FitFlop schoenen bij hielspoor

Met de juiste FitFlop schoenen tegen hielspoor verlicht je direct de pijn.
FitFlop schoenen bij hielspoor

Hielspoor is één van de meest voorkomende voetklachten. Hielspoor ontstaat over het algemeen door overbelasting en door verkeerde schoenen of slippers.

Je kunt hielspoor herkennen aan een pijn onder de hiel bij staan of lopen. Ook wanneer je net wakker wordt of een tijdje gezeten hebt, voel je de pijn bij de eerste stap die je zet. Bij hielspoor is het belangrijk om goede schoenen te dragen met veel demping. FitFlop is daarom één van de meest geschikte schoenen hiervoor. In dit artikel vertel ik alles over de FitFlop schoenen en waarom FitFlop bij hielspoor zo goed is.

Wat zijn FitFlop schoenen?

Het schoenenmerk FitFlop staat voor comfort en mode. FitFlop schoenen zijn bedoeld om de beenspieren te trainen en de lichaamshouding te verbeteren.

De loopzool van de FitFlop schoenen maakt het schoenenmerk uniek. De zool is gemaakt uit drie hardheden, waardoor de voet ondersteund word, de hiel ontlast word en je een fijne en lichte afwikkeling ervaart.

Waarom FitFlop schoenen voor hielspoor?

Bij hielspoor is het belangrijk dat de holte van je voet ondersteund wordt. Ook wel de peesplaat genoemd. Daarnaast is het een must om veel demping te ervaren en geen platte schoenen te dragen. Dit heeft FitFlop allemaal.

Door de drie hardheden dat FitFlop schoenen voor hielspoor gebruikt, wordt de peesplaat ondersteund en ervaar je direct de demping onder je hiel. Hieronder vertel ik je meer over de grote voordelen van FitFlop schoenen en wat nadelen bij FitFlop schoenen kunnen zijn.

Voordelen FitFlop schoenen

Als we het hebben over FitFlop schoenen voor hielspoor, dan hebben wij het over zachte, maar ook stevige, comfortabele schoenen. Dit zijn de grote voordelen van de FitFlop schoenen.

  • Elke FitFlop schoen heeft hakhoogte, waardoor de hiel ontlast word.
  • Het midden gedeelte van de loopzool is harder gemaakt, waardoor je de juiste ondersteuning krijgt in de holte van je voeten.
  • Bevorderd je lichaamshouding en traint je beenspieren.
  • De hiel en voorvoet ervaren direct verlichting door de hoeveel demping dat in de loopzool verwerkt is.

Nadelen FitFlop schoenen

Het klinkt allemaal erg positief en dan vraag je je toch af, zijn er FitFlop nadelen? Het antwoord is: Nee. Er zijn geen nadelen aan FitFlop schoenen. Wel zijn er punten waar je rekening mee moet houden. Dit zijn ze:

  • Doordat je andere spieren gaat gebruiken dan bij ‘gewone’ schoenen, is het belangrijk om niet in één keer de hele dag op je nieuwe FitFlop schoenen te lopen. Draag eerst een paar uurtjes je FitFlops en bouw dit rustig op. Anders is het mogelijk dat je spierpijn ervaart.
  • Omdat de loopzool uit veel demping ervaart, zakt de zool na een tijdje (bij veel dragen) een klein beetje in. Dit hoeft nog niet meteen te betekenen dat je schoenen al op zijn en dat je nieuwe moet kopen.

Welke FitFlop schoenen bij hielspoor?

Zoals ik eerder benoemde is het belangrijk dat schoenen voor hielspoor hakhoogte, demping en ondersteuning bieden. De meeste FitFlop schoenen zijn hiervan voorzien, maar niet allemaal. Let daarom goed op welke FitFlop schoenen voor hielspoor je aanschaft. Hieronder een overzicht van een aantal FitFlop schoenen die bij hielspoor geschikt zijn.

FitFlop hielspoor Freya schoenen

Een heerlijke sneaker van het merk FitFlop die geschikt is tegen hielspoor klachten. Het model Freya is in diverse kleuren verkrijgbaar.

FitFlop hielspoor Vitamin FF

De FitFlop Vitamin is een lichtgewicht sneaker met veel demping en ondersteuning.

FitFlop hielspoor Mukluk enkellaars

Model: FitFlop Mukluk is een mooie enkellaars die gevoerd is aan de binnenzijde.

Assortiment van FitFlop

FitFlop staat bij de meeste bekend om de heerlijke slippers. De slippers voor hielspoor. Toch bestaat het assortiment uit veel meer dan alleen slippers. Zo vindt je FitFlop modellen voor dames, heren en kinderen en is er van alles te verkrijgen. Bekijk hier het ruimte assortiment aan dames FitFlops, heren FitFlops en kinder FitFlops.

Andere bekeken ook:

Total
0
Shares
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts
Wat is dry-x

Alles over: dry-x

De razend populaire Xsensible stretchwalker schoenen zijn er ook in een wandelschoen uitvoering met dry-x. Maar wat is dry-x nu eigenlijk?
Lees meer