Een goede wandelschoen heeft een hogere prijs: Lees hier waarom.

Een goede wandelschoen gaat geen 10 jaar mee. Maar waarom zijn goede wandelschoenen dan toch duurder? Lees het hier bij Allesoverschoenen.nl!
Waarom is een goede wandelschoen duur

Je ziet heel wat verschillende prijzen voorbij komen als het gaat om een paar wandelschoenen. Maar waarom is een goede wandelschoen een stuk duurder? Ik ga je er alles over vertellen.

Wat maakt de prijs van een wandelschoen?

Je kent het gezegde wel: ‘goedkoop is duurkoop’. In het geval van wandelschoenen is dit zeker waar. Er zijn heel wat factoren die er voor zorgen of een wandelschoen wel of niet goed is en wat de prijs dus ook een stuk hoger maakt dan bij een andere wandelschoen. Ik ga het je allemaal vertellen zodat jij weet wat de beste wandelschoenen zijn.

Materiaal van wandelschoenen
Wandelschoenen kun je kopen met verschillende materialen.

 • Wandelschoenen met leer aan de buitenzijde en een Gore-Tex voering.
 • Wandelschoenen met leer aan de buitenzijde en leer aan de binnenzijde.
 • Wandelschoenen met leer aan de buitenzijde en een synthetische voering.
 • Wandelschoenen die geheel synthetisch zijn.
 • Wandelschoenen die gedeeltelijk synthetisch zijn.

Materialen genoeg dus! De meest voorkomende combinatie is leer aan de buitenkant en een Gore-Tex voering. Leer is een materiaal dat de juiste stevigheid biedt en ook goed door ventileert. Gore-Tex is een membraan dat er voor zorgt dat een schoen 100% waterdicht is en toch ventilerend blijft. De meeste schoenen met dit materiaal zijn dan ook net wat hoger in prijs dan een andere wandelschoen. Ook een lage schoen met dit materiaal is geheel waterdicht. Je hoeft dus geen hoge wandelschoenen te kopen voor droge voeten.

Een goede wandelschoen word alleen gemaakt van het beste materiaal. Zo is het materiaal wat gebruikt wordt dus een groot onderdeel waarom goede wandelschoenen duurder zijn dan de goedkopere wandelschoenen.

Waarom goede wandelschoenen duurder zijn.

Hoogte van de schoenen
Wanneer je wat zwakkere enkels hebt of gewoon meer stevigheid wilt, dan is een hoge wandelschoen vaak net wat fijner. Je krijgt simpelweg gewoon meer stevigheid bij de enkels van een hogere wandelschoen. Omdat er meer materiaal op de schoenen zit bij een hogere schoen, is uiteraard dan ook de prijs net wat hoger dan bij een lage wandelschoen.

Verschillende categorieƫn wandelschoenen
Wandelschoenen zijn er in verschillende categorieƫn. Dit is gedaan om het kopen van wandelschoenen makkelijker te maken. Een categorie geeft aan waar de wandelschoenen geschikt voor zijn. Doorgaans geldt: hoe hoger de categorie, hoe duurder de wandelschoenen. De categorieƫn op een rij:

 • Categorie A – geschikt voor vlakke ondergronden
 • Categorie A/B – geschikt voor vlakke ondergronden en ligt gebergte
 • Categorie B – geschikt voor bergen
 • Categorie C – geschikt voor steile bergen
 • Categorie D – geschikt voor hoge steile bergen

Over het algemeen wordt in Nederland gekozen voor categorie A schoenen of Categorie A/B schoenen. De meeste wandelingen die hier gedaan worden zijn op vlakke wegen of gewoon lekker in de stad. Lees hier wat de beste wandelschoenen voor in de stad zijn. Wanneer je net wat meer stevigheid wilt, kom je op de A/B wandelschoenen uit. De meest lichte en soepele wandelschoenen zijn de A wandelschoenen.

Waarom een goede wandelschoen duurder is

Pasvorm
Tegenwoordig kopen we geen schoenen meer die je eerst moet inlopen. Een wandelschoen moet tenslotte direct lekker zitten. De betere wandelschoenmerken gebruiken heel wat leesten om zo verschillende pasvormen in schoenen te maken. Door de juiste leest te gebruiken zorg je ervoor dat een wandelschoen genoeg ruimte biedt bij de tenen. Dit is erg belangrijk voor het draagcomfort van jou wandelschoenen.

Waar de wandelschoenen geproduceerd worden
In Europa zie je alleen maar de beste leersoorten. Dit is een groot verschil met de andere landen buiten Europa. Wanneer je een paar goede wandelschoenen koopt, zijn die over het algemeen gemaakt in Europa. De bekende merken zoals: Lowa, Meindl of Hanwag maken de schoenen groot en deels met de hand. Soms zijn dat wel meer dan honderd onderdelen die nodig zijn voordat je een goed paar wandelschoenen hebt. Logischer wijs is dit dan ook een stukje duurder dan een goedkope wandelschoen die machinaal buiten Europa worden geproduceerd.

Bij de betere wandelschoenen worden over het algemeen ook vibram wandelzolen gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de schoenen slijtvaster zijn dan een paar ‘normale’ wandelzolen. Hier lees je hoe lang jou wandelschoenen mee gaan.

Wat is de prijs van een goede wandelschoen

Zoals je hierboven hebt gelezen is het heel erg afhankelijk van wat voor schoenen goed passen bij het doeleinde waar jij de wandelschoenen voor wilt gebruiken. Gemiddeld genomen zijn de prijzen van goede wandelschoenen:

 • Goede lage wandelschoenen: Vanaf ā‚¬139.95 verkrijgbaar.
 • Goede hoge wandelschoenen: Vanaf ā‚¬169.95 verkrijgbaar.
Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts