Alles over: De werkschoenen specialist

Ben jij opzoek naar goede werkschoenen en werkkleding? Ik ga je in deze blog alles vertellen dat je moet weten over de werkschoenen specialist
Werkschoenen

In heel wat verschillende branches zijn werkschoenen verplicht en soms ook werkkleding. Hier zijn behoorlijk wat verschillen in en ook eisen voor. In deze blog vertel ik je alles over de specialist als het gaat om werkschoenen en werkkleding. Waar je op moet letten en waar je hier het beste voor terecht kunt.

Waarom werkschoenen?

Een werkschoen is noodzakelijk. Bij diverse beroepen is het verplicht om op werkschoenen te lopen. Dit kan zijn op een bouwplaats waarbij de veiligheid noodzakelijk is, maar het kan ook zijn als kok in de keuken. Voor ieder beroep gelden andere regels waar een werkschoen aan moet voldoen.

Als je aan werkschoenen denkt, denk je vaak aan zware grove schoenen. Wel zit hier behoorlijk wat verschil in. Zo zijn er verschillende type werkschoenen en is er ook heel wat verschil in comfort te verkrijgen.

Verschillende type werkschoenen

De werkschoenen specialistWerkschoenen worden onderverdeelt in categorieën. Zo zie je bij de werkschoenen vaak een S1, S2 etc. staan. De ‘S’ staat voor safety. Elke werkschoen of veiligheidsschoen is gecertificeerd door een erkend testinstituut en voldoet aan de EN 345 normering, welke is vastgelegd in de EC wetgeving 89/686. Voor jou de verschillende soorten werkschoenen op een rij:

  • S1
  • S1P
  • S2
  • S3

Dit zijn de meest voorkomende type werkschoenen.

S1 werkschoenen

Als het gaat om S1 werkschoenen, dan hebben wij het over werkschoenen die minimaal een stalen neus hebben. Dit zijn werkschoenen die met name op droge werkplekken gebruikt worden. De schoenen zijn antistatisch en nemen ook energie op in de hak.

S1P werkschoenen

Werkschoenen specialistDe uitvoering S1P lijkt heel erg op de S1 werkschoen. Het grote verschil is dat de S1P werkschoen naast de veiligheidsneus ook een veiligheidszool hebben. Deze schoen is dus meer geschikt voor droge plekken waar  scherpe voorwerpen op de grond liggen. Denk hierbij aan spijkers etc.

S2 werkschoenen

De S2 werkschoenen zijn eigenlijk dezelfde schoenen als de S1 werkschoenen. Het enige verschil is dat de S2 werkschoenen meer waterbestendig zijn. Deze werkschoenen zijn dus ook geschikt voor werkplekken waar het vochtig is.

S3 werkschoenen

De meest complete werkschoen. De S3 werkschoen is een combinatie van de S1P en de S2 werkschoenen. De schoenen zijn goed waterbestendig en hebben een veiligheidsneus en veiligheidszool. Eigenlijk voor iedere werkplaats is deze werkschoen geschikt. Daarom is dit ook het meest verkochte model.

Welke merken werkschoenen?

De werkschoenen specialist bij Allesoverschoenen.nlWerkschoenen zijn erg belangrijk. Daarom adviseren wij een beperkt aantal werkschoenen merken aan. Dit zijn de top merken voor jou op een rij:

  • Blåkläder
  • Dunlop
  • Gevavi
  • Helly Hansen
  • Jallatte
  • Sixton

Ieder merk heeft uiteraard zijn eigen kwaliteit. Ook bij werkschoenen is pasvorm belangrijk, je staat er tenslotte de hele dag op. Werkschoenen specialisten werken dan ook alleen met deze merken. Door het grote aanbod kan je voor iedereen wel een geschikte werkschoen vinden. Of het gaat om werkschoenen met een vetersluiting of juist om werkschoenen met een rits, alles is mogelijk!

De werkschoenen specialist

Als het gaat om een echte specialist op het gebied van werkschoenen, adviseren wij: DCvakkleding.nl. Hier vind je letterlijk alles over werkschoenen en werkkleding. Online kun je gemakkelijk de bestellingen doen met een snelle en fijne service. Wil je liever de schoenen of kleding passen? Dan kun je terecht in de winkel in Dordrecht. Hier vindt je het ruime assortiment direct op voorraad! Ben jij dus op zoek naar een werkschoenen specialist? Dan zit je daar helemaal goed.

Het is belangrijk om regelmatig nieuwe werkschoenen aan te schaffen. In een eerder geschreven blog: Hoe vaak nieuwe werkschoenen, vertel ik je hier alles over.

Ook werkkleding is belangrijk

Alles over de werkschoenen specialistBij de werkschoenen specialist vind je ook alles wat betreft werkkleding. Bij een paar goede werkschoenen, hoort natuurlijk ook het benodigde materiaal aan veilige en handige werkkleding.

Zo vind je diverse werkschorten, werkbroeken, truien enz. in het assortiment, maar ook doktersjassen en kleding voor in de zorg. Voor ieder wat wils!

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts