Xsensible Ponte Vecchio review ”Mooie comfortabele sneaker”

Xsensible Ponte Vecchio review

Het schoenenmerk Xsensible staat bekend om de Xsensible stretchwalker schoenen. Schoenen met een fijne afwikkeling, demping en de verschillende wijdte maten. Maar wist je dat er ook verschillende type Xsensible stretchwalker schoenen zijn? Elk type heeft namelijk zijn eigen kenmerken.

Xsensible Ponte Vecchio is één van de type stretchwalker schoenen die ik nog niet getest heb. Tijd om daar verandering in te brengen!

Na bijna drie maanden de Xsensible Ponte Vecchio schoenen bijna dagelijks te dragen, is het tijd voor een review. In deze complete review ontdek je mijn ervaringen en bevindingen over dit type Xsensible stretchwalker.

Bijzonderheden: Xsensible Ponte Vecchio

Ik begin mijn review met de bijzonderheden te benoemen van dit type Xsensible stretchwalker schoenen.

Belangrijk om te weten is dat dit niet ‘zomaar’ een schoen is. Ondanks het sportieve en modische uiterlijk van de schoen, heeft de schoen een unieke maakwijze en werking, namelijk:

 • Looks
 • Afwikkelplaat in de voorvoet
 • Balans blokje
 • Demping blokken bij de hak en voorvoet in de loopzool
 • Gemaakt van leer aan de binnen en buitenzijde
 • Wijdte maat
 • Gebroken leest
 • Hielversteviging

Voordelen Xsensible Ponte Vecchio

Hieronder een overzicht van alle voordelen van het model: Xsensible Ponte Vecchio:

 • Looks: in tegenstelling tot heel veel comfort- schoenen, heeft de Ponte Vecchio de looks van een ‘normale’ sneaker dat modisch is.
 • Afwikkelplaat: de afwikkelplaat in de voorvoet zorgt ervoor dat de schoenen voor de voeten afwikkelen. Het haalt de druk bij de voorvoet weg en zorgt voor minder voorvoet belasting.
  • Ideaal voor mensen met voorvoet problemen zoals een teen die niet meer goed afwikkelt, mensen die snel voorvoet belasting ervaren of voor gene die veel lopen.
 • Balans blokje: het balans blokje zit in het midden van de schoenen verwerkt. Dit zorgt voor stabiliteit en stevigheid.
 • Demping blokken: de grote demping blokken aan de voor en achterzijde in de zool zorgt voor heel wat ontlasting aan de voeten. Je loopt als ware op wolkjes!
  • Hierdoor is de Xsensible Ponte Vecchio geschikt voor mensen met hielspoor.
 • Leer: het materiaal van de schoenen is groot en deels leer. Dit zorgt voor stevigheid en comfort.
  • Leer is het meest stevige en ventilerende materiaal dat er is.
 • Wijdte maat: de Xsensible Ponte Vecchio heeft een wijdte maat G.
  • Doordat de schoenen voorzien zijn van een wijdte maat, kan je de ideale pasvorm van jouw voeten uitkiezen.
 • Gebroken leest: de gebroken leest zorgt ervoor dat de schoenen aan de voorzijde van de schoen een wijdte maat heeft en aan de achterkant van de schoenen een smallere wijdte maat heeft. Hierdoor sluiten de schoenen een stuk beter aan in de hiel en is de kans op glippen minimaal.
 • Hielversteviging: de hielversteviging zorgt ervoor dat je niet letterlijk naast je schoenen kunt gaan lopen. Het houd de voeten recht en stabiel in de schoenen.
Het testen van de demping. © Allesoverschoenen.nl

Nadelen Xsensible Ponte Vecchio

Wanneer ik het in één van mijn reviews over nadelen heb van schoenen, dan gaat dit meestal over de maakwijze, levensduur, de prijs of mankementen die regelmatig bij een type schoen voorkomen.

 • Beperkt in wijdte maten: dit type stretchwalker is gemaakt in één wijdte maat. Hierdoor zijn de schoenen niet geschikt voor mensen met wijdte K (een vollere voet)
 • Je raakt aan de schoenen gewend: omdat de schoenen heerlijk lopen en een deel van de afwikkeling van je voeten overneemt, is de kans groot dat je niet meer op andere schoenen wilt lopen.

Uitzonderlijk is dat de Ponte Vecchio voor alsnog geen nadelen kent. De bovengenoemde nadelen zijn punten die jammer zijn. Maar geen technische fouten of nadelen waar je tegen aan loopt tijdens het dragen.

Xsensible Ponte Vecchio

Een heerlijke schoen, die stevig en comfortabel aanvoelt.

Moet je wennen aan de Xsensible Ponte Vecchio?

Wanneer je niet gewend bent om op een Xsensible stretchwalker schoen te lopen, dan kan het altijd een klein beetje wennen zijn. Dit komt door de grote hoeveelheid demping en de afwikkelplaat die de afwikkeling stimuleert.

Vergelijk ik de Ponte Vecchio met het voorgaande model: Xsensible SWX, dan hoef je hier niet aan te wennen en loop je er zo op weg.

Loop video

In onderstaande video zie je hoe ik op de schoenen loop. Ik test hierbij de demping en stabiliteit van de schoenen.

Conclusie Xsensible Ponte Vecchio review

De Xsensible Ponte Vecchio zijn prachtige schoenen: voelt stevig en comfortabel aan en heeft de looks van een modische sneaker.

De schoenen zijn voorzien van heel wat demping en stevigheid, waardoor de schoenen geschikt zijn om de hele dag op te lopen. Zelfs voor korte wandelingen zijn de schoenen geschikt.

De ventilatie van de schoenen is goed. Leer is een natuurlijk product dat voor een optimale ventilatie zorgt van de schoenen.

Op het gebied van onderhoud scoort de Xsensible Ponte Vecchio goed. De schoenen zijn gemakkelijk schoon te houden. Let wel op: spray de schoenen eens per maand in met deze combinatie protector. Spray je je schoenen niet regelmatig in? Dan is het onderhouden en schoonmaken van je schoenen een stuk lastiger.

Xsensible Ponte Vecchio

Geschikt om heerlijk op te lopen zonder snel vermoeiende voeten te krijgen.

Prijs/kwaliteit verhouding

Nu we klaar zijn met de Xsensible Ponte Vecchio review, kan ik nog even stil staan bij de prijs/kwaliteit verhouding. De schoenen zijn gemiddeld te koop voor een €239.95. Dit is een hogere prijs voor schoenen. Echter scoort deze schoen op alle fronten erg goed en zien ze er ook nog eens leuk uit.

Collectie Xsensible Ponte Vecchio

Benieuwd geworden naar de Ponte Vecchio schoenen? In een eerder geschreven artikel vertel ik meer over de schoen en laat ik de gehele collectie van de type stretchwalker zien. Sterker nog, je kunt zelfs al de nieuwste modellen die nog uitkomen reserveren. Bekijk hiervoor het artikel: ”Bekijk alle Xsensible Ponte Vecchio schoenen”.

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts