebruiken gebroken leesten. Dit houdt in dat de voorzijde van iedere schoen een stuk breder is dan de hielpartij. Zo kun je lekker de ruimte nemen, maar ga je niet glippen in de hiel.

Waar koop ik schoenen voor brede voeten?

Over het algemeen vind je schoenen voor brede voeten alleen in de betere schoenenwinkels. Dit zijn speciaalzaken die merken in het assortiment hebben die verschillende breedte maten hanteren. Denk hierbij aan Van Keeken Schoenen.

Wil je liever online schoenen voor brede voeten kopen? Ook dat is mogelijk. Bij de omschrijving van een schoen staat de breedte maat van de schoenen. Als je hier een H of een K breedte koopt, dan gaat het goed!

De vorm van de schoenen

Ook de vorm van een schoen, bepaalt of dit een match is met jouw voeten. Denk hierbij aan een hele spitse schoen (een punt schoen) dit zal een stuk minder zitten in de breedte, dan een wat rondere schoen.

Kijk daarom altijd naar de vorm van jou voeten en hoe je tenen zijn, en probeer dit te matchen met de vorm van de schoenen!

De sluiting van een schoen

Vetersluiting schoenen brede voet.De sluiting van een paar schoenen bepaald voor een groot gedeelte hoe een schoen aan de voeten zit. Wanneer je een wat bredere voet hebt, gaat dit vaak in combinatie met een hogere wreef. In dit geval adviseer ik om voor een vetersluiting te kiezen. Met een vetersluiting kun je de gewenste ruimte geven dat nodig is.

Elastisch leer

Een merk zoals Xsensible of Finn Comfort heeft elastisch leer toegevoegd bij heel wat modellen in de collectie. Dit is een materiaal dat mee rekt waar nodig is. Juist voor gevoelige voeten of brede voeten is dit heel erg fijn! Natuurlijk moet de zool van de schoenen nog steeds breed zijn, maar het helpt zeker mee!

Hippe schoenen voor brede voeten

Durea schoenen voor brede voeten
Bekijk aanbod: Hippe schoenen voor brede voeten.

Niet getreurd, ook dit is gewoon mogelijk! De mode is volop sportief, dus ook de comfort- schoenenmerken springen hier goed op in. Voorheen zag je allemaal saaie en degelijke schoenen die de juiste steun bieden of in dit geval, verschillende breedte maten hadden. Dit is gelukkig niet meer het geval! Inmiddels is er een ruime keuze aan hippe schoenen voor brede voeten. De Golden Gate schoen van Xsensible is hier een mooi voorbeeld van. Sportieve hippe schoenen voor brede voeten zijn het zeker!

Brede schoenen dames wijdte H of K.

Als je de voeten gemeten hebt zoals hierboven gelezen hebt, weet je of je een H wijdte of K wijdte nodig hebt. Op dit moment is de H wijdte, de meest verkochte breedte maat. Omdat dit een heel gangbare maat is, zie je hier dan ook de meeste keuze in.

Met name bij de merken Durea schoenen en Xsensible schoenen vind je hier een ruime keuze in.

Brede schoenen voor heren

De keuze in schoenen voor heren is altijd een stukje minder dan de keuze voor dames. Dit komt omdat dames simpelweg veel meer schoenen kopen dan de gemiddelde man. Bij het merk Gijs schoenen en Floris van Bommel schoenen kun je heel goed slagen voor een paar mooie stappers.

Bekijk de omschrijving goed per model. Kies hierbij voor een H breedte of K breedte. Dan zit je helemaal goed!

Brede schoenen voor kinderen

Trackstyle smalle schoenen voor kinderen
Bekijk aanbod: Kinderschoenen voor brede voeten

De meeste kinderen willen sneakers, sneakers en nog eens sneakers. Dit komt omdat iedereen op het schoolplein hiermee loopt en ook de ouders vaak een paar mooie sneakers in de kast heeft staan. Helaas zijn de meeste sportmerken zoals Nike, niet heel breed.

Het merk Twins & Trackstyle heeft diverse breedte maten in het assortiment. De meest brede schoenen voor kinderen is breedte 5. Als je hier op let, kun je gemakkelijk brede schoenen voor kinderen kopen online of in een betere schoenenwinkel.

Total
6
Shares
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts