Xsensible SWX review ”Leuke zachte sneakers”

Xsensible SWX review

Sinds 2016 heeft het schoenenmerk Xsensible een grote naam gekregen in de schoenenbranche. Dit heeft allemaal te maken met de unieke Xsensible stretchwalker schoenen, ”de schoenen met het blokje”. Op dit moment zijn er vier soorten Xsensible stretchwalker schoenen, waaronder het type SWX.

Model: Xsensible SWX is één van de stretchwalker schoenen wat ik nog niets getest hebt. Reden genoeg om daar dus verandering in te brengen!

Op deze pagina ontdek je mijn Xsensible SWX review, onze ervaringen, bevindingen en de mening van andere. Heb je zelf ervaring met dit type? Deel het dan met ons en plaats een comment onder aan dit artikel.

Constructie: Xsensible stretchwalker schoenen

Laat ik mijn Xsensible review eerst starten met de constructie van deze schoenen. Wat is er bijzonder aan de Xsensible stretchwalker schoenen model: SWX?

Iedere stretchwalker schoen is voorzien van het Japanse balans technologie. Een technologie die voor stevigheid, demping en een fijne afwikkeling zorgt. Hierdoor zijn de stretchwalker schoenen geschikt voor heel wat doeleinde en voetklachten. Wil je hier meer over lezen? Lees dan mijn eerder geschreven artikel: ”’Wat is een Xsensible stretchwalker?”.

In tegenstelling tot verschillende andere stretchwalker schoenen zit het blokje bij dit model in de schoen verwerkt. Je ziet het blokje dus niet zitten.

De onderkant van de schoen. Hier is het blokje niet zichtbaar, maar in de loopzool verwerkt. © Allesoverschoenen.nl

Bijzonderheden: Xsensible Stretchwalker SWX

Zoals ik eerder benoemde zijn de Xsensible stretchwalker schoenen voorzien van het Japanse balans technologie. Hieronder een overzicht van de bijzonderheden van dit type schoenen:

 • Comfort- schoenen met de looks van een modieuze sneaker.
 • Extreem veel demping.
 • Balans blokje in de loopzool verwerkt.
 • Verstijfde afwikkelplaat in de voorvoetzool verwerkt
 • Een verstevigde hielkap
 • Rits
 • Stretchleer
Met mijn hand in de schoen laat ik zien hoe het stretchleer mee rekt. © Allesoverschoenen.nl

Voordelen Xsensible Stretchwalker SWX schoenen

De technologie van de Xsensible stretchwalker schoenen zouden voor heel wat voordelen moeten zorgen. Maar is dat ook écht zo?

 • Leuke schoen voor het oog met het comfort van een comfort- schoen.
 • Behoort tot één van de zachtste schoenen die er is, waardoor je het idee krijgt dat je op wolkjes loopt.
 • Het balans blokje zorgt voor stevigheid en stabiliteit bij het stilstaan maar ook tijdens het lopen.
 • De verstijfde voorvoet plaat zorgt voor een fijne afwikkeling waarbij de voorvoet nauwelijks belast wordt.
 • Elke Xsensible is voorzien van een verstevigde hielkap waardoor je voeten netjes recht in schoenen blijven staan.
 • Het model SWX is voorzien van een rits sluiting in combinatie met veters. Hierdoor krijg je de stevigheid van de veters, maar heb je het gemak van een instapper.
 • Door de stevigheid, demping, het stretchleer, de afwikkelplaat en de hakverhoging zijn de schoenen voor hiel wat voetklachten te gebruiken. Denk hierbij aan mensen met hielspoor, hallux valgus of hamertenen.
Hier kun je goed zien hoe zacht de demping vlakken zijn. © Allesoverschoenen.nl

Nadelen Xsensible stretchwalker SWX

Als je het allemaal zo hoort lijkt het een ideale schoen te zijn voor heel wat mensen, maar is dat ook echt zo? Hieronder de nadelen van de Xsensible SWX schoenen die ik heb geconstateerd tijdens het testen:

 • De SWX schoenen zijn extreem zacht door de grote demping blokken. Dit kan voor je gevoel als onstabiel of wankel ervaren worden.
 • Het kan zijn dat je de eerste paar stappen moet wennen aan deze schoen. Na een dag lopen op deze schoenen raak je er aan gewend en wil je niet anders meer!
 • Niet geschikt voor een smalle voet.
 • De rondere neus van het model SWX zorgt voor een grovere uitstraling.

Loop video Xsensible SWX

In onderstaande video zie je hoe ik op de schoenen loop. Ik test hierbij de demping en stabiliteit van de schoenen.

Dames Xsensible SWX – Heren Xsensible SWX

In mijn Xsensible SWX review laat ik op de afbeeldingen regelmatig het dames model van het type SWX zien. Belangrijk om te weten is dat deze review ook geldt voor het heren model SWX. De schoenen zijn identiek hetzelfde op de breedte na. Het heren model valt net wat breder uit dan het dames model.

Conclusie Xsensible SWX review

De Xsensible SWX zijn schoenen met de looks van een modieuze sneakers: voelt extreem zacht en comfortabel aan.

Door de grote demping vlakken loop je als ware op wolkjes. Hierdoor zijn de schoenen geschikt voor de hele dag staan of lopen. Je kunt er zelfs kleine wandelingen mee maken.

De ventilatie van de schoenen is goed. De schoenen zijn voorzien van leer in combinatie van een ander materiaal (afhankelijk van de uitvoering) waardoor het goed ventileert.

Op het gebied van onderhoud scoor de Xsensible SWX goed. De schoenen zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden mits je de goede schoen- onderhoudsproducten gebruikt. Meer informatie hierover? Bekijk dan onze onderhoud pagina. Je leest hier in verschillende artikelen hoe je elk materiaal het beste kunt schoonmaken of onderhouden.

Dames Xsensible SWX

Bekijk hier de nieuwste dames collectie Xsensible SWX schoenen.

Heren Xsensible SWX

Bekijk hier de nieuwste heren collectie Xsensible SWX schoenen.

Prijs/kwaliteit verhouding

Nu we nagenoeg klaar zijn met de Xsensible SWX review, wil ik nog even stilstaan bij de prijs/kwaliteit verhouding. Betaal je niet te veel voor deze schoen of is het zijn geld meer dan waard? Op dit moment koop je de Xsensible SWX gemiddeld voor een bedrag van €229,95 euro. Afhankelijk van het materiaal kan dit €10,- euro goedkoper of duurder zijn. Dit is een hogere prijs voor een paar schoenen. Echter scoort de Xsensible SWX meer dan goed op veel vlakken, waardoor wij vinden dat het de prijs zeker waard is.

Wat je bij veel mode- schoenmerken ziet is dat je een stuk voor het merk naampje betaald en niet zo zeer voor de kwaliteit. Bij Xsensible betaal je voor de kwaliteit en de unieke constructie en niet voor het merk naampje.

Collectie Xsensible SWX voor dames en heren

Benieuwd geworden naar de nieuwe Xsensible SWX collectie? In het voorjaar komen de nieuwe kleuren in februari/maart in de winkels en in het najaar in de maanden augustus/juli.

Bij de winkel Van Keeken schoenen in Bodegraven vindt je een groot gedeelte van de SWX collectie online of in de winkel. (grootste Xsensible dealer midden holland)

Online bij Bol.com zijn ook heel wat kleuren in dit type Xsensible verkrijgbaar.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts